אל גינת אגוז: קינוחים עם אגוזים

עם כל הכבוד לשיר הידוע - אנחנו מעדיפים את האגוזים שלנו בתוך קינוחים מאשר בתוך כיסים. טל יעקב בשלושה מתכונים מתוקים לפסח בשלוש דרגות הכנה שונות

טל יעקב | 3/4/2012 8:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חג הפסח הוא חג ביתי, חג משפחתי מלא ערכים וכמובן גם בהרבה אוכל. מדובר בחג מתיש מאוד, עם הרבה בישולים, הכנות וניקיונות של מקומות בבית ששכחנו מקיומם.

בחג הזה אני אוהבת לקבל את השלווה במלואה. חצי מהחג פשוט לשכב על הגב, לטייל ובעיקר לנוח. כדאי להשתדל לפחות בחלק מהזמן לנוח ולעשות מה שאנחנו אוהבים ולא כל הזמן לבשל ולהכין, לנקות ולקרצף - זה מתיש!

לקראת החג, אחרי שסיימנו עם הניקיונות והתחלנו לסגור את סוגיית הבישולים - חשוב לי להבהיר נקודה שמאוד חשובה לי: מתוקים בחג זה לא כזה סיפור וזה ממש לא רק מצה עם שוקולד. יש אפשרות להכין כל כך הרבה מתוקים שונים, בכל מיני סגנונות וכאלה שישאירו את האורחים עם טעם של עוד. הפעם הכנתי מתוקים כשרים לפסח, טעימים להפליא ועם המון אגוזים, שהם חומר גלם נהדר לעבוד איתו ובמיוחד בתחום המתוק. אז שיהיה לכולנו חג שמח, כיפי וכשר.
יהונתן שאול
בראוניז שוקולד כשר לפסח יהונתן שאול
למתחילים: בראוניז שוקולד

החומרים:

4 ביצים
2 כוסות סוכר
כוס קמח מצה טחון במעבד מזון
4 כפות קקאו
100 גר' שוקולד
200 גר' חמאה מומסת
150 גר' שברי אגוזי מלך
1 כפית תמצית וניל

תבנית מלבנית

ההכנה:

1. מערבבים היטב את הביצים והסוכר לבלילה סמיכה.
2. ממיסים את השוקולד והחמאה בקרעה במיקרו ומוסיפים לבלילה.
3. מערבבים למסה אחידה.
4. מוסיפים את קמח המצה, הקקאו, האגוזים ותמצית הווניל ומערבבים למסה אחידה.


5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

יהונתן שאול
ממתקי שוקולד ואגוזים כשרים לפסח יהונתן שאול
למתקדמים: ממתקי שוקולד ואגוזים

החומרים:

400 גר' שוקולד (60 מוצקי קקאו)
100 גר' חמאה
135 גר' שמנת מתוקה
2 כפות אבקת נוגט
1/3 כוס ליקר אגוזים
100 גר' אגוזי לוז קצוצים גס
100 גר' פיסטוק חלבי קלוי וקצוץ גס
350 גר' נוטלה

תבנית 18X28 מרופדת בנייר אפייה

ההכנה:

1. על בן מארי ממסים שוקולד שמנת חמאה אבקת נוגט וליקר שקדים.
2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הנוטלה.
3. לאחר שנוצרה תערובת אחידה, מכנסים פנימה את אגוזי הלוז והפיסטוקים.
4. יוצקים לתבנית ומקררים למשך הלילה.
5. הופכים את השוקולד מהתבנית על משטח עבודה.
6. מסירים את נייר האפייה, חותכים לקוביות ומניחים בצלחת הגשה.

יהונתן שאול
פבלובה כשרה לפסח יהונתן שאול
למתחכמים: פבלובה אגוזים

החומרים:

3 חלבונים
150 גר' סוכר
100 גר' אגוזי לוז טחונים גס

למלית:

250 גר' שמנת מתוקה
125 גר' סוכר
מבחר פירות העונה פרוסים בעובי בינוני
תותים, קיווי, פטל וכו

ההכנה:

1. מחממים תנור לחום נמוך של 100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המיקסר את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה כ-3 דקות, כשהקצף מתחיל להתייצב, מוסיפים לו את הסוכר.
3. ממשיכים להקציף בערך 2 דקות כדי שהקצף יהיה יציב ומבריק.
4. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומקפלים בעזרת מרית.
5. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לקערות בגודל הרצוי.
6. אופים בערך שעתיים עד שהקערות קשות
7. מצננים.
8. המלית: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה (ניתן להישתמש בשמנת פרווה)
ממלאים את קעריות המרנג בקצפת, מסדרים את הפירות מעל ומגישים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אחת, שתיים, שלוש קינוח

צילום: יחצ

השף-קונדיטור טל יעקב עם מתכוני קינוחים בכל הרמות

לכל הכתבות של אחת, שתיים, שלוש קינוח

עוד ב''אחת, שתיים, שלוש קינוח''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים