לא מתברבר: נקודה סודית לפיתה יפואית מנצחת

השף אסף דוקטור, האיש שמאחורי ה"קרפצ'יו בר" בתל אביב, עם סוד יפואי שמור: המלצה על הצריף של דני הברברי שמוכר בשרים טובים בפיתה, ומקבץ אליו קהל גברי נאמן

nrg מעריב | 17/8/2010 14:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
אסף דוקטור. קרא יותר מדי
אסף דוקטור. קרא יותר מדי "תמונות יפואיות"? צילום: יח''צ

"מדובר במקום עלום שם, המוכר ליודעי דבר כ'דני הברברי'", חושף אסף דוקטור מהקרפצ'יו בר  פינה קטנה ונסתרת ביפו. הצריף של הברברי שוכן ברחוב קדם ביפו, ממש לפני החנות של חינאווי. יש בו מתקן גריל פחמים, ואת דני שעומד שם כבר עשרות שנים ורוקח יצירות מופת קרניבוריות. הוא שם על האש חלקי פנים, נתח קצבים בפיתה הנקרא במקום "אדום בפיתה", ועוד מיני בשרים משובחים נוספים.

הקהל שמגיע לצריף מעורב: פועלים, תושבי השכונה ומביני דבר, וחובבי קולינריה שמגיעים למקום מרחוק ובמיוחד. מה שכן, יש רוב גברי בולט.


צילום: רובי קסטרו
נקניקיות. אלה של דני גדולות במיוחד צילום: רובי קסטרו

שתיים ממנות הדגל המוצלחות של המקום הן נקניקיות העגל הענקיות שמכין דני בעצמו, והקבב המיוחד שנעשה עם הרבה מיומנות ואהבה כבר שנים

ארוכות. הקבב, כמו כל המנות במקום, מוגש עם פיתה וסלט בלבד, כשהמקורבים ביותר לצלחת זוכים גם לקבל פלפל ובצל קלויים על הגריל".

אסף דוקטור (29), שף הקרפצ'ו בר, עבד במסעדת "אורקה" בתל אביב, כסו-שף ב"הלנה" בקיסריה, ובמספר מסעדות ומלונות בלונדון. כששב לישראל הצטרף למסעדת "טפאו" בתל אביב, ומשם המשיך לפתיחת מסעדה משלו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מנת השף

צילום: sxc

איפה אוכלים השפים. המלצות של מביני עניין

לכל הכתבות של מנת השף

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים