עדיף שתבואו מאוהבים: 5 הקינוחים הכי שווים במסעדות

לא מתוק קצר ומטריף חושים אלא חוויה מורכבת ואלגנטית שלוקחים לאט. בחרנו חמישה קינוחים מנצחים שהפכו לקלאסיקה במסעדות העיר וששווה להגיע במיוחד בשבילם

פלורה צפובסקי | 16/6/2010 14:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כשאתם נמצאים בעיצומו של רומן, אתם עשויים למצוא את עצמכם משוטטים בעיר ופשוט מחפשים מישהו שיגיש לכם קינוח. משהו אלגנטי, מרהיב, מתוק ומרגש, שישקף את מה שאתם מרגישים אחד לשני. הנה המלצות לחמישה קינוחים כאלה שלא נותנים רק הזרקה קצרה וישירה של טעם מתוק אלא מספקים חוויה רחבה יותר של טעמים, מראה וריח. נסו לאכול אותם ולהחזיק ידיים מתחת לשולחן ותיראו איך הכל מתעצם.

הסנדוויץ' של אלביס של מסעדת פושקין

אין זה סוד שאלביס פרסלי אהב לאכול וחיבב במיוחד שילובים עתירי קלוריות וטעם. סנדוויץ' הבננות וחמאת הבוטנים המפורסם שלו, שזכה גם לאינטרפרטציה פשוטה ומטוגנת מאוד במיוחד בספר "נייג'לה נותנת ביס", הפך לקלאסיקה של ארוחות ערב מאוחרות ולגרסה פופולרית של סנדוויצ'ים לבית ספר.

להיתקל בו בחלל האפלולי והמכופתר של המסעדה הסופר-יוקרתית "פושקין", בעיצוב מפתה על גבול האומנות שכמעט ומצליח להשכיח את המקור המושחת שלו, זו חוויה מיוחדת ומסקרנת.

בגרסה של פושקין יש פרנץ' טוסט מבריוש, בננות מקורמלות, פרפה בוטנים, גלידת קרמל מלוח, דובדבני אמרנה ודובדבנים טריים ומדובר באחת הצלחות הכי צבעוניות ושמחות שאפשר לקבל במסעדה.

60 שקלים.

מונטיפיורי 27, תל אביב.
פושקין. ואלביס היה אומר: תטעמו אותי ברכות
פושקין. ואלביס היה אומר: תטעמו אותי ברכות צילום: יח''צ

פנינה לבנה  של מסעדת מול ים

במסעדה היוקרתית והמיתולוגית הזו, שבשבילה שווה להרחיק עד נמל תל אביב הלא כל כך ידידותי לנעלי עקב, הכל מחושב עד הפרט האחרון. ישיבה מול הים והקשבה לשקשוק שריוני הסרטנים ושאיבת האויסטרים בשולחנות השכנים בהחלט עושה חשק לקינוח פנטסטי שכולו קצף, מסתורין ואסתטיקה. כזו בדיוק היא הפנינה – כדור סוכר קשיח וממולא בקציפת מנטה שעוד רגע נמסה, כך נדמה, בליווי פרוסות תות דקיקות ופרוסה עוד יותר דקיקה של שוקולד שמקשטת את הכול וכאילו שמה נקודה בסוף המשפט המורכב הזה. 

65 שקלים.

האנגר 24, נמל תל אביב.


סנט אונורה של מסעדת הוטל מונטיפיורי

ממש מול מסעדת פושקין, במבנה משוחזר ויפהפה מחכה הקינוח היפה של הוטל מונטיפיורי. מדובר בווריאציה על העוגה הצרפתית המפורסמת. המקור הוא עוגה מסורתית, שיש בה שכבת בצק דקה, קרם ופרופיטרולים ממולאים ומצופים קרמל.

בגרסה התל אביבית נותרו הפרופיטרולים

והקרמל. הסועד מקבל פחזניות מבצק רבוך ואוורירי שעברו קרמול עדין שהוסיף להן שכבה מתפצחת  בתוכן מסתתר קרם פטיסייר ולצידן נחה קצפת וניל טרייה. בהחלט משהו שמחזק את האלגנטיות הקולוניאלית של ההוטל.

34 שקלים.

מונטיפיורי 36, תל אביב.

צילום: עדי גיא
סנט אונורה, הוטל מונטיפיורי. שיא של צרפתיות צילום: עדי גיא
זביון שוקולד של מסעדת מסה

קינוח פופלרי של מוס שוקולד לבן שיושב בתוך קערית מבצק קרמל וקוקוס. מעל יש רוטב של דובדבנים וחתיכות קראנצ'יות של קוקוס וכל זה נח מתחת לקרם זביון - קציפת ביצים עם ליקר שוקולד לבן וליקר דובדבנים.

שף מסעדת "מסה" אביב משה המציא את המנה הזאת כשרצה לעבוד עם שוקולד בצורה שונה. הגרסה הראשונה של המנה הזאת יצאה לאוויר בחורף 2007 עם תותים ומסוף שנת 2007 עד היום היא נמכרת במסעדה עם פונדו פירות יער.

הפופולריות הגבוהה שלה גרמה לשף משה ללכת איתה בביטחה לפריים טיים בתכנית הטלוויזיה "קרב סכינים" ולנצח.

 39 שקלים.

הארבעה 19, תל אביב

צילום: יח''צ
מסעדה מסה, שוקולד זביון. שף מסעדת ''מסה'' אביב משה המציא את המנה הזאת כשרצה לעבוד עם שוקולד בצורה שונה צילום: יח''צ
עוגת שוקולד חמה של מסעדת צפרה

על פניו עוגת שוקולד חמה היא קלאסיקת ניינטיז מבעבעת. אבל שפים יצירתיים קיימים כדי ליצוק לקלאסיקות רכיבים חדשים.

במסעדת "צפרה", האסיאתית ששום דבר בה לא צפוי או קלאסי,  גם עוגת השוקולד הנוזלית והקטנה מפתיעה בגזרת הטעם.

היא עשויה משוקולד מריר נוזלי שמצטיין מיעד אקזוטי ורחוק – האי סומטרה ומאגוזי קאמירי מרים. היצירה המתוקה-מרירה מוגשת עם גלידה, לא וניל חלילה, אלא בטעם דובדבני אמרנה, שמוסיפה עוד ריגושים. מיותר לציין שכל העסק נראה מדוגם, עד לכדי רגשות אשם בעת שבירת העוגה הקטנה לשניים.

 38 שקל.

יגאל אלון 96, תל אביב

צילום: יח''צ
עוגת שוקולד חמה בצפרה. עם גלידה בטעם דובדבני אמרנה צילום: יח''צ
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים