לחם - עבודה: הצוות שמסתתר במטבח של כתית

הבחורה היחידה במטבח של תשעה גברים, ההיי טקסיט שבא להתנדב, הפדנט והבחור הלוהט על הפס החם. מדור חדש: צוותי המטבח של המסעדות המובילות. האנשים שמאכילים אתכם

פלורה צפובסקי | 20/6/2010 10:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: אמיר מאירי
האנשים שעושים את האלגנס. צוות המטבח של כתית צילום: אמיר מאירי

האווירה במסעדת "כתית" אולי רשמית ואלגנטית, אבל צוות המטבח מורכב מסטנד-אפסטים חובבים  שרמנטיים ונטולי עכבות. לא נאמר שהמקום מתפוצץ מהורומונים,

רוב הצוות מורכב מתפוסים, אבל טבח ביישן ופנוי שמלהיט חצילים קלויים, יש כאן בהחלט. אלה הם האנשים שמאחורי המנות המעוצבות. משמאל לימין:

1. מירב פרץ, קונדיטורית.
בת 27, חולקת את המשרה עם עוד בחורה ברת מזל. נחשבת לאמא של המטבח ועומדת בגבורה ברמות הטסטוסטרון הגבוהות שמסביב. מאוהבת בקינוח הסמיפרדו, מרבה לנסוע להתמחויות בצרפת אבל עדיין גזורה על במבה, במיוחד זו בטעם נוגט.

2. רותם פפו, טבח בפס הקר של המנות הראשונות.
בן 25, גר בראשון לציון בפרויקט לחיילים משוחררים, שעולה לו בחודש, קצת פחות מארוחה זוגית עם יין במקום העבודה. הגיע לכתית לפני חודש, אחרי שעבר במסעדת רוקח 73. מודה בפדנטיות וחי מהפרטים הקטנים.  דואג שכל הרכיבים על הצלחת יהיו ערוכים נכון ויתאימו מבחינת הצבעים.

3. דיוויד ירון, טבח הכנות.
בן 20, הגיע מקנטאקי לפני חודשיים להתמחות ונשאר לעסוק בקילופים ובקיצוצים שבלעדיהם שום דבר לא מתקדם. סופג בארץ תרבות מקומית ומתקרב למשפחה. אביו ישראלי. במטבח של כתית למד לכבד עגבניות ופטריות כמהין באופן שווה.
  
4. אוהד לוי, סו-שף, אחראי על המנות הקרות.
בן 27, גר בכרם התימנים בתל אביב עם החברה, איתה עבר לגור יחד אחרי חודש של היכרות. עובד בכתית שמונה חודשים ונושא חוויות מגוונות מעבודתו הקודמת במסעדת "הרברט סמואל". אוהב להירגע בבית עם אורז, סלט וטחינה, אבל שומר נקודה חמה בלב לחצילים.

5. סנדו אבני, סטאז'ר.
בן 51, מנהל מוצר בחברת הייטק. במטבח של כתית, אליו הצטרף כאסיסטנט ללא תשלום לפני חמש שנים, עושה את מה שאומרים לו בכניעה ובהנאה. אוהב במיוחד לפרק בשרים וללמוד טכניקות בישול חדשות. נטען באנרגיות צעירות מהצוות.

6. יונתן דנון, סו-שף, אחראי על המנות העקריות.
בן 29, נמצא לצידו של מאיר אדוני כבר ארבע שנים. עם הזמן פיתח אהבה עמוקה לדגים נאים. משרה רצינות וסמכות במטבח אבל צועק על העובדים לעיתים רחוקות. יודע לטפס בזריזות על דלפק הברזל כדי להגיע למדפים הכי גבוהים.
  
7. מאיר אדוני, שף ובעלים.
בן 37, נשוי + שלושה. נראה כמו הרפתקן בן 25. מוציא את המנות העיקריות, מנהל את העניינים ומתראיין ברצון. מתחזק עגיל באוזן ונוטה להתבדח עם הטבחים. העביר את כתית המקורית מכפר רות למבנה העתיק בתל אביב לפני ארבע שנים וטוען שהמקום הביא לו מזל.

8. גיא ענבר, טבח בפס החם של המנות הראשונות.
בן 27, גר בתל אביב עם שותפים אבל נחשב לילד השמנת של המטבח בגלל המשפחה האמידה בצפון תל אביב. מדגמן לפחות ארבע צלקות מהגריל, עליו הוא עובד בכתית כבר שבעה חודשים. כתית זו המסעדה הראשונה שלו, כאן טעם לראשונה בחייו שקדי עגל.
  
9. ניר מסיקה, טבח בפס החם של המנות העיקריות
בן 26, נשוי טרי, בישל שנה באיטליה וחזר עם תחושה שאין כמו בארץ. נמצא ב"כתית" כשנה, אוהב טעמים חזקים ואת "הבית התאילנדי", והאחראי המרכזי למכסת הקללות של המטבח. כמו כן, מנהיג טרנד הנגיעות בטוסיק שרץ חזק בין העובדים. 

10. אלון ליפינסקי, טבח בפס הקר של המנות הראשונות.
בן 29, הדמות הביישנית מהפתיח. נמצא במטבח של "כתית" שמונה חודשים, עבר שנתיים של בישול במלבורן הרחוקה. אוהב לבשל לחברים בבית ולנעוץ שיניים בסטייק טוב, אבל לצד זאת נהנה לקשט את הצלחות במשיכות עדינות וציוריות שמרימות משמעותית את עיצוב המנה.






כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים