המראה וקוץ בה: כמה תחסכו על טיסה לאירופה ב"לואו קוסט"?

בדיקת nrg מעריב מגלה: הטיסות לאירופה עם חברות ה"לואו קוסט" זולות בעשרות אחוזים מהמחירים להם התרגלנו. החיסרון: את הספונטניות תצטרכו להשאיר בבית

ענת שיחור-אהרונסון | 27/9/2010 9:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בחודשים האחרונים נפל דבר בשוק התעופה הישראלי. השקת קווי טיסות "לואו קוסט" אל ישראל וממנה פתחה בפני הצרכנים הישראלים הזדמנות להגיע ליעדים שונים באירופה, במחירים נמוכים משמעותית מהמחירים שהיו נהוגים עד כה בשוק הטיסות הבינלאומיות.

אלא שכדי ליהנות ממחירים נמוכים משמעותית, התייר הישראלי צריך לעבור חינוך מחדש. טיסות זולות באמת ניתן למצוא אך ורק אם מזמינים את הטיסה לפחות 3 חודשים מראש - מה שעומד בניגוד מוחלט למנטליות של חוסר תכנון לטווח ארוך, כמו גם לתרבות המסחר אליה התרגל הנופש הישראלי, שחונך כבר במשך שנים להזמין ברגע האחרון כי אז החברות מרסקות את המחיר כדי לא לצאת עם מושבים ריקים.

מי שמובילה את ז'אנר הלואו-קוסט בישראל היא חברת איזי ג'ט, שכבר לפני כשנה החלה להפעיל קו טיסות יומי לשדה התעופה לוטון הסמוך ללונדון. משרשמה החברה הצלחה בקו זה, היא הרחיבה את פעילותה בישראל, וחנכה באחרונה גם קווי טיסות מתל אביב לג'נבה ולבאזל שבשוויץ. בשלושת הקווים מציעה איזי ג?ט כרטיסי טיסה במחירים המתחילים בכ-50 ליש"ט (כ-80 דולר ) לכיוון.

קריאת הכיוון המשמעותית השנייה בשוק הלואו קוסט הישראלי היתה לפני מספר שבועות, כאשר חברת ארקיע הכריזה על השקת "ארקיע express"  - קווים סדירים מוזלים לפריז ולאמסטרדם, במקביל לקווים הסדירים הרגילים שהיא מפעילה ליעדים אלה, ומתוך כוונה להרחיב בחודשים הקרובים את מגוון יעדי הלואו קוסט. בחודשים האחרונים פועלת בישראל גם חברת הלואו קוסט הספרדית Vueling, שהפעילה במהלך חודשי הקיץ 3 טיסות שבועיות לברצלונה, אולם החברה מפסיקה את טיסותיה בקו בסוף חודש אוקטובר הקרוב.

שיטת תמחור כרטיסי הלואו קוסט דומה בכל החברות הפועלות בדפוס זה בעולם, כשהעיקרון המנחה הוא אחד: ככל שתרכוש את הכרטיס מוקדם יותר כך הסיכוי למצוא מחירים נוחים יותר גבוה יותר. זאת, מכיוון שהחברות מגדירות מחיר מינימום לכרטיס הטיסה, ומקצות בדרך כלל כ-20% מהכרטיסים למכירה במחיר זה. לאחר שאוזלים המקומות במחירי המינימום, וככל שמתקרב מועד הטיסה, הולכים ועולים המחירים, בדרך כלל במדרג קבוע מראש.
צילום: יח''צ
מחירים חדשים, וגם הרגלי צריכה חדשים לישראלים. טיסת איזי ג'ט צילום: יח''צ
משתלם להיות גמיש

כך למשל, ארקיע הכריזה כי מחירי המינימום בטיסות ה-express לפריז ולאמסטרדם יהיו 99 דולר לכיוון. אחריהם יעלו המחירים ל-129 דולר, 149 דולר, ו-169 דולר (מחיר מקסימלי). החברה טוענת כי לרגל השקת טיסות ה"לואו קוסט", היא הגדילה משמעותית את מספר המושבים הנמכרים במחירי מינימום. בדיקה שערכנו השבוע מצביעה על כך שגם בשבועות הקרובים ניתן עדיין להשיג בתאריכים מסוימים טיסות במחיר של 99 דולר לשני היעדים.

במטרה לבדוק עד כמה טיסות הלואו קוסט זולות יותר מטיסות סדירות רגילות ליעדים זהים, בחרנו לבדוק את המחירים שמציעות איזי ג'ט (ללונדון) וארקיע (לפריז ולאמסטרדם) אל מול המחירים שמציעות החברות האחרות הטסות מישראל ליעדים אלה. בנוסף, בדקנו גם את הטיסות שמציעות אייר-ברלין וטואיפליי, שאינן מוגדרות כחברות לואו-קוסט, שכן מחיר הטיסה בהן כולל גם ארוחה קלה, מקום מסודר ושליחת מזוודה - אולם גם הן מתומחרות כך שהזמנת כרטיס טיסה מספר חודשים מראש עשויה להבטיח טיסה זולה יותר.

לשם ההשוואה,

בדקנו את הטיסות היוצאות מישראל לפריז, לונדון, ברלין ואמסטרדם - כאשר השווינו את המחיר הזול ביותר המוצע למי שבוחר לטוס לשבוע בדיוק, כשתאריך היציאה הוא בין ה-2 בינואר ל-9 בינואר - מעט יותר משלושה חודשים מהיום. כדי להשוות את אותו מוצר, מחירי ה"לואו קוסט" מוצגים גם אחרי תוספות כמו מזוודה, הושבה מראש וארוחה. מתוצאות הבדיקה עולה כי כרטיסי ה"לואו קוסט" זולים משמעותית ממחירי הטיסות הסדירות - כשהפערים מגיעים לעשרות אחוזים, ומתבטאים בכמה מאות דולרים.

חשוב לציין כי מי שיגלה מעט גמישות בתאריכי הטיסה יכול להשיג כרטיסים במחירים נמוכים יותר מהמחירים שנדגמו. נקודה נוספת: כיוון שכאמור מחירי הכרטיסים בכל טיסה נקבעים על פי היצע וביקוש, מחירים אלה נכונים למועד הבדיקה בלבד, כלומר אתמול, ועשויים להשתנות מעת לעת. כמו כן, מי שיחפש היטב יוכל למצוא גם בחברות הסדירות מועדים מסוימים שבהם ניתן למצוא טיסות זולות במיוחד, אלא שכאמור מדובר על מועדים ספציפיים ולא מכירה שבשגרה.

צילום: יח''צ
החל מ-99 דולר לכיוון לפריז ואמסטרדם. ארקיע צילום: יח''צ
פערים של עד 43%

הנה ממצאי ההשוואה שערכנו:

טיסה לאמסטרדם בחברת אל על מחירה 1,890 שקל. בחברת KLM תשלמו על טיסה ליעד זה 1,655 שקל, ואילו מחיר הלואו קוסט של ארקיע-אקספרס הוא 1,303 בלבד (21% פחות ממחיר KLM).

טיסה ללונדון עם אל על עולה 2,051 שקל, ועם בריטיש איירוויז 2,026 שקל. מחיר הלואו קוסט של איזי-ג'ט ליעד זה הוא 1,148 שקל - כלומר חיסכון של 43% מהמחיר הרגיל.

טיסה לברלין עם לופטהאזה הגרמנית עולה 2,179 שקל, באל על תשלמו על טיסה זו 2,073 שקל, ובחברות הזולות: בטואי-פליי 1,287 שקל, ובאייר ברלין 1,277 שקל. החיסכון כאן הוא של 38%. (המחירים של טואי-פליי ואייר ברלין בהשוואה זו כוללים גם ארוחה קלה ומזוודה)

לבסוף טיסה לפריז עם סאנדור עולה 2,378 שקל ועם אל על 2,231 שקל. באייר פרנס תשלמו על טיסה ליעד זה קצת פחות - 1,963 שקל, ואילו המחיר הזול של ארקיע אקספרס הוא 1,156 שקל - כלומר 41% פחות.


צילום: אי-אף-פי
2,051 שקל באל על, 1,148 שקל באיזי ג'ט. לונדון צילום: אי-אף-פי
גם הרכב מוזל

חברות הלואו קוסט מציעות בדרך כלל גם מחירים אטרקטיביים לשירותי תיירות נלווים. איזי ג'ט מציעה ביעדים אליהם היא טסה בתי מלון והשכרת רכב במחירים אטרקטיביים. עם השקת תוכנית ה-express התחייבה גם ארקיע להציע שירותים זהים, כשהחברה התחייבה כי כלי רכב המושכרים בחברות ההשכרה בכ-39 דולר ליום יוצעו לנוסעי הexpress במחיר של 25 דולר ליום.

בנוסף הודיעה השבוע החברה כי החלה למכור ביטוח נסיעות בתנאים מועדפים לנוסעי ה-express, ובמקביל השיקה שירות הסעות לנתב"ג מכל רחבי גוש דן במחיר של 99 שקל לנוסע. כמו כן מציעה ארקיע בשירות החדש גם הנחה של 25% על מחירי המלונות המקובלים בשוק באותה תקופה.

למה הן זולות יותר?

יתרונן הגדול של טיסות הלואו קוסט הוא כאמור באפשרות שהן מעניקות לצרכן לרכוש ברכישה מוקדמת (3 חודשים ומעלה לפני מועד הטיסה המתוכנן) כרטיסי טיסה במחירים אטרקטיביים. חברות המגדירות עצמן כחברות "לואו קוסט" פועלות על פי עיקרון פשוט: הצמצום המשמעותי בהוצאות, ומכירת כרטיס טיסה "עירום" (הכולל במחיר הבסיס רק את המושב בטיסה) מאפשרים להם להוזיל משמעותית את המחיר.

נוסע שמעוניין בשירותים שמעבר למושב במטוס, מתבקש לרכוש זאת בתשלום נוסף. כך לדוגמה, החברות מאפשרות לכל נוסע להעלות עימו לתא הנוסעים תיק יד אחד שמשקלו לא עולה על 8 ק"ג. במידה שהנוסע מעוניין להעלות מזוודה לתא המטען, עליו לשלם עבור שירות זה בנפרד (22 ליש"ט לכיוון באיזי ג'ט, 30-15 דולר לכיוון בארקיע). גם המקומות בטיסה אינם מסומנים: הישיבה מתבצעת על בסיס מקום פנוי, ובכרטיס העלייה למטוס לא מצוינים מקומות הישיבה של הנוסעים. אם הנוסע מעוניין להבטיח לעצמו מקום ישיבה מסוים במטוס, או לשבת ליד בן/בת זוגו לנסיעה - הוא יכול לרכוש גם שירות זה תמורת 30-15 דולר.

בנוסף, מחיר הכרטיס אינו כולל גם מזון או שתייה, והחברות מאפשרות לנוסעים לרכוש את אלה במהלך הטיסה. בארקיע יש להזמין את הארוחות מראש, במועד הזמנת הכרטיסים בתמורה לכ-8 דולר לארוחה, ואילו באיזי ג'ט נמכרת הארוחה על המטוס תמורת מחיר זהה. מחיר כוס שתייה קלה/חמה נע בשתי החברות סביב 3 דולר.

דרך נוספת של חברות הלואו קוסט להקטין את ההוצאות היא נחיתה והמראה משדות תעופה משניים, המרוחקים מעט ממרכזי הערים, בהם מסי הנמל נמוכים יותר. דוגמה בולטת לכך ניתן למצוא בטיסות המוצעות ללונדון. חברת איזי ג'ט נוחתת רק בשדה התעופה לוטון, המרוחק כשעה נסיעה ממרכז העיר - בעוד אל-על ובריטיש איירווייז הטסות מתל אביב ללונדון, נוחתות בשדה התעופה הית'רו הקרוב משמעותית לבירה האנגלית. יחד עם זאת, לא כל הטיסות המוזלות יובילו אתכם לשדות תעופה מרוחקים. כך למשל, הכריזה ארקיע כי בינתיים ינחתו טיסות הלואו-קוסט שלה בשדות התעופה המרכזיים בפריז ובאמסטרדם (שארל דה גול וסחיפהול בהתאמה).

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ordering_new_2/ -->