מתוק לשבת: פאי שוקולד לבן ותותים

בא לכם להוסיף קצת מתוק לסוף השבוע? השף קונדיטור אורן בקר ילמד אתכם להכין פאי שוקולד לבן ותותים שאפשר להתענג עליו לאורך כל השבת. מתכון מצולם

nrg מעריב | 19/2/2011 11:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
צילום: יוגב אטיאס. עריכה: תמי בנימין
צילום: יוגב אטיאס. עריכה: תמי בנימין
צילום: יוגב אטיאס. עריכה: תמי בנימין




פאי שוקולד לבן ותותים

החומרים לשלוש תבניות פאי בקוטר של 8 ס"מ או תבנית אחת בקוטר 26 ס"מ:

החומרים לבצק פריך:

1 חבילת חמאה (200 גר')
5 כפות אבקת סוכר
5 כפות אבקת שקדים
2 ביצים
1/2 1 כוס קמח

ההכנה:

1. לרכך מעט חמאה במיקסר. לערבב אבקת סוכר ואבקת שקדים יחד ולהוסיף את התערובת לחמאה.
2. להוסיף ביצים בהדרגה. להוסיף קמח בערבוב קצר רק

עד שנוצר בצק.
3. לרדד במערוך עלה בעובי 1/2 1 ס"מ ולשטח בתבנית כולל קצוות.
4. לחורר את הבצק ולאפות בחום של 180 מעלות כ-10 דק'.

החומרים לקרם פטיסייר שוקולד לבן:

½ ליטר חלב
6 יח' חלמונים
5 כפות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
1 מקל וניל
50 גר' חמאה
150 גר' שוקולד לבן

ההכנה:

1. מרתיחים חלב עם מקל וניל ו-150 גרם שוקולד לבן.
2. בקערה נפרדת - חלמונים, סוכר וקורנפלור - טורפים היטב לבלילה.
3. כשהחלב חם מעבירים אותו לבלילה ואת התערובת מחזירים לאש עד לסמיכות תוך כדי ערבוב.
4. מוציאים מהאש ומוסיפים חמאה. מקררים במיקסר עם וו גיטרה.

הרכבת הפאי:

1. על קלתית בצק פריך אפויה ומצוננת מורחים (או מזליפים בעזרת שקית זילוף) שכבת קרם שוקולד לבן.
2. מסדרים תותים טריים מלמעלה.
3. ניתן להבריק את התותים עם ג'ל שקוף.

באדיבות השף אורן בקר ל"בליקר בייקרי", יצחק רבין 17, פתח תקוה, 03-9234000.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים