פרויקט פינוק: טוויל תחרה במילוי קרם מסקרפונה
מי שטעם מן המנה הזאת לפחות באחת מגרסאותיה, יודע תמציתו של פינוק מהו. העבודה הרבה שכרוכה בהכנתה תנפה אולי כמה מתפנקים, אבל למי שיעמוד במשימה מובטח שכר מתוק
החומרים לשמונה מנות:
לטוויל תפוז/קלמנטינה:
330 גר' סוכר
140 גר' קמח
1 כף קליפת תפוז/קלמנטינה מגוררת
180 מ"ל מיץ קלמנטינות
210 גר' חמאה מומסת
לקרם מסקרפונה עזים:
1 גליל גבינת עזים פרומעז
70 גר' סוכר לבן
250 גר' גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף ליקר גרנד מרנייה
1 כף קליפת תפוז מגוררת
לרוטב פירות יער:
2 כוסות מיקס פירות קפואים
100 גר' סוכר דמררה
1 מקל וניל מגורר
להגשה:
סורבה אשכוליות או תפוז (קנוי)

צילום: דניאל לילה
ההכנה:
טוויל תפוז/קלמנטינה:
.1 במיקסר מקציפים סוכר, קמח וקליפת תפוז/קלמנטינה מגוררת.
.2 מוסיפים בזרם דק את המיץ.
.3 מוסיפים חמאה מומסת ומקציפים עד קבלת תערובת תפוחה ואחידה.
.4 מקררים ל24- שעות.
.5 לוקחים כפית מהתערובת ומשטחים לעיגול דק אחיד בקוטר של 10 ס"מ על גבי סילפט(משטח סיליקון, אפשר גם על גבי נייר אפיה). מניחים שש
יחידות במגש.
.6 אופים בחום של 180 מעלות 5 דקות. הופכים את התבנית (או את הנייר) וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות עד השחמה.
.7 מוציאים מהתנור, מחכים כדקה, ובעזרת פלטה קטנה מוציאים כל דסקית של בצק ומגלגלים אותה מיד על גבי מקל עץ/אל-חלד משומן ליצירת גליל. מסירים את הגליל מהמקל.
.8 שומרים בקופסה סגורה ומרופדת בנייר סופג במקום קריר ויבש.
קרם מסקרפונה עזים:
.1 במיקסר עם וו גיטרה מרככים את גבינת העזים עם הסוכר.
.2 מוסיפים את גבינת המסקרפונה.
.3 מעבירים לוו ההקצפה ומוסיפים את השמנת. מקציפים עד קבלת תערובת יציבה.
4. מוסיפים בתנועות קיפול את הליקר וקליפת התפוז.
.5 מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר כ4- שעות לפחות.
רוטב פירות יער:
בסיר שמים את כל המרכיבים, מבשלים כ10- דקות, מצננים ושומרים במקרר.
להגשה:
ממלאים את הטווילים בקרם. מסדרים שני סיגרים בהצלבה, מסביבם מפזרים מרוטב פירות היער ובאמצע שמים כדור סורבה.