תפריט גלילי חדש: טאפסים יצירתיים במסעדת אדלינה

אלדר גלאור יצא עם הצייר המנוח אורי רייזמן לביקור במסעדת השפית "אדלינה", בקיבוץ כברי בו חי הצייר. טעימות של תפריט טאפסים חדש, בנוף גלילי ששומר על היצירתיות של יושביו

אלדר גלאור | 31/5/2010 8:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קבעתי להיפגש עם הצייר הדגול אורי רייזמן במסעדת אדלינה, שממוקמת בתוך קיבוץ כברי. אני ואורי מתיישבים לצד שולחן עץ עגול, מתחת לעץ זית עתיק. זאת הנקודה היחידה שמותר לעשן בה. אני בטוח שזה היה השולחן הקבוע שלו. אם הוא היה עדין היה חי.

המסעדה מוקפת בחורש טבעי. עצי אלון ואלה אטלנטית וגפנים, שמשתרגים סביב מרפסת האבן העתיקה, שמשקיפה אל הים.

 'תראה את התפריט שלהם", אורי מתרגש. 'הם בחרו את העבודה הכי מדוייקת שלי'.

המלצרית מניחה על השולחן קנקן מים קרים, עם עלים של גרניום רפואי ואומרת שיש להם עוד כמה ציורים של אורי שתלויים בחדר ה"וי אי פי" של המסעדה. 

אורי היה בן משק של הקיבוץ. הוא נרגש. הוא מצביע על הנוף המרהיב של הגליל המערבי. "אתה רואה את מה שאני רואה", הוא צועק. "הגבעות האלה הן ירכיים של נשים מרהיבות".


צילום: יח''צ
טאפסים באדלינה. יש גם פוטיפור כבד עוף מצופה בשוקולד מריר צילום: יח''צ

אני מזמין שתי בירות "מלכה": בירת בוטיק, שמיוצרת בעבודת יד בגליל המערבי. הבירה הצוננת מרגיעה אותו. אורי הוא בן אדם גבולי. אסור לו להתרגש ויש לנו להעביר כאן ערב שלם.

המלצרית מתחילה להזרים טאפסים בסגנון ספרדי אל השולחן. אורי בוחן את החגיגה הצבעונית ומיד מתחיל לרשום על המפית.

אני מציע לו לטעום מהשרימפסים שמצופים בקדאיף ומהסביצ'ה פלמידה ומהקרם חצילים, אבל אורי באקסטזה. 'הצבעים, הטקסטורות, החושניות', הוא ממלמל. 'כל זה לא היה פעם. בשביל לאכול דברים כאלה אז, הייתי צריך לנסוע עד תל אביב'.

המלצרית ממשיכה להזרים צלחות. שיפודי אנטריקוט,

מאכלי ים, רביולי ממולא בברוקולי. השף של המסעדה למד ב "קורדון בלו".

 אני מנסה לפתות אותו עם הטאפסים, שמאופיינים בטעמים מנוגדים כגון פטיפור כבד עוף מצופה בשוקולד מריר, אבל אורי כבר נמצא בעולם אחר. כנראה שבגן עדן אין הרבה מה לצייר.

המנות האחרונות מגיעות. גלידת הפיסטוק, כנאפה עם גבינת ברי, טארט קרמה קטאלנה. גם אותם אני אוכל לבד.

כשמגיע החשבון, 280 שקלים לארוחת טאפסים זוגית, אורי לרגע מתעורר ושואל אם זה הרבה או מעט ומציע לעשות "בארטר" ולתת את הרישומים שלו למסעדה בתמורה לארוחה. אני מרגיע אותו. זה בסדר. אני משלם.



צילום: יח''צ
בין הטאפסים מסתתרים שרימפסים מצופים בשערות קדאיף צילום: יח''צ

ארוחה זוגית מתפריט הטאפסים חדש ב"אדלינה" עולה 280 שקלים.

ארוחות הצהריים העסקיות מוגשות בימים שני-חמישי, בין השעות 12:00-15:00 וכוללות מנה ראשונה אחת לבחירה, מנות עיקריות עם בשרים ודגים, במדרגות מחיר של 65 שקלים, 75 שקלים ו-81 שקלים.

מסעדת אדלינה - קיבוץ כברי ליד נהריה.04-9523707.

 שעות הפעילות:
 ראשון – חמישי 15:00-12:00 (עסקיות), 22:00-19:00.
שישי 15:00-11:00 ,22:00:19:00.
שבת 16:00-12:30, 22:00-19:00.
  

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים