יום יום ים: קדירת פירות ים וחמאת עגבניות
אם בא לכם ככה סתם, באמצע השבוע, להתקין ארוחת ערב מצטיינת ומהירת הכנה, לכו על קדירת פירות ים. זה דורש קניות מוקדמות, אבל אם תוסיפו סנגריה לליווי העסק, סגרתם דיל משתלם
באדיבות איתן ששון, שף מסעדות גוצ'ה

מצרכים (למנה זוגית):
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
10 יח' שרימפס מקולפים ונקיים
300 גר' מולים טריים
200 גר' קלמארי נקי חתוך לטבעות
100 גר' ראשי קלמארי נקיים
50 גר' חמאה רכה (לא מהמקרר)
30 גר' עגבניות מיובשות
60 מל' מרטיני ביאנקו
100 מל' שמנת מתוקה
1 חבילה עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
1.מתבלים את תפוחי האדמה במלח ופלפל ומעט שמן זית ואופים בתנור ב200- מעלות 25 דקות.
2. בינתיים, במעבד מזון, טוחנים יחד את החמאה והעגבניות המיובשות למרקם חלק ככל האפשר ומעבירים למקרר.
3.מחממים סיר בנפח של כ-3 ליטר (שישמש גם להגשה) מוסיפים לסיר חצי מכמות החמאה
מערבבים היטב ומבשלים כדקה על אש גבוהה, מוסיפים את המרטיני ומבשלים עוד חצי דקה, מוסיפים את השמנת, שאר החמאה ותפוחי האדמה האפויים.
ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך ופירות הים מוכנים (כ-4 דקות נוספות). מקשטים בעירית ומגישים.
ואם כבר ארוחת ערב מצטיינת, למה לא ללוות אותה בסנגריה מפנקת. באדיבות צוות הבר של גוצ'ה
המצרכים:
בקבוק יין אדום יבש
150 מ"ל טריפל סק (בערך 3 שוטים)
80 מ"ל תרכיז סיידר (בערך שוט וחצי)
2 כפיות מחוקות של קינמון טחון
ליטר מיץ תפוזים טרי
פלחי תפוז ותפוח להגשה
ההכנה:
יוצקים לסיר את כל הרכיבים, פרט לפלחי הפירות, מחממים עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים פלחי פירות לפי הטעם. אפשר להגיש חם או קר.