אם אין לחם תאכלו קינוחים: מתוקים לחג
אחרי שסיימתם את חבילות השי המתוקות מהעבודה ואת העוגה מליל הסדר, הגיע הזמן להכין כמה קינוחים כשרים וכיפיים

החומרים (12 יחידות):
לפטיפורים:
1 פחית חלב קוקוס
2 כוסות קוקוס טחון
60 גרם חמאה
200 גרם שוקולד לבן
לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן קנולה
100 גרם שוקולד לבן
מקלות קינמון
ההכנה:
1. בסיר קטן מחממים יחד את החמאה וחלב הקוקוס עד להמסת החמאה. מוסיפים את השוקולד הלבן בהדרגה עד להמסתו בתערובת. מסירים מהאש, ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה את הקוקוס הטחון ומערבבים.
2. יוצרים כדורים מהתערובת, ובמרכז כל כדור נועצים מקל קינמון. מקפיאים מספר שעות עד שהתערובת מתקשה לחלוטין.
3. בסיר כפול ממיסים את השוקולד המריר. מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת מבריקה וחלקה. מסירים מהאש.
4. בסיר נוסף ממיסים שוקולד לבן עד לקרם חלק.
5. מוציאים את הפטיפורים מהמקפיא ובעזרת המקל טובלים את הפטיפורים בשוקולד עד לציפוי מלא.
6. טובלים מזלג בתערובת השוקולד הלבן המומס ומזלפים בעזרתו עיטור נוסף על השוקולד המריר.
7. שומרים במקפיא עד ההגשה.
באדיבות השפית בל קפצן ל"סוגת"

החומרים:
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1/4 מקל וניל
1/2 כוס סוכר לבן
5 חלמונים
מעט סוכר חום
ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 140 מעלות.
2. חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הגרגרים.
3. מחממים שמנת עם 1/4 כוס סוכר לבן וגרגרי מקל הווניל.
4. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לבן.
5. יוצקים את השמנת בזילוף עדין אל החלמונים תוך כדי ערבוב. מסננים את התערובת ויוצקים לכלים מתאימים.
6. מניחים את כל הכלים בתבנית גדולה, מכניסים לתוך התנור ושופכים לתבנית הגדולה מים עד לחצי גובה של הכלים.
7. אופים כ-30 דקות ומצננים היטב.
8. לפני ההגשה מפזרים סוכר חום מעל הקרם ומקרמלים את הסוכר בעזרת מבער.
מתוך הספר:" טעמים ישראלים", שף עומר נחום- רות רימונים צפת

החומרים (30 יחידות):
לבצק:
200 גרם קמח מצה
100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
1 -2 כפיות מים קרים
2 חלמונים
3 כפות סוכר דמררה
200 גרם חמאה קרה
לקרמל
כוס סוכר
חבילת שמנת מתוקה
כף חמאה
חפיסת שקדים קלויים
ההכנה:
1. מכניסים את החומרים פרט לחמאה למעבד המזון ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים לתערובת קוביות מהחמאה עד שהן נבלעות ומתקבל כדור בצק. לא לערבב יותר מדי, רק עד לקבלת כדור בצק.
2. אם הבצק נדבק ניתן להוסיף מעט קורנפלור. לעטוף את כדור הבצק בשקית ניילון ולקרר לשעה לפחות.
3. להכנת הקרמל- בסיר ממיסים את הסוכר בחמאה עד שהסוכר נמס לגמרי, מזהיב ונעשה נוזלי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים קלות לקבלת תערובת קרמית.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח של נייר פרגמנט לעלה מרובע בעובי חצי סנטימטר. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
5. מוציאים מהתנור, מצננים כ-5 דקות וכשהבצק עדיין חם שופכים מעל את הקרמל החם. מפזרים שקדים וחותכים לעוגיות בגודל הרצוי, בעוד הבצק חם.
באדיבות השפית בל קפצן ל"סוגת"
