מנת השף: נועם דקרס מ"לילית" על מסעדת השוק המועדפת עליו
איפה אוהבים השפים לאכול כשהם יוצאים מהמטבח שלהם ומחפשים מישהו שירגש אותם? השף של מסעדת לילית מטייל בנחלת בנימין עד שהוא מגיע לאוכל הבסיסי שהוא אוהב, עם האווירה הרגועה
סיבות לחזור: "אני מכיר את המסעדה מהיום שבו היא נפתחה ורואה בה מסעדה לטבחים, כלומר למביני עניין.

נועם דקרס. הבישול לא מסבך את המנות צילום: דניאל לילה
"הבעלים, בועז אלונים, הוא אדם שמתייחס מאד לפרטים ומרגישים את זה. האווירה במקום תמיד מחויכת, נעימה ורגועה. האוכל שלהם טרי, פשוט, טעים ונכון. שיטת הבישול היא בסיסית וגסה. האוכל מבוסס רק על מוצרים שניתן למצוא בשוק והשף דואג לא מסבך אותם. המנות פשוטות וברורות ואין התפשרת על חומרי גלם.
המנה שאני הכי אוהב: ברוסקטה שיש בה תמיד 3 דברים שונים ומפתיעים מהים. בנוסף יש גם מנות ביסטרו פשוטות כמו טרטר של שייטל עם צלפים ובצל או פלמידה כבושה וגם מגוון של יינות בכוסות. לא חייבים להזמין בקבוק, אם רוצים יין ספציפי.
עושה לי את זה: אני אוהב גם את המיקום. הם נמצאים ליד שוק הכרמל ולא בתוכו, שזה יותר רגוע ושלו ואין מכוניות שנוסעות שם. כדי להגיע אליהם צריך לעבור דרך השוק או דרך המדרחוב של נחלת בנימין וזה מסלול נחמד.

הבסטה. השקט שליד השוק
נטע אלונים

נתח קצבים בבסטה. לא מתפשרים על חומרי גלם טריים
צילום: נטע אלונים