הכי מרירה: מבחן השוקולד המריר

מדפי הסופרמרקטים עמוסים בשוקולד מרירים. מי ניחן במרירות מעודנת ומי במרירות עוקצנית ולא נעימה? נבחרת של חמישה שפים נדרשה למשימה. התוצאות (המפתיעות) לפניכם

מיכל כ''ץ | 19/7/2010 8:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לפני שנתחיל לדסקס בענייני מבחני הטעימה שלנו, הנה כמה עובדות שאולי לא ידעתם על שוקולד מריר:  אומרים ששוקולד מריר טוב ללב וצריכה מוגברת שלו מפחיתה לחץ דם גבוה ומשפרת את רמות הכולסטרול הטוב. 

שוקולד מריר מורכב מרמה נמוכה יותר של שומנים וסוכרים משוקולד רגיל. מה שמבדיל אותו משוקולד חלב הוא החלב. שוקולד מריר אינו מכיל חלב, ולכן נחשב פרווה.

על פי התקן האירופאי, כדי להיקרא שוקולד מריר הוא חייב להכיל לפחות 35 אחוז מוצקי קקאו. ככל שהאחוזים גבוהים יותר, ככה השוקולד איכותי יותר.

אכילת שוקולד יוצרת בגוף תהליך של שחרור אנדורפינים (חלק מקבוצת חומרים במוח שמסייעים בשיכוך כאבים ובשיפור מצב הרוח‭,(‬ לכן מומלץ לאכול קוביית שוקולד לפני מבחן גדול להקל את המתח ולהרגשה טובה.

נבחרת השפים של "גורמה" התבקשה הפעם לטעום עשרה סוגי שוקולד מריר. קוביות השוקולד ניתנו להם ללא האריזה ותוך טשטוש סימני זיהוי אחרים, כך שאף אחד מהשפים לא זיהה איזו חברה עומדת מאחורי השוקולד. כל שופט נתן ציון מ‭1-‬ ועד 10 לסוגי השוקולד והעיר כמה הערות. בסיום המבחן שיקללנו את התוצאות והן מובאות בפניכם ללא צנזורה.


תודה למסעדת ננה בר על האירוח המופלא

השופטים: סהר רפאל  (בן ‭,32‬ עבר השתלמות אצל ז‘ואל רובושון, היום שף מסעדות כרמים וכדיתא).  נועם דקרס (בן ‭,34‬ עבר השתלמות אצל ז‘ואל רובושון, היום שף קבוצת ליליות). אורן לוקסנבורג ( בן ‭,32‬ בוגר תדמור, היום שף מסעדת "בריבה - מטבח מודרני ובריא“). צ‘רלי פדידה (בן ‭,38‬ לשעבר שף במלונות הילטון, היום שף מלון שרתון ת“א ומסעדת אוליב ליף). רוברט קלוגר (בן ‭,29‬ לשעבר שף במול ים, רפאל, הרברט סמואל, היום שף מסעדת ננה בר)
צילום: שי בן אפריים
השופטים. נאלצו להתמודד עם צרבת קלה צילום: שי בן אפריים
Lindt מדגסקר. ציון: 6.2

צילום: שי בן אפריים
Lindt מדגסקר. ציון: 6.2. טעם איכותי ולא מתוק מדי, חלק מהשפים הרגישו בטעם אגוז עם חמצמצות נעימה, אך גם במעט טעם לוואי. מחיר: 16 שקל. צילום: שי בן אפריים
Lindt 85%. ציון: 6.6

צילום: שי בן אפריים
Lindt 85%. ציון: 6.6. מרגישים שאחוזי הקקאו גבוהים מאוד, והטעם אגרסיבי, מעורר ולא מאוזן. שוקולד מצוין לאפייה אך מר מאוד ולא מתאים לנשנוש. מחיר: 16 שקל. צילום: שי בן אפריים
Lindt אקוודור. ציון: 6.6

צילום: שי בן אפריים
Lindt אקוודור. ציון: 6.6. שוקולד מאוזן יחסית, אחוזי קקאו גבוהים ומורגשים, מתאים לאפייה ובייחוד לגנאש, ועם זאת משאיר טעם לוואי קל בגרון. מחיר: 16 שקל. צילום: שי בן אפריים
עלית ספלנדיד. ציון: 6.8

צילום: שי בן אפריים
עלית ספלנדיד. ציון: 6.8. השוקולד הטעים ביותר, בעל טעמי קקאו מודגשים, ועם זאת מאוזן, מותאם לחך הישראלי ומצוין לנשנוש. אפילו המחיר אטרקטיבי. שאפו, עלית. מחיר: 11 שקל. צילום: שי בן אפריים
ורד הגליל. ציון: 5

צילום: שי בן אפריים
ורד הגליל. ציון: 5. מרקם גרגירי לא חלק, תחושה של אחוזי קקאו נמוכים וטעם סינתטי, מתאים לאפייה ולנשנוש, אבל יש טובים ממנו בהרבה. מחיר: צילום: שי בן אפריים
שופרסל מריר שוויצרי. ציון: 3.8

צילום: שי בן אפריים
שופרסל מריר שוויצרי. ציון: 3.8. שוקולד מתוק וגרגירי בעל טעם לוואי של וניל ובטעם סינתטי, לא מתאים לנשנוש, ובמילים אחרות: פשוט לא טעים. מחיר: 7 שקלים. צילום: שי בן אפריים
עלית 60%. ציון: 4.2

צילום: שי בן אפריים
עלית 60%. ציון: 4.2. טעם מתוק מאוד ובעל טעמי לוואי משניים, תחושה של שוקולד מעובד המתאים לנשנוש. מזכיר שוקולד פרה ולא מעניין בפה. מחיר: צילום: שי בן אפריים
Lindt 85%. ציון: 6.6

צילום: שי בן אפריים
Lindt 85%. ציון: 6.6. מרגישים שאחוזי הקקאו גבוהים מאוד, והטעם אגרסיבי, מעורר ולא מאוזן. שוקולד מצוין לאפייה אך מר מאוד ולא מתאים לנשנוש. מחיר: 16 שקל. צילום: שי בן אפריים
ורד הגליל ‭60%‬ ציון: ‭4.9‬

צילום: שי בן אפריים
ורד הגליל ‭60%‬ ציון: ‭4.9‬. אחוזי קקאו סבירים, מרקם גרגירי, מתוק מאוד, מרגיש כמו שוקולד חלב, תחושה של טעם סינתטי. לא מתאים לבישול, אולי רק לנשנוש. מחיר: ‭6.50‬ שקלים צילום: שי בן אפריים
Cote D'or 86%

צילום: שי בן אפריים
Cote D'or 86%. ציון: 6.4. שוקולד מר, בשום אופן לא מתוק (לטענת השופטים חסר סוכר‭,(‬ מעט שומני ומתאים יותר לבישול. מחיר: ‭18.30‬ שקל צילום: שי בן אפריים
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->