מגלגלים: קישואים, חצילים ובצלים ממולאים באורז ובשר
מי שלא מפחד מעבודה קשה ומוכן לחכות להם על אש קטנה, ייזכה לטעום אותם: ממולאים ירושלמיים למהדרין שיצר השף רפי כהן. תתחילו לגלגל
4-3 בצלים גדולים קלופים
14-10 קישואים קטנים מרוקנים בעזרת מרוקן ירקות
14-10 חצילונים קטנים מרוקנים בעזרת מרוקן ירקות
למילוי:
3 כוסות אורז
300 גרם בשר קצוץ (טלה, כבש, או בקר)
1 כוס עגבניות קצוצות מסוננות
1 כוס בצל לבן קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
2 חופנים של עלי נענע חתוכים דק
½ כף נענע יבשה
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית פלפל שחור טחון
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
½ כף מלח
¼ כוס שמן זית
2 כפות רכז רימונים (לא חובה)
לבישול:
1 ליטר מים
¾ כוס שמן זית
½ כוס מיץ לימון
1 כף סוכר
½ כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס

מחכים בסבלנות, בסוף זה משתלם. ממולאים של רפי כהן.
שירן כרמל
ההכנה:
1. חורצים חתך עמוק מצידו האחד של הבצל, כמעט עד הסוף. מבשלים 6 דקות במים רותחים עם מעט מלח, מעבירים למי קרח, מסננים ומנגבים. מפרידים את שכבות הבצל לעלים.
2. מניחים עלה בצל על משטח עבודה ובעזרת כף ממלאים. מגלגלים תוך הידוק בעזרת האצבעות כך שהמילוי יהיה עטוף ומניחים בתחתית סיר בקוטר כ-30 ס"מ, כשהפתח כלפי מטה. מסדרים בצורת מעגלית עד
3. ממלאים את החצילונים והקישואים ומסדרים מעל שכבת הבצל.
4. מרתיחים את מרכיבי נוזל הבישול ויוצקים על גבי הממולאים, בדיוק עד הגובה שלהם. מכסים בנייר פרגמנט ובמכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
5. מסירים את המכסה ומבשלים עד שנוזלי הבישול נספגים ומתרכזים. מכסים וממתינים שעה לפני האכילה.
המתכון מתוך הספר "ירושלים הסיפור הקולינרי" מאת טלי פרידמן ואלינוער רבין בהוצאת "קוראים".