מסיבת תה: דברים שלא ידעתם על כוס התה שלכם

כל חורף הופכת כוס התה לחברה הכי טובה שלכם, אבל זה לא אומר שיש דברים שהיא לא סיפרה לכם. לכבוד העונה הקרירה, מבחר עובדות מעניינות על המשקה החם והמתוק וגם שני מתכונים

nrg מעריב | 31/1/2011 12:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: תה,חליטה
קצת היסטוריה: צמח התה התגלה בסין לפני 5000 שנה. משם הוא נדד לשאר אסיה ורק במאה ה-17, הגיע לראשונה לאירופה. שקיקי התה הם מוצר חדש יחסית, שקיקי תה מבד פותחו בראשית המאה ה-20, שקיקי תה מנייר רק בראשית שנות ה-40 ושקיק תה ללא סיכה (פס הכסף) פותח על ידי חברת ויסוצקי רק בשנות ה-60.

יש שתי גרסאות להמצאת השקיק: האחת מספרת על סוחר תה הודי שקיבל משלוח של ארגזי תה ששהו באניה שחלפה בדרכה בסערה. טילטולי האניה גרמו לעלי התה להימחץ ובמקום עלים יפים קיבל עלי תה מרוסקים. כדי לא להשליך את כל המטען, ארז את שברי העלים בשקיקי בד ושיווק אותם.

הגרסה השנייה משייכת את ההמצאה לסוחר תה ניו יורקי בשם תומאס סליוואן שקיבל תה מסוג חדש וטוב, כקידום מכירות שלח ללקוחותיו דוגמיות של התה ארוזות בבד משי, הלקוחות התעצלו לפתוח את השקית והטילו אותה לכוס עם מים רותחים.


צילום: אלי דסה
כוס תה עם נענע. בעיקר בחורף. צילום: אלי דסה
סגולות בריאותיות

תה הוא מוצר המופק מעלי צמח התה, אך הוא יכול להכיל גם תערובת של פירות, צמחים או תבלינים.
חליטות הצמחים אינן מכילות תה אלא תערובת של צמחים ופירות טריים שעברו ייבוש, תוך שמירה על יתרונותיהם הבריאותיים ובתוספת חומרי טעם טבעיים.

מקור הקפאין בעלי התה. לכן כל מוצר הנקרא "תה" או שהמילה תה היא חלק משמו (למשל: "תה פירות") מכיל קפאין ברמה כזו או אחרת. החליטה אינה מכילה עלי תה ולכן היא נטולת קפאין.

מאז ומעולם יוחסו לתה סגולות בריאותיות רבות. התה שימש לריפוי מחלות זיהומיות, הצטננויות,

הקלה על מערכת העיכול ומערכת העצבים. עם התרחבות היקף המחקר המדעי בתחום, הצטברו עדויות רבות שמצביעות על קשר בין צריכת תה קבועה להקטנת הסיכויים ללקות במגוון רחב של מחלות, בכללן סרטן, טרשת עורקים, מחלות לב וכלי דם.

התה הוא מוצר טבעי לחלוטין, שאינו מכיל תוספים כמו חומרי טעם וצבע, או חומרים משמרים. בעלי התה קיימת תכולה גבוהה של פוליפנולים, נוגדי חמצון שפועלים לנטרול רדיקלים חופשיים שתוקפים את רקמות הגוף. צריכה קבועה של שתיים-שש כוסות ביום תורמת לשמירת רמה גבוהה שלהם בדם.


כוס התה המושלמת

אז איך אתם מעדיפים את כוס התה שלכם? כמה עצות מועילות שישדרגו לכם את החורף:

1. שימו לב לטריות העלים – אויביהם הגדולים של עלי התה הם אור, חום, ריחות חזקים ולחות. כדי לשמור על טריות התה, מומלץ לרכוש כמויות קטנות שלהם לעתים תכופות ולאחסן בכלי אטום לאור, לריח ולחמצן.
2. איכות המים – חשוב להשתמש במים זורמים שלא הורתחו קודם.
3. טמפרטורת המים – לחליטת עלי תה שחור יש להשתמש במים רותחים. בחליטת עלים עדינים יותר מומלץ להניח למים להצטנן מעט לטמפרטורה של כ- 90 מעלות ורק אז למזוג אותם לכלי החליטה.

חליטת תה. לשים לב לזמן.
חליטת תה. לשים לב לזמן. צילום: Alpha, CC BY
4. משך החליטה – זמן החליטה משתנה בהתאם לסוג עלי התה, אך באופן כללי משך החליטה מתקצר ככל שעלי התה קטנים יותר. יש להניח לעלים להיחלט בין שלוש לחמש דקות.
5. כמות העלים לחליטה – קל למדוד את הכמות בכפית, אבל מדויק יותר לעשות את זה באמצעות שקילה. עלים מסוימים מגיעים בגדלים שונים וכפית מלאה בעלים קטנים עשויה להכיל כמות גדולה יותר מכפית מלאה בעלים גדולים. לצורך הכנת תה בקנקן יש להשתמש ב- 2 גרם או בכפית אחת של עלי תה לכל כוס ובכפית נוספת "עבור הקנקן". לדוגמה, בקנקן שמכיל ארבע כוסות תה יש לשים חמש כפיות של עלי תה, או 10 גרם עלי תה סה"כ.
6. אפשר להוסיף מרכיבים שונים למשקה התה החלוט כדי להתאימו לטעם שלכם. תוספת סוכר תבליט את הטעמים של התה, תוספים נפוצים אחרים הם לימון, מקלות וניל, עלי תבלינים, חלב ואלכוהול.
7. כל סוגי התה והחליטות השונים הותאמו לכוס תה של 200cc. כדי לקבל את הטעם האיכותי ביותר עדיף להשתמש בשקיק תה/ חליטה אחד לכוס אחת. העברת תיון בין מספר כוסות תיצור משקה שיש בו רק צבע של תה, אך ללא הטעם והארומה האופייניים.
8. חליטת תיון תה מעבר לזמן המומלץ יכולה לגרום למרירות. מי שמעוניין במשקה חזק צריך להשתמש בכמות גדולה יותר של תה ולחלוט אותה על פי הזמן המומלץ, ולא להשאיר את התיון במים זמן ארוך מדי.

יחצ
פינוק תותים חם. יחצ
קוקטייל פינוק תותים חם

קוקטייל לחובבי הפירות שמשלב תפוזים ותפוחים בניחוחות של וניל ופנקוטה תות.

חומרים ל-10-8 כוסות:

4 שקיקי חליטת פנקוטה תות
2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
2 כוסות (480 מ"ל) מיץ תפוחים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) ליקר תפוזים 
1 כוס (240 מ"ל) ברנדי
1 כפית משחת וניל או תוכן ממקל וניל

להגשה:
2 תפוזים חתוכים לפלחים דקים עם הקליפה
2 תפוחים חתוכים לפלחים דקים עם הקליפה

ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר קטן, מוסיפים שקיקי חליטת פנקוטה תות ומבשלים על להבה נמוכה. מוסיפים את שאר החומרים למעט הפירות, מביאים לסף רתיחה ומערבבים היטב.
2. מסירים מהכיריים ומוציאים את השקיקים.
3.  מוזגים את הקוקטייל לכוסות מתאימות.
4. לפני ההגשה מוסיפים פירות ומגישים חם.



יחצ
קאפקייקס בציפוי תה אמראטו שקדים. יחצ
קאפקייק אמרטו שקדים עם קרם שוקולד לבן

לא חייבים לשתות תה, אפשר גם לאכול אותו. תה אמרטו שקדים מעניק לקרם השוקולד הלבן שעל הקאפקייק טעם מרציפני מודגש. אפשר להשתמש בקרם לציפוי עוגות נוספות.

חומרים ל-22 יחידות:

3 שקיקי תה אמרטו שקדים
1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
11/2 כוסות (350 גרם) סוכר
1/4 כוס (50 גרם) שמן
100 גרם חמאה רכה מאוד
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
1 שקית קטנה (350 גרם) קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1/2 כוס ריבת פירות יער/תות

לקרם שוקולד לבן ומסקרפונה:

1 מיכל שמנת מתוקה
3-2 שקיקי תה שקדים
250 גרם שוקולד לבן קצוץ
1 כפית משחת וניל או תוכן של מקל וניל
250 ק"ג גבינת מסקרפונה

לדסקיות שוקולד לבן:

250 גרם שוקולד לבן קצוץ
3 כפות שמן
לפיזור:
סוכריות כסף


ההכנה:

1. מכינים תמצית תה אמרטו שקדים: יוצקים מים רותחים על שקיקי התה, מכסים וממתינים כ-10 דקות. מוציאים את שקיות התה.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. מכינים את הקאפקייקס: מערבלים סוכר, שמן וחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות. יוצקים את התה החמים לתערובת בהדרגה ותוך כדי ערבול.
4. מערבבים וניל, ביצים ושמנת בקערה ומוסיפים לקערת המיקסר לאט-לאט תוך כדי ערבול עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את החומרים היבשים לקערת המיקסר ומערבלים עד לאיחוד כל החומרים.
6. יוצקים את המסה לתבניות קאפקייק עד 2/3 מגובהן.
7. אופים 25-20 דקות עד שהקאפקייקס מוכנים.

הכתבה באדיבות חברת "ויסוצקי".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->