בגלגול הזה: מתכון לשטרודל תפוחים וחמוציות וינאי

הקונדיטור הוותיק אריה אברמוביץ', מלווה בשלבי מתיחת ורידוד הבצק, עד לרגע בו אתם מוצאים מהתנור שטרודל תפוחים וחמוציות פריך

nrg מעריב | 5/11/2010 8:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המתכון הזה דורש מתיחה עדינה של הבצק עד שהוא הופך להיות דק כנייר. איך עושים את זה? מניחים את מרכז הבצק על גב היד ועם גב היד השנייה כשהאצבעות מקופלות בזווית ישרה מותחים את הבצק בתנועה סיבובית עד שהוא שקוף ודק. שימו לב שהמתכון דורש מראש גם שולחן פנוי למתיחה של הבצק עליו ומפה מקומחת שהקדשתם לעניין.  אם תקפידו על שלבי ההכנה שניתנים כאן מפי מקצוען, גם התוצאה תהיה בהתאם. בהצלחה.

למתכון הזה יש אבא. אריה אברמוביץ' מרשת הקונדיטוריות הצפונית
למתכון הזה יש אבא. אריה אברמוביץ' מרשת הקונדיטוריות הצפונית "שני" צילום: רינת אברמוביץ'

חומרים לשני שטרודלים ארוכים, כ-16 מנות:
מרכיבים לבצק:
600 גרם קמח לבן רגיל
2 ביצים
קורט מלח
קורט סוכר
100 מ"ל חומץ ענבים
100 מ"ל שמן קנולה
250 מ"ל מים

מרכיבים לפיזור על הבצק:
100 גרם חמאה מומסת
150 גרם פירורי לחם / ביסקוויט פתי בר
150 גרם אגוזים
150 גרם סוכר

מרכיבים למלית תפוחים:
1 קילו תפוחי עץ גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
מיץ לימון משני לימונים
300 גרם חמוציות מיובשות
250 גרם סוכר
כפית קינמון
גרידת לימון מלימון אחד
צילום: רינת אברמוביץ'
שטרודל תפוחים מהודק. קלאסי ליד תה בשבת אחה''צ צילום: רינת אברמוביץ'

אופן ההכנה:
1. לשים את מרכיבי הבצק כ- 10 דקות במיקסר עד לקבלת בצק גמיש.
2. מחלקים את הבצק לשניים, יוצרים שני כדורים, מורחים אותם בשמן, ומניחים בקערה מכוסה למשך חצי שעה בטמפרטורת החדר.
3. פתיחת הבצק:
• מניחים מפת בד גדולה על שולחן העבודה ומקמחים את המפה.
• מרדדים את הבצק תחילה עם מערוך.
• מותחים את הבצק עם הידיים - מניחים את מרכז הבצק על גב היד ועם גב היד השנייה כשהאצבעות מקופלות בזווית ישרה מותחים את הבצק בתנועה סיבובית עד שהוא שקוף ודק כנייר.
• מניחים את הבצק על המפה המקומחת.
4. מתיזים

בעדינות את החמאה המומסת על הבצק ומפזרים מעל את פירורי הלחם/ביסקוויטים, אגוזים והסוכר.
5. מכינים את המלית: מרככים את התפוחים בבישול במים רותחים ומיץ הלימון כשלוש דקות, מסננים היטב ומערבבים עם החמוציות, הסוכר, גרידת הלימון והקינמון.
6. מפזרים את המלית על רוחב הבצק.
7. מגלגלים את הבצק בעזרת המפה ומקפלים פנימה את הקצוות.
8. מורחים את הבצק במעט חמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-20 דקות עד להשחמה.
9. מפזרים אבקת סוכר מעל, חותכים למנות ומגישים חם.

מאת אריה אברמוביץ, רשת קונדיטוריות "שני".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים