מה שיותר כתום: זה הזמן לעוגת גזר

הניחו בצד את הרתיעה הקלה ורכשו קילוגרם גזר אורגני כתום ופריך. העוגה שתצא ממנו תהיה מתקתקה ונימוחה להפליא. שלושה מתכונים לעוגות גזר פשוטות, קלות להכנה, טעימות ובריאות

nrg מעריב | 23/4/2010 9:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגת גזר של מיקי שמו (ללא סוכר)

החומרים:
לתבנית אינגליש קייק מס' 3
3/4 כוס שמן
1 כוס "כמו סוכר"
1 ושליש כוסות קמח
1/4 שקית אבקת אפייה
קורט סודה לשתייה
תבלינים לפי טעם: קינמון, ג'ינג'ר, מוסקט, ניתן להוסיף גם הל וציפורן
2 ביצים
3-4 גזרים (גדולים או בינוניים)  מגורדים דק מאוד

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת המיקסר במהירות איטית את השמן וה"כמו סוכר"  עד הומוגניות.
2. מוסיפים את כל החומרים היבשים  ומערבבים כ-1/2 דקה במהירות איטית.


3. מוסיפים את 2 הביצים ואת הגזרים המגורדים ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים.
4. יוצקים לתבנית האפייה עד 3/4 גובה ואופים ב-170 מעלות כ-45 דקות.

צילום: יחסי ציבור
להעצמת הארומה, אפשר להוסיף גם הל וציפורן צילום: יחסי ציבור
עוגת גזר של דודו אוטמזגין

החומרים:
100 גרם שמן רגיל
200 גרם סוכר
6 ביצים
170 גרם קמח
5 גרם אבקת סודה לשתיה
5 גרם אבקת אפיה
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט מגורר
250 גרם גזר טחון לא מקולף
פורמה אינגליש קייק, 25 ס"מ

ההכנה:
1. מעבירים את הביצים והסוכר לקערה וטרפים במטרפה ידנית. מוסיפים בהדרגה את השמן ומערבבים.
2. לאחר מכן מכניסים פנימה את הקמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה, קינמון ואגוז מוסקט.
3. לבסוף מוסיפים את הגזר ומערבבים.
4. מעבירים לפורמה ומיד לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 45 דקות.

אלכס רוזקובסקי
הסוד: גזר טחון, לא מקולף אלכס רוזקובסקי
עוגת גזר של תמי פלנר

החומרים ל- 2 עוגות בתבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ:
1 ו-1/2 כוסות שמן
4 ביצים1 ו-1/2 כוסות סוכר
1/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1/3 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
2 כוסות גזר מרוסק ודחוס
1 כוס צימוקים (שהושרו ביין או מים פושרים)
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
שקדים פרוסים לקישוט 

ההכנה:
1. מערבבים יחד את השמן, הביצים, הסוכר ואת מיץ התפוזים.
2. מוסיפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.
3. מערבבים פנימה גזר, צימוקים ואגוזים. מפזרים שקדים פרוסים בתחתית תבנית משומנת ומקומחת.
4. יוצקים מעל את תערובת העוגה עד שלושת רבעי גובה הדפנות.
5. אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

אלכס רוזקובסקי
תפוזים. מחזקים בכתום אלכס רוזקובסקי
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים