מלא תשוקה: תאנים צלויות ממולאות בגבינה כחולה

היא מסמלת שפע, פוריות ותאווה, היא מתוקה, רכה ואדמונית, אין כמו התאנה. קבלו מתכון לתאנים ממולאות בגבינה כחולה, שמאתגרות את כל החושים

nrg מעריב | 4/1/2011 9:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: תאנים, גבינה
המרכיבים:

1/2 ק"ג תאנים חצויות לאורך
100 גרם גבינה כחולה רוקפור או גרוגנזולה
2 כפות שמן זית
2 2 גבעולי תימין מפוררים לעלים
2 כוסות עלי רוקט

לוויניגרט:

1 כפית שמן זית
1 שן שום קצוצה,מיץ מ- 1/2 לימון
1 כף חומץ בלסמי מצומצם
מלח פלפל שחור גרוס

אנטולי מיכאלו
מאתגר את החושים. מעדן תאנים צלויות ממולאות בגבינה כחולה. אנטולי מיכאלו
ההכנה:

1. מניחים את התאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. לכל חצי תאנה דוחסים בזהירות, בעזרת האצבעות, מעט גבינה. מטפטפים מעט שמן זית ומתבלי בעלי תימין.
3. אופים 10-8 דקות בתנור שחומם מראש לחום בנוני, 180 מעלות, עד שהגבינה נמסה.
4. בינתיים מערבבים בצנצנת

סגורה היטב את מרכיבי הוויניגרט, מניחים עלי רוקט בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב. מסדרים מעל את התאנים הצלויות ומגישים.
5. להכנת בלסמי מצומצם: יוצקים חומץ לסיר קטן ומחממים על אש נמוכה, מבלי להביא לרתיחה. מצמצמים לסמיכות הרצויה. מתקבל חומץ מתקתק.


המתכון באדיבות באשר פרומז'רי, מתוך הספר "ירושלים הסיפור הקולינרי" של טלי פרידמן ואלינוער רבין בהוצאת "קוראים" ו"מורותום".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->