
על שתי אימהות ואח: קינוחים משפחתיים כשרים לפסח
נגמר ליל הסדר, נשארו המון מצות וצריך למצוא דרך יצירתית לשכנע את בני הבית לאכול אותן. ביקשנו מהמבשלים המובילים במשפחות "סגנון" לאלתר כמה קינוחים
החומרים:
בערך 16 מצות יין אדום, לפי הטעם. אצלנו זה 1/2 כוס בערך
4 חבילות שוקולד חלב (400 גרם, אפשר לשלב עם מריר)
בין 1/2 ל3/4- כוס סוכר
6-5 כפות קקאו איכותי
1/2 כוס חלב
300 גרם מרגרינה או חמאה (תלוי בכשרות או בטבעונים שחיים אצלכם בבית)
קוקוס טחון
ההכנה:
.1 מפוררים את המצות לפירורים קטנים בתוך קערה גדולה.
.2 שופכים את היין ומניחים למספר דקות.
.3 בסיר ממסים שוקולד, סוכר, קקאו, חלב, מרגרינה או חמאה. שופכים את תכולת הסיר על המצות ומערבבים בעזרת כף. הכי טוב, כמובן, לערבב
.4 משטחים בתבנית אפייה חד-פעמית ומפזרים מעל קוקוס טחון.
.5 מקררים לפני ההגשה, לפחות שעתיים-שלוש. מגישים רק אחרי שהעוגה מתקשה.

החומרים (ל-2 סועדים):
2 מצות
מעט חלב (אפשר להחליף במים)
2 ביצים
אפשר לבחור מגוון תיבולים וממרחים: אצלנו מעדיפים שמנת חמוצה, סירופ מייפל או אבקת סוכר.
ההכנה:
.1 שוברים את המצות לחלקים קטנים וטובלים אותם בקערה עם חלב.
.2 טורפים את הביצים בקערה נפרדת, מוסיפים אותן לתערובת ומכסים את חלקי המצה מכל הכיוונים. .3 מחממים מחבת עם מעט שמן ומכניסים את התערובת שתכסה את פני המחבת. מטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד שהמצייה משחימה.
.4 מפזרים אבקת סוכר או מניחים שמנת חמוצה ומגישים מיד.

החומרים לכ-30 כדורים:
250 גרם שמנת מתוקה (מכל אחד)
400 גרם שוקולד מריר משובח, לפחות 60 אחוז מוצקי קקאו
1 ו1/2- כף ברנדי שקדים או רגיל
3 מצות מפוררות
60 גרם חמאה
ההכנה:
.1 מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה, ולאחר הרתיחה מוסיפים את השוקולד ומערבבים. מסיימים את תהליך הערבוב בהוספת הברנדי.
.2 מורידים מהאש ומוסיפים את פירורי המצות לתוך התערובת תוך כדי בחישה. מחזירים לאש ומוסיפים את החמאה.
.3 אחרי שהחמאה נמסה, מכניסים לתבנית אפייה עם נייר אפייה ומצננים במשך שש שעות.
.4 לאחר שהמסה התקשתה יוצרים כדורים ומצפים אותם בקוקוס טחון או אבקת קקאו משובחת.