אמא'לה, כריש! איך מחביאים דגים בתוך מנות ילדים

מי שלא אכל דגים בילדותו, כנראה שכבר לא יאכל גם בבגרותו. מגזין על השולחן הקדיש גיליון שלם לאוכל של ילדים שאוכלים כמו גדולים. הנה 3 מתכונים שיעזרו לכם לחבב דגים על הילדים

רות אוליבר | 9/8/2010 11:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בכל יום שישי אמא שלי הכינה לי בצהריים פילה בקלה מטוגן. אם הייתי חוזרת מבית הספר ולא חיכה פילה עם חלה וסלט חסה חמוץ בצד, הייתי משתוללת ולא נותנת לה להמשיך בבישולים של שבת. אבל ילדים כמוני יש מעט. בעלי, למשל, גדל בבית שלא אכלו בו דגים, ועד היום הוא לא מסוגל לסבול את הריח. בגלל זה אני כמעט לא מכינה דגים בבית, ומפעם לפעם אני הולכת עם הילדים (שדווקא מאוד אוהבים מאכלי ים) לרעות בשדות זרים - מסעדות, חברים, קרובי משפחה - שגם לנו תהיה קצת נחת.

למען ההגינות אציין, שבעלי ניסה בעבר לאכול דגים וגם ניסינו לעבוד עליו כמה פעמים, אך ללא הצלחה. “אם לא תופסים אותנו צעירים", הוא מצטדק, “זה כבר לא יקרה".

אז מתחילים מגיל צעיר ובצעדים קטנים. בוחרים בדגים לבנים עם מעט עצמות, מנקים היטב ומכינים מנות שהילדים יכולים לזהות: המבורגר דג בלחמנייה עם מטבל של מיונז וצ’ילי, קבב דג על שיפוד, קציצות ברוטב אדום שמגישים עם אורז או אצבעות דג שטוגנו בבלילה. לא יעבור הרבה זמן עד שהם יטרפו חריימה וסשימי.
קציצות דגים ברוטב אדום

ילדים מתים על אוכל אדום ועל קציצות, אז למה לא לחבר אותם יחד? את קציצות הדג האלה אפשר לאכול קרות בתוך כריך, חמות על מצע של אורז או קוסקוס ובסוף אפשר לנגב את הרוטב עם חלה טרייה. משתמשים בדגים לבנים כמו מרלוזה, בקלה או קוד - טריים או מופשרים.

חומרים ל-6 מנות:
לקציצות:
500 גרם פילה דג לבן טחון (מרלוזה, בקלה, קוד)
1 ביצה
1 גזר מגורר על פומפייה דקה
2 פרוסות לחם שרויות במים, סחוטות ומפוררות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
3 שיני שום קצוצות

לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן קנולה
3 שיני שום קצוצות
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה אדומה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון 
3 עגבניות טריות מגוררות על פומפייה
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כוס מים
מלח ופלפל שחור גרוס

1. מכינים קציצות: מערבבים את החומרים לתערובת אחידה ומניחים מכוסה במקרר כחצי שעה.

2. בינתיים מכינים רוטב עגבניות: מחממים

שמן בסיר רחב. מוסיפים שום, רסק, פפריקה, כורכום וכמון ומערבבים היטב.

3.  מוסיפים עגבניות, צ’ילי מתוק ומים מביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.

4. מבשלים את הקציצות ברוטב: יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג-פונג. מכניסים לרוטב בזהירות, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים רבע שעה. מגישים חם.

צילום: דניה ויינר. סגנון: דלית רוסו
קציצות דגים. ילדים מתים על אוכל אדום צילום: דניה ויינר. סגנון: דלית רוסו
אוניגירי – כדורי סושי ממולאים בטונה

במקום דגים נאים ואצות אני מכינה כדורי אורז וממלאת אותם בסלט טונה עם מיונז ורוטב צ'ילי מתוק. מגישים עם רוטב סויה ואוכלים כמו גדולים.

חומרים ל-10 כדורי סושי:
1 כוס אורז עגול לסושי שטוף היטב
3 כפות חומץ (אורז או טבעי 5%)
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח

למלית טונה:
1 קופסה טונה משומרת
2 כפיות מיונז
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 בצל ירוק חתוך לעיגולים
1/2 כוס גרגרי תירס מוכנים לאכילה
1 פלפל אדום קטן קצוץ דק
3 כפות מיץ לימון
מלח

להגשה:
רוטב סויה

1. מכינים את האורז: מביאים לרתיחה כוס מים עם אורז. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות בדיוק! מסירים מהאש וממתינים 10 דקות.
2. מערבבים היטב חומץ, סוכר ומלח להמסה בקערית. יוצקים על האורז ומערבבים בתנועות קיפול. מצננים, אבל לא מעבירים למקרר בשום אופן.
3. מכינים את המלית  מערבבים טונה עם שאר החומרים.
4. מעצבים כדורים ומגישים: יוצרים מהאורז כדורים בקוטר 5 ס"מ ומהדקים היטב. יוצרים בכל אחד גומה, מניחים בתוכה כפית מלית טונה וסוגרים לכדור (כמו בהכנת קובה).
5. מגישים את הכדורים עם רוטב סויה.

צילום: דניה ויינר. סגנון: דלית רוסו
כדורי סושי ממולאים בטונה צילום: דניה ויינר. סגנון: דלית רוסו
פטוצ'יני עם קוביות סלמון

סלמון הוא הדג הכי ידידותי לילדים. כאן בגרסה מתקתקה עם פסטה וברוקומיני. עבור המנה הזו כדאי להשתמש בסלמון טרי.

חומרים ל-6-4 מנות:
300 גרם פילה סלמון טרי חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 חבילה (250 גרם) ברוקומיני
250 גרם פטוצ'יני מבושלים לפי הוראות היצרן
3 כפות שמן קנולה
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס מיץ תפוזים
3 כפות טריאקי
מלח ופלפל שחור טחון טרי


1. חולטים ברוקומיני 4-3 דקות בסיר עם שפע מי מלח רותחים. מוציאים עם כף מחוררת ומעבירים למי קרח.
2. מחזירים את המים לרתיחה ומבשלים את הפטוצ'יני.
3. במקביל מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הסלמון דקה מכל צד. מוסיפים שום, מיץ תפוזים וטריאקי, וצולים דקה נוספת עד שהסלמון משחים.
4. מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת. מוסיפים את הברוקולי, מקפיצים דקתיים, מערבבים, מתבלים ומגישים.




גיליון אוגוסט של על השולחן מוקדש לאוכל ילדים – טעים, אמיתי ובריא. שפים, עיתונאי אוכל ופסיכולוגים עוסקים בשאלה איך מגדלים ילד נטול תסביכי אכילה. בין 70 מתכוני הגיליון מאכלי דגים, קציצות, עוף, מנות אסיאתיות אהובות, מנות צמחוניות ועוד. את גיליון אוגוסט של המגזין להשיג בחנויות ובאתר על השולחן.

צילום: דניה ויינר. סגנון: דלית רוסו
פטוצ'יני עם סלמון, הדג הכי ידידותי לילדים צילום: דניה ויינר. סגנון: דלית רוסו
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->