מלא תשוקה: תאנים צלויות ממולאות בגבינה כחולה
היא מסמלת שפע, פוריות ותאווה, היא מתוקה, רכה ואדמונית, אין כמו התאנה. קבלו מתכון לתאנים ממולאות בגבינה כחולה, שמאתגרות את כל החושים
1/2 ק"ג תאנים חצויות לאורך
100 גרם גבינה כחולה רוקפור או גרוגנזולה
2 כפות שמן זית
2 2 גבעולי תימין מפוררים לעלים
2 כוסות עלי רוקט
לוויניגרט:
1 כפית שמן זית
1 שן שום קצוצה,מיץ מ- 1/2 לימון
1 כף חומץ בלסמי מצומצם
מלח פלפל שחור גרוס

מאתגר את החושים. מעדן תאנים צלויות ממולאות בגבינה כחולה.
אנטולי מיכאלו
ההכנה:
1. מניחים את התאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. לכל חצי תאנה דוחסים בזהירות, בעזרת האצבעות, מעט גבינה. מטפטפים מעט שמן זית ומתבלי בעלי תימין.
3. אופים 10-8 דקות בתנור שחומם מראש לחום בנוני, 180 מעלות, עד שהגבינה נמסה.
4. בינתיים מערבבים בצנצנת
5. להכנת בלסמי מצומצם: יוצקים חומץ לסיר קטן ומחממים על אש נמוכה, מבלי להביא לרתיחה. מצמצמים לסמיכות הרצויה. מתקבל חומץ מתקתק.
המתכון באדיבות באשר פרומז'רי, מתוך הספר "ירושלים הסיפור הקולינרי" של טלי פרידמן ואלינוער רבין בהוצאת "קוראים" ו"מורותום".