סנובי שיק: שף חדש במסעדת סיטארה בסי אנד סאן
בסיטארה המגונדרת והמטופחת ב"סי אנד סאן", אחת ממסעדות החוף המובילות בתל אביב לדייט רביעי או חמישי, זו שארוחה בה משקפת נכונות להשקיע, יש עכשיו גם שף חדש ושאפתן

הקהל בסיטארה הוא יפה, ריחני ומטופח תמיד. זו לא מסעדה להגיע אליה בכפכפים, מכנסיים עד הברך ושיער לא עשוי. התפריט, בהתאמה, מתכוון לספק חוויה מעודנת.
השף אבן מגיע לסיטארה מ"טיב טעם", שם שימש במשך שנתיים וחצי כאיש מכירות ששיווק בשר בקר ודגים טריים למסעדות בארץ. הוא מספר שהעבודה שלו היתה כרוכה בהרבה מישושים של נתחי בשר ובחינת דגים טריים.
לפני כן הוא עבד במשך שלוש שנים עם השף אליעזר לויה ופתח איתו את מסעדת "ישראלה בנמל" בתל אביב ואת מסעדת "הלניקה". הוא עבד גם במסעדת "פורטופינו" עם השף דינו סטריאני, האיטלקי שפתח גם את "רוסטיקו", שם תפקד כסו שף.

התפריט החדש הוא גדול ומזכיר קצת נסיונות של מסעדת חוף עממית לשמח את כולם, במקום לקבוע טווח מצומצם של מנות שהשף אוהב ולקרב את כולם אליו.
יש מצעד של פוקצ'ות מהטאבון (38 עד 48 שקלים). בינהן פוקצ'ות גבריות יותר כמו פוקצ'ה סינייה, פוקצ'ה סביח וגם פוקצ'ת ארבע גבינות עם זיתי קלמנטה, אורגנו וקריספי צ'יפס, פיצת עגבניות דקה ופיצת סרדינים בראטן.
באגף "סיטרה מן השדה והיער", כפי שזה מכונה בתפריט, יש מנות מבוססות ירקות (56 עד 69 שקלים) שהמעניינת בהן היא מנת אספרגוס בפלפלים קלויים, אורגנו ושמן זית על גבינת בושה וציפס שאלוט.
מבין מנות הים טעמנו קרפצ'יו לוקוס בקראסט פיסטוקים קלויים, נענע, לימון ושמן צ'ילי וטרטר טונה על סלט עגבניות שרי, זיתי קלמטה, בצל סגול בליווי צ'יפס ארטישוק, שמן בזיליקום ובלסמי. שתי המנות ללא ספק הדגימו שהשף יודע לבחור דגים.
מי שמחפש מנה עיקרית קלילה מבין המבחר של העיקריות (92 עד 125 שקלים שקלים) יאהב את מנת הניוקי תפו"א הביתי בשרימפס,
העיקרית הבשרית הזולה ביותר בתפריט היא המבורגר 300 גרם עם צ'יפס תפו"א ב- 69 שקלים. גם הקינוח של הקדאיף שהיה עתיר קצפת היה טעים במיוחד.
אכן לא זול שם אבל הזוגות שעל המרפסת נראו מטושטשים מהאווירה האסקפיסטית ונמסו באיטיות זה לתוך זו. מהעבר השני, בחורות בשמלות קצרות וציפורני רגלים מטופחות לא הפסיקו לזרום לתוך המסעדה, מלוות בבחורים שהן רצו להרשים.
גם החבורות המהוגנות של בני ה-60 שישבו ופטפטו בשקט תרבותי, נראו רגועות ולא הפסיקו להזמין את המנות הקבועות של ישראלים בקיץ: חציל בגריל על טחינה וסלט ירקות ענק (שמרנים. בשביל זה הולכים למסעדה?). כמוהם גם השולחן של ארבע הבחורת בהנהגת כתבת הטלוויזיה המצפונית נראה מרחף על בריזה טובה מהים ומרוצה.
מהצד, השולחנות של מסעדת "טורקיז" השכנה בת ה-18, לא הפסיקו להתמלא. סיטרה לא נותרה מפגרת מאחור. הישג לא מבוטל יש להודות.

