סיום מתוק: קינוחים נפלאים לארוחת החג
בתום הארוחה בערב חג שני, כדאי ורצוי לרומם את רוחם של האורחים בכמה קינוחים מדהימים של מגזין גורמה ושף אביב משה

החומרים (4 מנות):
2 כוסות קרם קוקוס
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור מומס במעט מים
1 כפית של מי ורדים
כפית תמצית קוקוס
1 כף דבש
לרוטב הפיצוחים:
1/3 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים
2 כפות רוטב מייפל
סירופ שוקולד - 100 מ ״ל שמנת ו-50 גר' שוקולד מריר (אפשר גם חלב, לפי הטעם)
לרוטב הטופי:
1 כוס סוכר לקרמל
½ כוס שמנת מתוקה
½ כוס חלב
50 גר' חמאה
תוספת: פירות חתוכים לפי הטעם (פירות אקזוטיים כמו פסיפלורה, קיווי, אננס, גויאבה וכו')
ההכנה:
1. מביאים לרתיחה בסיר את חלב הקוקוס, הסוכר, הדבש והמים.
2. מוסיפים תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה את הקורנפלור ומערבבים עד שנוצרת תערובת סמיכה.
3. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים ואת תמצית הקוקוס.
4. מעבירים לכלי הגשה ומקררים במקרר.
5. מביאים את כל חומרי רוטב הפיצוחים לידי רתיחה ומערבבים.
6. מכינים את רוטב הטופי: מכינים קרמל מהסוכר – מחממים סיר על האש ומוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי ניעור הסיר כל כמה שניות עד שהסוכר נמס ומסמיך.
7. מחממים את החלב והשמנת ומוסיפים בהדרגה ובזהירות לקרמל.
8. מערבבים את המסה עד שאין גושים ושכל הסוכר נמס.
9. מנמיכים את החום ומצמצמים את המסה עד לסמיכות הרצויה.
10. מצננים מעט, מוסיפים את החמאה למסה ומערבבים בבלנדר ידני.
11. מסננים את המסה, מעבירים לשתי קופסאות של שלושה ליטרים, מניחים לה להצטנן מעט ומעבירים למקרר.
12. מוציאים את המלבי המוכן מהקירור ומניחים בצלחת הגשה. יוצקים מעל את רוטב הטופי.
13. מערבבים את הרוטב לפיצוחים עם הפיצוחים ויוצקים מעל המנה.
14. מפזרים את הפירות הטריים מעל.

החומרים (4 מנות):
200 גר' שוקולד מריר משובח שבור לקוביות
2 כפות קקאו
150 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
6 כפות סוכר
2/3 כוס חלב
2 כפות דבש
4 ביצים מופרדות
2 כוסות אבקת שקדים
ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך.
2. מכניסים את השוקולד, הקקאו, הסוכר, החמאה והדבש לקערת מתכת וממסים בבן מארי (בתוך סיר ובו מים מים רותחים).
3. מערבבים עד שהחומרים נמסים והתערובת אחידה.
4. מעבירים לקערה גדולה ומצננים מעט. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.
5. מוסיפים את אבקת השקדים ואחריה את החלב, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. מגבירים למהירות בינונית-גבוהה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מערבבים שליש מהקצף אל תערובת השוקולד ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר הקצף.
7. מעבירים לתבנית ואופים 35 דקות או עד שהעוגה תופחת.
8. מעבירים סכין קטנה מסביב לשוליים לשחרור, ומצננים צינון מלא בתבנית על רשת.

החומרים (4 מנות):
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור כשר לפסח
1 מקל וניל
1 כפית מחית פיסטוק
סוכר להגשה
ההכנה:
1. מרתיחים את השמנת, החלב, הסוכר ומקלות הווניל החצויים.
2. טורפים ידנית את החלמונים והקורנפלור, משווים טמפרטורות ומחזירים לסיר דרך מסננת.
3. מערבבים את המסה באינטנסיביות ומביאים לרתיחה (עד היווצרות בועות גדולות) ומערבבים 2 דקות נוספות לכדי תערובת סמיכה.
4. מעבירים לקערת מיקסר תוך כדי סינון. מערבלים במיקסר על מהירות נמוכה-בינונית בוו גיטרה עד שקערת המסה מתקררת לטמפרטורת החדר.
5. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומעבירים לקירור.
6. לפני ההגשה מפזרים שכבה עבה של סוכר ושורפים באמצעות ברנר.
