לחיי הצ‘ופסטיקס: 10 האסייתיות הטובות בישראל

לא נעים לומר את זה בקול, אבל המסעדות האסייתיות בישראל לא נופלות ברמתן מאלו שבסין, בתאילנד וביפן. אם גם אתם מחובבי מקלות האכילה, הנה עשר המסעדות האסייתיות המומלצות

מלי זיידמן | 15/2/2010 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סוהו - בגלל המנות העצומות

סוהו היא כנראה אחת המסעדות הכי מצליחות בארץ. המסעדה הענקית במתחם הבילויים של אזור התעשייה הישן בראשל“צ עמוסה מהבוקר עד הלילה בסועדים מרוצים שנהנים מהשירות החינני (המלצריות לבושות תלבושת אדידס, שגם נותנת חסות למסעדה‭,(‬ מהמנות העצומות (נסו את שיפוד פילה הבקר, ותגלו שאפשר לשפד פרה שלמה על מקל אחד‭,(‬ ומהאווירה החשוכה והסקסית שנוצרת בחלל בשעות הערב. אחרי שתנסו את הסושי הטעים או כל מנה אחרת בתפריט העצום (ויש גם תפריט ספיישלים‭,(‬ בקרו גם בשירותים שמצוידים במגוון גימיקים, כולל דלתות שקופות ומשתנה מלאה בקוביות קרח.

משה בקר ‭,15‬ א.ת הישן ראשל“צ, טל'‭03-9658395 ‬
צילום: דרור כץ
סוהו, ראשון לציון צילום: דרור כץ
בונסאי - בגלל האמנות

בונסאי היא מסעדה אסייתית קטנטנה בכרמיאל, מקום שלא משופע באפשרויות קולינריות רבות. התפריט מכיל את מגוון המנות הרגיל, כשהדגש הוא על הווק, אותו כלי בישול בעל עוצמת אש אדירה שבלעדיו כל מנה מוקפצת שתכינו בבית תרגיש תמיד כמו מנה ביתית (ולא כמחמאה‭.(‬

הפירוש היפני של בונסאי הוא אמנות גידול עצים וצמחים בצורה השומרת את הצמח ננסי על ידי גיזום קפדני בשורשיו ובענפיו. במסעדה אין הרבה צמחי בונסאי, אבל יש כוונה נראית לעין של בעליה להכות שורשים במקום עם מסעדה איכותית שתישאר לאורך שנים.

קניון חוצות כרמיאל (מול מרכז ביג‭,(‬ כרמיאל, טל' ‭04-9888080 ‬

צילום: דרור כץ
בונסאי, כרמיאל צילום: דרור כץ
אוסקה - בגלל הכשרות

אוסקה ממוקמת באזור ההיי-טקי של רעננה ומיועדת לעבדי הליסינג והשעות הארוכות. כמסעדה כשרה היא מעוררת בי חשש, שכן ידוע שהאסייתים מחסלים את אוכלוסיית פירות הים בקצב מסחרר, אבל טעימה מקרית הוכיחה שגם סושי כשר יכול להיות טעים. יש תפריט נפרד לסושי ותפריט נוסף שמציע אוכל אסייתי מעורב מהמטבחים התאילנדיים, הסיניים, הוויטנאמיים והיפניים. נסו את המרק האינדונזי העשיר בחלב קוקוס ולמון גראס ואת הסייגון ספרינג רול המאודים. ככשרה, היא כמובן נסגרת במוצאי שישי ונפתחת שוב רק במוצ“ש.

המסגר ‭,2‬ רעננה, טל'‭09-7443484 ‬

צילום: יחסי ציבור
אוסקה, רעננה צילום: יחסי ציבור
נוץ' - בגלל הסושי

למי שאינו מתגורר באזור השרון אין שום סיכוי להכיר את נוץ‭,‘‬ מסעדה אסייתית שממוקמת במחבוא רמת-שרוני, בלב שכונת נווה רסקו היוקרתית והשקטה (לא רחוק מבית הקפה רביבה וסיליה‭.(‬ אבל למרות המיקום המסתורי, נוץ‘ מלאה תמיד בתושבים נהנתנים של אזור השרון וילדיהם, שמעדיפים לאכול בחוץ מאשר לבשל בבית. האמא הרמת-שרונית הטיפוסית תמצא שם את כל מבוקשה, כלומר סלטים אסייתיים למיניהם נטולי פחמימות, וגם סושי יצירתי על כל גווניו (אפילו כזה בצורת לבבות‭.(!‬ גם הזאטוטים ימצאו שם מגוון מנות ילדים אסייתיות ואחרות. יש גיוזה טעימה, פופקורן שרימפס, מנות נודלס וגם אנטרקוט לאלו שעדיין לא התחברו לז‘אנר האסייתי. מגשי הסושי מגרים למדי וכוללים גם מרכיבים מעניינים יותר מהטונה-סלמוןאבוקדו השגרתיים. העיצוב נעים וחמים ומהחלונות במרפסת הסגורה נשקפת גינה שופעת צמחייה.

הסייפן 31 (נווה רסקו‭,(‬ רמת השרון, טל'‭.03-5403333 ‬

צילום: יחסי ציבור
נוץ', רמת השרון צילום: יחסי ציבור
צ‘ארלי - בגלל הנוסטלגיה

השף ויטאלי סיני ושותפתו מיכל אדלסבורג החליטו לפתוח את מסעדתם דווקא בקריית הסביונים ביהוד, פשוט כי חשו שבתל אביב השוק רווי. המיקום שנבחר הוא הכניסה למלון אוויה המיתולוגי, שהיה פעם מלון ששהו בו שועי עולם והחלל מעוצב בקפידה ומזמין מאוד. לצדם קמו כמה מסעדות טובות והאזור הולך ונעשה לפנינה קולינרית (יחד עם טאטי המשובחת, לחם יין ועוד‭.(‬ התפריט ענק ומציע טעימות מהמטבח האסייתי עם נגיעות איטלקיות, היות שהשף התמחה במשך כמה שנים בארץ המגף. יש דגש על בריאות בצ‘ארלי: חלק מהמנות מסומנות ככאלה, וכל המנות נבנו בשיתוף פעולה עם תזונאית וללא חומרים משמרים. השם, אם תהיתם, הוא על שמו של הצ‘קפוינט צ‘ארלי - מעבר הגבול בין ברלין המזרחית למערבית, שבינתיים הפך לאתר חובה לכל תייר שמבקר בעיר.

דרך החורש 4 א‭,‘‬ מתחם מלון אוויה, יהוד, טל'‭03-5368844 ‬

צילום: יחסי ציבור
צ'ארלי, יהוד צילום: יחסי ציבור
ריבר נודל בר - בגלל המחיר

לריבר יש כבר שישה סניפים, וחוץ מהאחרון שנפתח באבן גבירול בת“א כולם ממוקמים מחוץ לעיר הגדולה: ראשל“צ, רמת גן, רחובות, פתח תקווה וירושלים, שבה בחרנו להתמקד. המטבח של ריבר מוגדר כאסייאתיישראלי ומשלב מטבלים וטעמים אסייאתים עם אוכל שישראלים אוהבים כמו שיפודים, אנטרקוט ופרגית. על אף המחירים הזולים, הסניף הירושלמי מעוצב ומושקע כמסעדת שף ונעים מאוד לשבת בו גם בערב. בריבר תמצאו הכל: קומבינציות סושי, מיצים טבעיים ומעניינים שנסחטים במקום (נסו את המלון-ג‘ינג‘ר‭,(‬ הר טבעות בצל פריכות ברוטב טריאקי, מרקי ראמן, מנות נודלס וגם מנות עיקריות טעימות כמו הטייפון - אנטרקוט על האש על מצע בטטות ברוטב סויה וקוקוס ‭69)‬ שקל‭.(‬ השירות קשוב, צעיר וכיפי והחשבון הבלתי מאיים הופך את החוויה לטובה עוד יותר.

רבי עקיבא ‭,6‬ ירושלים, טל' ‭1700 -500 - 539 ‬.

צילום: עודד מרום
ריבר נודל בר, ירושלים צילום: עודד מרום
קמפאי - בגלל הסלקציה

בקמפאי יש סלקציה אחרי השעה תשע וחצי בערב. לא בין שחורים ללבנים, ולא בין ארסים לצפוניים, אלא סלקציה המגבילה את גיל הסועדים ל‭24-‬ ומעלה - מה שמבטיח שלא יהיו בכיות של תינוקות צרחניים ולא יהיו חבורות של בני נוער שיעשו לכם שמח בתוך הצלחת. אני מניחה שאם הייתי צעירה יותר, זה בטח היה מקומם אותי, אבל ממרום גילי נעים לי לחשוב שכשאני כבר אעשה את המאמץ ואקח בייביסיטר, לא יהיה תינוק אחר בסביבתי שיפריע לי עם האגדאשי טופו שלי. קמפאי הוקמה על ידי יוצאי הפורום, המועדון הבארשבעי שהפך למיתי. גם הפעם ניסו היזמים לייבא משהו חדש לעיר הדרומית: מסעדה אסייתית אמיתית, פלצנית בדיוק כמו בתל אביב. הצליח להם והבארשבעים מודים להם בתפוסה מלאה. העסקיות בצהריים שוות במיוחד ומציעות ארוחה מלאה במחירים סבירים.

חיל ההנדסה 1 (מרכז ביג‭,(‬ באר שבע, טל'‭08-6655999 ‬

צילום: יחסי ציבור
קמפאי, באר שבע צילום: יחסי ציבור
ג‘ירף - בגלל הפתאי

לג‘ירף יש מספר סניפים ברחבי הארץ וכולם טובים, אבל אנחנו בחרנו לספר לכם על הסניף האילתי, לנוכח היכרותנו עם המחסור במסעדות משובחות בעיר. בסניף האילתי אתם יכולים להתחיל בטבעות קלמרי מטוגנות שהן הטובות ביותר שאכלנו אי פעם: פריכות וטריות ומוגשות ברוטב שונה מהמקובל ולא מיונזי - רוטב פלפלים אדומים וקארי תאילנדי, פיקנטי וטעים. אתם יכולים להמשיך במנות הנודלס של המסעדה שכבר עשו להם שם וכולן מצוינות (נסו את הפתאי המרענן עם שרימפס ולא עם עוף, בדיוק כמו בגירסת המקור בדוכנים בתאילנד‭,(‬ וכדאי גם לטעום את הג‘ירף ספיישל - מרק אטריות עשיר עם כופתאות ופיסות בשר שהוא ארוחה בריאה ודשנה בפני עצמה.

גם מנת הבייבי ריבס טעימה וענקית והפרופיטרול הוא מה שאתם חייבים לפרגן לעצמכם לקינוח (בקשו מנה מוקטנת של שניים במקום שלושה, מדובר במחזה אימתני שכולל שוקולד, גלידה ופחזניות‭.(!‬ הכי מפנק: להזמין שליחות לחדר במלון, ולהתפנק במיטה עם צ‘ופסטיקס.

טיילת הרודס, החוף הצפוני, אילת, טל'‭08-6316583 ‬

צילום: יחסי צביור
ג'ירף, אילת צילום: יחסי צביור
צפרה - בגלל אבי קונפורטי

את אבי קונפורטי אנחנו מעריצים עוד מאז ימי צ‘ימיצ‘נגה, המסעדה האהובה עלינו בכל הזמנים, שהלכה בינתיים לעולמה. מאז הוא חולש גם על רשת ההמבורגרים מוזס ועל זוזוברה, ובשנה שעברה הוא פתח את צפרה האסייתית ברחוב יגאל אלון בת“א. השם צפרה, אם תהיתם, הוא שילוב של ציפור וזברה, כסמל לפיוז‘ן במטבח של קונפורטי שמשלב טעמים הודיים, סיניים, יפניים ותאילנדיים.

התפריט כולל מנות מקוריות שאינן משועתקות בכל מסעדה אסייתית מצויה: סלט פאפאיה ולוביה, אגרול פריך עם שרימפס, דג אורגני מאודה עם רסק צ‘אי צין צ‘לי ופולי סויה תוססים ועוד דברים שנשמעים ביזאריים אבל בפועל טעימים. יש קוקטיילים נהדרים (המסעדות של קונפורטי ידועות באלכוהול דופק הראש שלהן) ואפילו המגזין האמריקאי היוקרתי ה“וולפייפר“ התלהב והקדיש לשף עמוד.

צפרה, רח‘ יגאל אלון ‭,96‬ תל אביב, טל'‭03-6240044 ‬

צילום: יחסי ציבור
צפרה, תל-אביב צילום: יחסי ציבור
מועדון הקצינים - בגלל האווירה

מועדון הקצינים היא מסעדה אסייאתית-ניו-יורקית, שמגישה מטבח צבעוני, בריא ועז טעמים, שמותאם לחך המערבי. המסעדה המעוצבת והיפה ניצבת ברחוב הארבעה התוסס, וככזו היא מתאימה להתחיל או לסיים בה בילוי תל אביבי שכולל סרט בסינמטק. המסעדה, ששייכת לבעלי הג‘ירף, מתכתבת עם תפריט הרשת האסייתית, אבל מציעה גירסה מעט יותר מעודכנת ומתוחכמת. יש גם עוף חמוץ-מתוק לאוהבי האוכל הסיני, וון טון מטוגן למנה ראשונה, אטריות ביצים מקמח מלא למי שמתעקש על הבריאות, סושי למיניהם, וגם אגרולים ויטנאמיים מצוינים. המחיר בינוני.

רחוב הארבעה 21 תל אביב, טל' ‭03-6851155‬.

צילום: אנטולי מיכאלוב
מועדון הקצינים, תל-אביב צילום: אנטולי מיכאלוב
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים