מצפה גורמה: מסעדה יוקרה צרפתית נפתחה במצפה רמון
איש עסקים צרפתי החליט יום אחד: במצפה רמון צריכה לקום מסעדת יוקרה. אז הוא עלה ארצה, גייס 20 עובדים מקומיים, ובהשקעה של 5 מיליון שקל פתח את מסעדת העלית הראשונה בעיירה
העיירה מצפה רמון זוכה בשנים האחרונות לשגשוג תיירותי חסר תקדים. מאות צימרים נבנו בעיירה, מרכזי תיירות נפתחו בה, ובשנה הבאה אמור להיפתח על שפת המכתש מלון הסוויטות שבונה המיליונר היהודי הבריטי דיוויד לואיס, בעל מלונות ישרוטל. ההתפתחויות התיירותיות מביאות איתן גם יוזמות קולינריות. ארנו רודריג, איש עסקים יהודי שעלה לפני ארבע שנים מצרפת והשתקע בחיפה, החליט להמר על כל הקופה: הוא הקים בתוך אחד ההאנגרים הישנים שביישוב מסעדת גורמה מפוארת, על טוהרת המטבח הצרפתי. לפחות חמישה מיליון שקל הושקעו במקום, שכולל גם מלונית בוטיק יוקרתית.

חזה אווז על מצע ירקות מוקפצים, בביצוע מדברי-צרפתי
צילום: אקסל סקס
"החלטתי להשקיע בהקמת המסעדה סכום חסר תקדים, משום שאני מאמין במצפה רמון. אחריי יבואו עוד אנשי עסקים, שיפריחו את העיירה ויהפכו אותה למעצמה תיירותית", אמר רודריג.
טרם עלייתו ארצה ניהל רודריג חברת מהנדסים בבעלותו אשר נתנה שירותי ייעוץ לחברות תעשייה מהגדולות בצרפת. עד שיום אחד, לגמרי במקרה, הוא נתקל בספר טיולים ישראלי שאחד הפרקים בו הוקדשו למצפה רמון.

ארנו רודריג במסעדתו החדשה. "ישר נדלקתי" צילום: אקסל סקס
"כשהתחלתי לקרוא את המדריך על מצפה רמון ישר נדלקתי ", משחזר רודריג, "הייתי המום מכך שבמקום כל כך יפה, עם נוף שלא קיים בשום מקום אחר בעולם, אין מסעדת גורמה. החלטתי לעזוב את צרפת, לעשות עלייה ולהשקיע את הכסף שלי במצפה".
לפני כשנה וחצי הגיע רודריג למצפה רמון כדי לממש את חזונו ולהקים את מסעדת הגורמה הראשונה בעיירה: "אצל יוג'ין". רודריג גייס 20 מלצרים ועובדים מקומיים, העביר אותם הכשרה מקצועית, ובעזרת
השף יאיר פיינברג והסו-שף תמר שוסטר הרכיב תפריט מפתה ומרתק. "את כל מוצרי המזון של המסעדה אנחנו קונים באזור", הוא מספר.
המסעדה נפתחה בסוף השבוע ופועלת ארבעה ימים, משעות הבוקר ועד חצות. בין המנות ניתן למצוא סטייק אנטריקוט, אסאדו בקר, פילה דניס, סלמון על מצע של עדשים שחורות, רביולי עם גבינות עזים ברוטב שרי ופילה דניס צרוב עם ירקות מוקפצים.
המחירים לארוחה עסקית נעים בין 80 ל-150 שקל לאדם.