חוג הסרטן: מתכון מצולם ללובסטר טרמידור

לא כולם מסוגלים להעריך את מה שיש לו להציע, אבל בכל העולם ממשיכים להעריץ אותו. הלובסטר בא לביקור במסעדת רוקח 73 התל אביבית, אז אזרנו אומץ וקפצנו להגיד שלום אחרון לאורח הכבוד ומצאנו את השף אייל לביא שוקד על ההכנות

nrg מעריב | 26/1/2011 14:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
ב
ב
ב"רוקח 73", מציינים את יום ההולדת השלישי למסעדה עם תפריט לובסטרים מיוחד. השף אייל לביא תרם לנו מתכון ל"לובסטר טרימידור", עם פטריות, חמאה ושמנת. לאמיצים בלבד. צילום דודי ויזגאן

 



מתכון ללובסטר טרמידור

המרכיבים ל- 4 מנות:

שני לובסטרים, אותם שולקים למשך 2-3 דקות, מוציאים ומעבירים למי קרח

לרוטב:

2 כרישות, חתוכה לפרוסות דקות
200 גרם פטריות שמפינון פרוסות דק
2 כפיות חמאה
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חצי כוס יין לבן
חצי כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. חוצים את הלובסטר באמצעו ומנקים את האברים הפנימיים.
2. מרסקים בעזרת פטיש את הצבתות בעדינות על מנת להקל על הפירוק על ידי הסועד.
3. מאדים במחבת את הכרישה עם החמאה ושמן הזית במשך כדקה.
4. מוסיפים את הפטריות והשום ומתבלים במלח ופלפל ומאדים כדקה נוספת.
5. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מבשלים

עד שהיין מתאדה כליל.
6. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך, טועמים ומתקנים תיבול.
7. יוצקים על כל לובסטר מחצית מכמות הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ-5 דקות בחום בינוני-גבוה.
8. מניחים כל לובסטר בצלחת ההגשה ומגישים לצד כלי פיצוח מסורתיים – פטיש וחטטן.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים