לערבב ולאפות: ספר חדש של בני סיידא לעוגות בחושות

הן לא מפונקות כמו עוגות הקרם ויכולות לצאת לטיולים ארוכים, הן קלות להכנה ומשמשות מצע נהדר לשיכלולים. שלושה מתכונים מתוך ספר חדש של בני סיידא על עוגות בחושות

nrg מעריב | 7/5/2010 6:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בני סיידא עם ספר חדש בנושא הכה מתבקש: עוגות בחושות. הן קלות להכנה ומכונות גם "עוגות מסע", כותב סיידא בהקדמה לספר, כי הן לא נהרסות בדרך או בטלטלות ואפשר לקחת אותן לטיולים ולנסיעות ארוכות.

פעם העוגות הבחושות היו עשויות מארבעה מרכיבים בלבד, כותב סיידא: חמאה, סוכר, ביצים וקמח. מאוחר יותר התווספו התבלינים, האגוזים, הפירות המיובשים, האלכוהול, הקפה, השוקולד ועוד.

סיידא מחלק את הספר לשבעה פרקים: עוגות בחושות פשוטות, עוגות שוקולד, עוגות אגוזים, עוגות פירות, עוגות גבינה ושמנת, עוגות מושקעות ומאפינס.

הנה שלושה מתכונים טעימים מתוך הספר שיצא בהוצאת מודן ומחירו 98 שקלים.


עוגת שוקולד ואגוזים בציפוי שוקולד

מעט שוקולד בתוך העוגה - והרבה שוקולד בציפוי.

המרכיבים:
5 ביצים
1 כוסות (300 גרם) סוכר
 כוס (125 מ"ל) שמן תירס
 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
 כוס (60 מ"ל) ליקר תפוזים (גראן מרניה)
150 גרם שוקולד מריר, מגורר
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח, מנופה
1 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך, טחונים

לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף אבקת קפה נמס
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
או: תבנית מלבנית בגודל 25x15 ס"מ, משומנת


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את הביצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומערבלים 10 דקות לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבלים דקה.

2. מוסיפים את הליקר, השוקולד, הקמח והאגוזים ומערבלים 2 דקות.

3. יוצקים את התערובת לתבנית

ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.

4. להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את השמנת והקפה הנמס ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד, ממתינים 3 דקות ובוחשים לקבלת מרקם אחיד. יוצקים על העוגה. מגישים בטמפרטורת החדר.

צילום: פיליפ מטראי
עוגת שוקולד. עם ליקר תפוזים ואגוזי מלך צילום: פיליפ מטראי
עוגת פרג, צימוקים ואגוזים

לא רק בפורים - לאוהבי הפרג עוגה עסיסית ומפתה, העיקר שהפרג יהיה טרי.
  
המרכיבים:
250 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (220 גרם) סוכר חום
4 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם פרג טחון
2 כוסות (200 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
100 גרם צימוקים בהירים
2 כוסות (280 גרם) קמח, מנופה
1 שקית אבקת אפייה
4 כפות ברנדי
1 כפית אבקת קפה נמס (אפשר מגורען)

תבנית טבעת בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת


אופן ההכנה:
1.  מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, שני סוגי הסוכר והביצים ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבלים 3 דקות נוספות רק עד שכל החומרים מתאחדים.

2.  יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.


  

צילום: פיליפ מטראי
עוגת פרג בחושה. מערבבים שמנת עם קפה, ברנדי ופרג צילום: פיליפ מטראי
עוגת לימון ושמנת מתוקה

עוגה זמינה להכנה מיידית, ממצרכים שתמיד יש בבית.

המרכיבים:
1 כוסות (300 גרם) סוכר
100 גרם חמאה, מומסת, בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל משובחת
6 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
 כוס (125 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
קליפה מגוררת מ-4 לימונים
2 כוסות (280 גרם) קמח, מנופה
1 שקית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה

2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות ומקומחות


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את הסוכר, החמאה המומסת ותמצית הווניל ומערבלים 2 דקות. תוך כדי עבודת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וגרידת הלימון.

2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה ומערבלים עוד 2 דקות.

3. יוצקים את התערובת לתבניות. מניחים את התבניות בתבנית תנור גדולה ואופים כ-55 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים