הספורט הלבן: קינוח שכבות מסחרר

השף אליאב גולדנברג מהמסעדה האיטלקית ג'ויה, מזמין למטבחו הפרטי והמעוצב, מול הים בחדרה, ומדגים הכנה של קינוח חגיגי ממרנג וקרם אינגלזה. שימרו כאופציה לערב החג

אליאב גולדנברג | 31/8/2010 12:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: אורי דוידוביץ' עריכת וידאו: ליאת מיכאלוב
צילום: אורי דוידוביץ' עריכת וידאו: ליאת מיכאלוב
צילום: אורי דוידוביץ' עריכת וידאו: ליאת מיכאלוב



מתכון: זופה אינגלזה

רכיבים לקרם אנגלז ל- 6-7 מנות בכוסות אישיות:

6 חלמונים (את 6 החלבונים נשמור למרנג האיטלקי)
1/2 כוס סוכר
1.5 כוסות חלב

אופן הכנה:
- מרתיחים את החלב בסיר ומורידים מהאש. מקציפים את הסוכר יחד עם החלמונים ומוסיפים בהדרגה את החלב החם לחלמונים תוך כדי
ערבוב.
- מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים מעט (כ-3-5 דקות) עד שזה מסמיך מעט. מורידים מהאש, מכניסים למקרר לכשעה.

רכיבים למרנג האיטלקי:
6 חלבונים
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:
-שופכים לסיר את הסוכר, שתי כפות מים ועל אש בינונית מביאים למצב של קרמל.
-במקביל מקציפים את החלבון ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הקרמל החם בהדרגה תוך כדי ההקצפה המהירה. עד לקבלת קצף יציב.

רכיבים להגשת המנה ( כמויות למנה אחת) :
3 עוגיות אמרטי – עוגיות ליקר שקדים.
1 כף ריבה מכל סוג.

הכנה:
- לוקחים את כוס ההגשה, לתוכה מפוררים עוגיות אמרטי, שמים 1 כף ריבה או פירות יער, יוצקים
- שכבה של 2 ס"מ של קרם האנגלז שקיררנו קודם.
- מעל יוצקים שכבה של 2 ס"מ של המרנג האיטלקי.
- מכניסים למקרר לכשלוש שעות.
- מגישים.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים