אם יש גן עדן: האיים הטרופיים בברלין
קצת אחרי הנחיתה במינוס איקס מעלות בברלין, תוכלו למצוא את עצמכם מתחרדנים על חוף מוזהב. תכירו: "האיים הטרופיים הברלינאיים", החוויה הכי מזרחית והכי גרמנית שיש
האיים הטרופיים, שנפתחו לקהל הרחב ב-2004, הם למעשה האנגר אדיר שמתפרש על פני 360 מטר אורך ו-210 מטר רוחב. בפנים יש לא פחות מכפר נופש שלם בסגנון באלינזי. בין היתר, תוכלו למצוא שם ים מלאכותי, לגונה שטובלת בירק של יערות הגשם, סוגים שונים של עופות כמו תוכים ופסיונים, דגי ענק צבעוניים וצבי מים. לאשליה הגדולה הזאת מתווספים צלילי הג'ונגל שמשודרים מרמקולים מעוצבים בצורת סלעים.
זה נראה כמו הלוקיישן המושלם לגרסת האולפן של "הישרדות": השמים מעל לחוף תמיד כחולים ומוכתמים בעננים בלתי משתנים. אבל בניגוד לעננים שלא כל כך טורחים לזוז, בילוי יום שלם באיים יאפשר לכם לעקוב אחרי שמש שמורכבת מכמה פרוז'קטורים - מהזריחה ועד השקיעה. אף שמעצבי המקום דאגו שזה לא ייראה כך, מתברר שהשמים כאן הם לא הגבול - אלא התקרה המלאכותית הקמורה מעליהם אשר סוגרת במאסיביות על המתחם בגובה 107 מטר.

המבנה המונומנטלי נבנה בתחילת שנות התשעים של המאה שעברה, בעלות של כ-78 מיליון יורו. במקור הוא היה אמור לשמש כמחסן לצפלינים (ספינות אוויר), וקיבל את השם "אריום". משום מה, היה מי שצפה באותה תקופה רנסאנס לספינות האוויר בתור צעצוע תחבורתי שנועד ללטף את האגו של ההיי-סוסייטי.
אבל, כמה מפתיע, הפרויקט האווירי השאפתני התרסק בכל הכוח, החברה שניהלה אותו פשטה את הרגל וההאנגר העצום איים להיוותר כשלד מיותם. למרבה המזל, נכנס בנקודה הזו לתמונה קולין או, איל ספנות נופש ממוצא מאלזי, שהחליט לרכוש את המבנה ב-17.5 מיליון יורו. התוכנית של או הייתה להקים במקום את כפר הנופש הטרופי המקורה הגדול בעולם.
ייתכן שאת ההשראה שלו שאב או מאחד המתחרים על התואר היוקרתי: ה"אושן דום" במיאזאקי, יפן, ששבר את שיא גינס כפארק המים המקורה העצום
אפילו חממות ענק טרופיות שצצו באירופה, כמו "עדן" בקרונוול שבבריטניה או "דה הורטוס" באמסטרדם, מהוות בעיקר אטרקציות בוטאניות. אף אחד מהן לא ממש מתקרב לקונספט הייחודי של הבועה הברלינאית: כפר נופש לכל דבר בתוספת של גג מעליו, כמובן.
כדי לספק חוויה שתהיה קרובה ככל האפשר לדבר האמיתי, יובאו למקום מבנים שלמים בסגנון תאילנדי ובאלינזי. בנוסף, בזמן בניית המקום היה חשוב לאו המאלזי להקפיד על שימוש בחומרים אותנטיים. אבל זה לא הכל: כדי להשלים את החוויה האסיאתית פוזרו בפינות לא מעטות במתחם גם פסלי בודהה מרשימים.

הדבר הראשון שמכה במבקרי האיים הטרופיים הוא גוש הצמחייה הירוק והמאסיבי ששולט במקום. יער הגשם המלאכותי שהוקם במתחם מונה לא פחות מ-30 אלף עצים וכ-500 סוגי צמחים. הצמחייה הזאת מהווה את המרכיב הפראי והאותנטי ביותר באשליה הזאת.
בשיפולי יער הגשם ניתן למצוא את החוף המקורה הגדול בעולם. הוא אומנם נטול גלים, אבל בהחלט מזמין לרחצה-במיוחד בערב, כשהמים נצבעים בצבעי טורקיז ואזמרגד. החוף עצמו מאובזר ברשתות למשחקי כדורעף, אבל העצלנים שביניכם מוזמנים לפרוש שמיכה על החול הלבן ולשלוף את מוספי השבת.
בסמוך למפרץ ישנה נקודה שממנה ניתן להשקיף החוצה, אל המרחבים הקפואים בעולם שמחוץ לבועה. גם מבט למעלה, אל החלקים השקופים שבגג, מגלה גושי קרח ושלג שנערמו על המבנה. הקונפליקט האקלימי מתעצם במיוחד במתחם הסאונות, המעוצבות בסגנון מבני מקדש בודהיסטים: קוד הלבוש באזור המיוזע הוא מגבת, וזהו. באירופה כמו באירופה, גברים ונשים מתכנסים ביחד, ללא הפרדה, להזיע בעירום מוחלט. בין אם מדובר בזוגות, משפחות שלמות או קבוצות של חברים )ומי יודע, אולי גם ועדי עובדים(, כולם מקלפים מעליהם כל פיסת בד אפשרית בידיעה שאי שם בחוץ מחכה להם עולם עם מינוס מעלות.
ואם כל זה לא מספיק לכם, בצדו השני של הכפר ממוקם פארק מים אקסטרימי בתשלום נוסף, כדור פורח זוגי, שמתרומם לגובה של 60 מטר ושיגרום לכל אחד מכם להחסיר פעימה, וגם 12 יורו - למבוגר. לרשות האמיצים באמת, עומדות במדרון יערות הגשם שתי מגלשות מים, שהן למעשה צינורות ענק תת קרקעיים ובעיקר חשוכים. המגלשות פולטות את המתרחצים היישר אל תוך הלגונה המבעבעת שהתברכה במוקדי ג'קוזי נדיבים, בריכת גלים ספיראלית וזוג מפלים מרשימים.
בערב מתכנס הכפר על החוף באווירת קלאב?מד קשה כדי לחזות במופעי ראווה. תוכנית המופעים נעה בין מופעי לוליינות פומפוזיים וריקודי פולקלור תאילנדיים על סף הקיטש. לכל מי שמפנטז על התגודדות סביב מדורה, כדאי שלא ימהר לשלוף את הגיטרה, שכן חל איסור גורף על הבערת אש. לכן, לכל מי שזומם על מנגל, קחו בחשבון שאתם עוד עשויים ללכת שם על גחלים-כעונש שהולם את הבון טון הסגנוני של האתר.

אלה שרוצים להעביר את הלילה בתוך הבועה יכולים לישון על כיסאות העץ הפזורים בחוף בעלות מינימלית של כעשרה יורו-ובמחיר כבד של כאבי גב שמתחילים להופיע כעבור פחות משעה. בנוסף, עומדים לרשות המבקרים אוהלים נוחים יחסית (25-35 יורו ללילה לאדם באוהל) או בקתות שעלותן גבוהה משאר האפשרויות (החל מ-50 יורו לאדם). בהתאם לחבילה, ניתן להבטיח או לוותר על ארוחת בוקר המוגשת במתחם תאילנדי מסוגנן. את המיץ הטבעי, אגב, סוחט כל אורח בעצמו. ואם שופינג עושה לכם את הקיק, כפר הנופש כולל גם שדרת קניות מזמינה שמציעה בין מגוון האפשרויות לבזבוזים גם עבודות יד וסטודיו לקעקועים זמניים.
בנוסף, באותו אזור נמצאת גם נקודת מודיעין שבה אפשר להתעדכן בלוחות הזמנים של השאטל-האוטובוס שמקשר בין ההאנגר לציוויליזציה-כלומר לתחנת הרכבת. הרכבת המהירה שתיקח אתכם משם (בעלות של כשבעה וחצי יורו לאדם) תזדכה עליכם באלכסנדר פלאץ בתוככי המרכז הסואן של ברלין הקפואה. כל זאת, בתוך פחות משעה מהמזרח הכי רחוק והכי טרופי שיש.
> האיים הטרופיים, ברלין