אוכל טו(ב): הצעות קולינאריות לט"ו בשבט

בכל רחבי הארץ התארגנו מיטב האופים והבשלנים לארגן ארוחת ט"ו בשבט שהולמת את רוח החג. המנות המיוחדות, מוצרי המאפה וגם כמה הצעות לסיורים קולינריים ברוח חג האילנות

ירדן לוי | 28/1/2010 14:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: דן פרץ
פאי תאנים במשק ברזילי, מושב ירקונה צילום: דן פרץ

מסעדת ויולט - בהשראת חג הנטיעות יצר השף יוסי שטרית מנה מיוחדת ועשירה בטעמים: אסקלופ כבד אווז עם טארט פירות יבשים, דלעת וצימוקים. המנה תוגש במהלך ימי החג , בין התאריכים 29-30/1, בתפריט הצהריים והערב, במחיר של 73 ₪. בנוסף, המשפחות הסועדות בויולט בימי החג, יסיימו את החוויה  הקולינארית עם שתיל במתנה. מסעדת ויולט, מושב אודים, רח’ הדגן משק 6, טלפון: 09-8350902.

אידה וביסטרו אידה'לה בנהריה - מזמינים את החוגגים להוריד שוטים של שיכר פירות מיובשים ב-5 ש"ח לאחד ולרכוש מבקבוקי יקב השיכר המקומי "שיקויי געתון" בהנחה של 15%. כמו כן, תוגש במקום ארוחת טעימות. שד' הגעתון 48 נהריה, טלפון: 04-9513444.

בנימין בית יין ומעדנים - מחר, ה-29/1, יתקיים שוק ברוח ט"ו בשבט וטברנה יוונית. בתוכנית: אסי יחיאל בהופעה חיה בסגנון יווני, עמדת גבינות ופירות יבשים, מנות יווניות, בהן פוקצ'ת תאנים ועמדת יינות לטעימה. נחלת בנימין 30 תל-אביב. 03-5168410.

עלמה - במהלך חג האילנות, 29-31/1 יוגש מזנון מיוחד הכולל עשרות סוגי פירות יבשים, במחיר 35 ₪ לאדם, וכן מנת ספיישל של טרין פירות יבשים וגבינה - מבחר פירות יבשים עם אגוזי לוז, מוגש עם מעדן גבינת ריקוטה, חמאה ופטה, עם מיקרו עלי בייבי וסירופ חמוציות במחיר היכרות של 40 ₪.  עם הזמנת ארוחת בוקר זוגית, תוגש המנה במתנה. מלון דניאל, רמות ים 60, הרצליה-פיתוח. 09-9528282.

כרמלה בנחלה - המסעדה תגיש ארוחת טעימות צמחונית זוגית ב-320 ש"ח במהלך סוף השבוע, 29-30/1. בין המנות בתפריט: משקה פתיחה של רוזטה שקדים וערק עם תפרחת ורדים; מנות פתיחה של סלט עשבי תיבול קצוצים מהשוק בלימון, שמן זית וקשיו קלוי; סלט סלקים צלוי וגבינת חלומי

צרובה בשמן זית, זעתר ועלים וסשימי חצילים עם סלט שורשים ורוטב מיונז ווסאבי; לעיקרית - ניוקי תפוחי אדמה ביתי ברוטב שמנת, ערמונים ופיטריות פורצ'יני ומלח שחור, ועוד. התבור 46, פינת הרמב"ם 14 מדרחוב נחלת בנימין, תל אביב, 03-5161417.

ביאלה - תפריט שורשים המתבסס על חומרי גלם לא מעובדים ומציע בין היתר: מרק שורשים וקצף כרובית;  סלט שורשים, ירקות כתומים, גבינת עיזים וערמונים; ניוקי דלורית עם אספרגוס ואפונה בחמאת עיזים; סטייק טונה אדומה בלימונים כבושים על ריזוטו מלא של דלעת וערמונים; כתף טלה sous vide עם לפת בקרמל וציר בקר זעפרן; עוף אורגני על פירה שורשים סגולים. הארוחה תוגש ביום שישי ה-29/1/10 החל מ-17:00במחיר של 150 ₪ לסועד. רחוב הארבעה 14 ת"א, 03-6240996.

צילום: עידו דגן
שיכר פירות של שיקויי געתון בביסטרו אידל'ה, נהריה צילום: עידו דגן

LOCA - השף איגור וינבאר יגיש תפריט מיוחד על טהרת הפירות היבשים, הכולל טארטלט גבינת עיזים וריבת תאנים עם תפוח עץ אפוי (46 ₪); קרוסטיני שריפמס לצד סלט פירות יבשים ופרי הדר (42 ₪); מוס פורל מעושן עם עוגיות גבינה כחולה ושזיף מיובש (55 ₪); חזה עוף בציפוי אגוזי מלך ממולא במשמש ומוצרלה עם חמאת עגבניות מיובשות (72 ₪); שוק אווז מעושן עם אושפלאו ושזיפים יבשים (78 ₪) ועוד. בנוסף, יקבל כל שולחן צנצנת ריבה ביתית שהכין השף. 29-31/1, עיט 1 (צמוד לקאנטרי כפ"ס), כפר סבא. 7653011-09.

Temple Bar - רשת הפאבים האיריים בסינמה סיטי, רמת השרון, וב-Cinemall, לב המפרץ-חיפה, מציעה לרגל ט"ו בשבט בירות ייחודיות בטעמי פירות: קסטיל רוז', קריק, מונגוזו בננה, ויצ'ווד גרין גובלין, טימרמנס אפרסק או פירות יער, פרימיום פרומבואז סט.לואיס, פרימיום קסיס סט.לואיס ולינדמנס תפוח.

משק ברזילי - ב-29/1 תעמיד המסעדה האורגנית דוכני ט"ו בשבט שיציעו, לצד התפריט הרגיל, מבחר מאפים ופירות יבשים למכירה הביתה. בנוסף, האורחים יהיו מוזמנים להשתתף בפעילויות נטיעה ברוח החג. בין המוצרים המיוחדים שיימכרו בחג:  עוגות בחושות אורגניות, חלבה וגרעינים תוצרת המשק, חליטות תה מיוחדות, גרנולה ט"ו בשבט וכן יוגשו מנות מיוחדות. בשעה 14:00 יתקיים גם טקס קבלת שבת ברוח ט"ו בשבט עם שירי חג ושמח. פעילויות לילדים יתקיימו ביום שישי החל מ-10:00. משק ברזילי , בכניסה למושב ירקונה. 09-7453935.

מסעדת אדמה בקתה קולינארית - סדנת אפיית לחמים, ארוחת בוקר וטיול בסמטאות זיכרון יעקב באווירת ט"ו בשבט. כל זה יתרחש ב-30/1 בשעות 10:00-12:00. טלפון לתיאום 054-4315094.

re:bar - הרשת משיקה מגוון של מוצרים אישיים, בהם:  Mix אגוזים המכיל אגוזי קליפורניה, פקאן טבעי, קשיו, שקדים ואגוזי ברזיל; Mix פירות המכיל צימוקים בהירים וכהים, חמוציות ודובדבן, כולם
טבעיים, ללא מלח, לא קלויים, לא מטוגנים ולא מסוכרים, וללא תוספות של חומרי טעם וריח.

צילום: דניאל לילה
טארטלט הפירות היבשים של מינוטי בספייסס, קריית עקרון צילום: דניאל לילה
מאפיות

לחמים - במאפיה של אורי שפט מכינים כמה מוצרים מיוחדים ועסייסם לחג: בר בריאות  -חטיף בריאות המשלב שיבולת שועל, מגוון גרעינים, פירות יבשים ופיצוחים, סילאן דבש וטחינה (10 ש"ח), לחמניות מוזלי שויצריות - לחמניות פריכות עם מבחר גרעינים, תמר מג'הול תפוח עץ ואגוזים ( 10 ₪), לחם אגוזים - לחם אגוזי מלך פריך (19 ₪), לחם תאנים ואגוזים (24 ₪). החשמונאים 99 תל-אביב, טל' 03-5618111.

Piece of Cake - הקונדיטוריה מציעה מנה של גרעיני דגנים קלויים, בשילוב עם מגוון של פירות יבשים, וציפוי עדין של שכבת סילאן מתקתקה, שיכולה להשתלב עם יוגורט טרי, או להיאכל כממתק חגיגי (20 ש"ח ל-200 גרם). עוד ניתן להשיג במקום את עוגת השטולן - עוגת חג מולד גרמנית, מלאה בפירות מיובשים (35 ש"ח) ותערובת גרעינים לסלט (12 ש"ח). יהודה הימית 17 יפו.

רשת Spices  - מציגה לכבוד החג טארט פירות יבשים של חברת מינוטי, המספקת מוצרי מאפה חצי מוגמרים לסיום אפיה בבית. הטארט לט"ו בשבט בנוי מקלתית בצק, מלית רויאל ותערובת פירות יבשים וכל שנותר לעשות בבית הוא להרכיב יחד את חלקי המנה הטעימה מאוד (קלתית הטארט - 24 ₪ ל-10 יחידות, רוטב הרויאל - 15 ₪ לבקבוק, תערובת פירות יבשים - 8.90 ₪ ל 100 גרם). להשיג בחנויות רשת ספייסס.

טאטי - במאפייה המשובחת מציעים מאפים מיוחדים המשלבים פירות יבשים, פרי יצירתו של השף בריי סייג, בהם דנדי פירות יבשים - עוגה אנגלית עשירה בפירות יבשים ו-5 תבלינים (42 ₪), קראנץ פרנג'יפן פירות יבשים - עוגת שמרים במלית קרם מרציפן ופירות יבשים הטבולים ברום (39 ₪), מארז מאפינס פירות יבשים וקרמבל שקדים (35 ₪), לחם ט"ו בשבט  30% קמח מלא, עשיר בתאנים תמרים ואניס (19  ₪) וחלת ט"ו בשבט - במילוי בננות מיובשות, פקאנים ומשמשים (22 ₪). Tatti Loft יהוד, רחוב אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד. גבעתיים, דרך השלום 53.

טל בייגלס - ברשת תמכר מהדורה מוגבלת של בייגל עם פירות יבשים, קינמון ואגוזים (4.5 ₪ ליחידה) וגם מאפינס פירות יבשים - תפוחים מיובשים וקינמון, אוכמניות וחמוציות, צימוקים ומשמש במחיר של 13 ₪ ליחידה. קרליבך 41 תל אביב, סינמה סיטי צומת גלילות, עמק רפאים 46 ירושלים.

ליליות BAKERY - הקונדיטור עמיר לולויאן מציג את הגרסה שלו לט"ו בשבט עם טארט אגוזים וטופי, לחם תאנים מיובשות, עוגיות ביסקוטי פריכות בשילוב פירות , ועוד. מתחם בית אסיה, רחוב ויצמן 4, תל אביב, 03-6965658.

קאנאפ'ס - לצד תפריט הקאנאפ'סים יוכלו המזמינים לבחור מסדרת קומבינציות גורמה מיוחדת, כאשר בסיס הקאנאפ'ס עשוי מלחם דגנים ופירות יבשים ועליו תערובת חגיגית של פירות יבשים וגבינות מובחרות.
מחיר למגש: 12 יח' - 75 ₪ , 20 יח' - 115 ₪. בסניף מתחם הבורסה, ז'בוטנסקי 1 ר"ג וכן במשלוחים עד הבית בטלפון: 1-800-83-43-99.

רולדין - רשת הקונדיטוריות מציעה מוצרים מיוחדים לחג: פאי פירות יבשים - פאי מבצק פריך חמאה איכותי  עם שכבה דקה של קרם שקדים ביתי ומעל מגוון אגוזים ופירות יבשים מקורמלים ומצופים בדבש( 49 ₪), סהרוני פירות יבשים - עוגיות העשויות מבצק מרצפן בטעם תפוז ממולאות בפרות יבשים בטופי קרמל (7 ש"ח ל-100 גרם). לבירור הסניף הקרוב 8999927-09.

צילום: דן לב
עוגת שטולן בפיס אוף קייק, יפו צילום: דן לב
הצעות מיוחדות

יקב כרמי יוסף BRAVDO - מבקרי היקב מוזמנים ליהנות תחת קרני השמש החורפית, מהדרכתו של יינן היקב, פרופ' עודד שוסיוב, שיסייר עם האורחים בינות הכרמים ובתוך היקב ויספר את סיפור חייה של הגפן "מן הכרם עד לבקבוק". עוד יסביר פרופ' שוסיוב על התנהגות הגפן בעונות השנה השונות, השפעת הטיפול בגפנים על איכות היין וירחיב אודות תהליך ייצור היין ביקב. במהלך הביקור יוכלו האורחים לטעום ממגוון יינות היקב וממבחר פירות יבשים, גבינה תוצרת בית, שמן זית ולחמים. מחיר כניסה: 20 שקל. לתאם מראש עם הדר ברבדו-אלראי – 050-2207022. היקב יהיה פתוח בין השעות 11:00-14:00.

שוק האיכרים - שיתוף פעולה בין שוק האיכרים ועמותת עזר מציון מציע לקוני השוק לרכוש שתילים של פרחים עונתיים במחיר מסובסד, כשכל ההכנסות לעמותה.

בוסתן אברהם - החווה האקולוגית מציעה אריזות שי, הכוללות מגוון פירות יבשים, מבחר חליטות תה, תערובות מצוינות של תבלינים גליליים, קונפיטורות בוסתן בעבודת יד, דבש מפרחי הבר בהרים, שמן זית ומיינות יקבי הצפון. מחירים: 70-290 ₪, לפי גודל והרכב החבילה.  להזמנות 1-700-500-567.

כד בני דרום - מרכז המבקרים של יצרנית שמן הזית מזמין ליום של היכרות עם שלבי הפקת השמן. המבקרים יוכלו להשתתף בסדנת טעימות שמן, במהלכה ילמדו על זני הזיתים השונים מהם מפיקים שמני זית, טעמיהם ומונחים מקצועיים מהתחום. לאחר הסדנה וההרצאה תהיה מטעימה חופשית של השמן המקומי ושל מוצרי גורמה בשמן זית וכן יתקיים במקום שוק איכרים. הסדנה ללא תשלום בהרשמה מראש, 050-8616666 / 08-8515548.

צילום: יחסי ציבור
סלט עשבי תיבול בכרמלה בנחלה, תל-אביב צילום: יחסי ציבור
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים