עונג שבת: פילה ברבוניות עם תבשיל בורגול
מתכון ים תיכוני מזין ובריא לפילה דג עסיסי, עם תוספת נהדרת של בורגול וטחינה, באדיבות השף נתי איבגי
1 כוס קמח
2 כפיות פפריקה מעושנת/מתוקה
1 כף אורגנו יבש
1 כף רוזמרין יבש
1 כף אבקת שום
220 גר' ברבוניות (עדיפות לדג טרי ומפולט)
2 כפיות מלח דק
2 כפיות פלפל שחור
המצרכים לתבשיל הבורגול:
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
גרידה משני לימונים
200 גר בורגול עבה
3 כפות שמן זית
6 כפות מיץ לימון
1 עגבניה חתוכה לקוביות
100 גר' גרגירי חומוס
2 כפות טחינה גולמית

פילה ברבוניות של נתי איבגי.
יחצ
ההכנה:
הכנת הברבוניות:
1. מערבבים את כל החומרים. מצפים בתערובת את הברבוניות ומנערים משאריות קמח. לאחר מכן, מטגנים את הברבוניות בשמן עמוק כ- 5- 4 דקות עד להזהבה ומוציאם לנייר סופג.
הכנת תבשיל הבורגול:
1. משרים את גרגירי החומוס למשך לילה שלם ומבשלים עד לריכוך.
2. משרים את הבורגול במשך שעה וחצי במים קרים, מסננים ושוטפים.
3. קוצצים את צרור הפטרוזיליה, הנענע והבצל דק ושמים בקערה. לאחר מכן, מגרדים את קליפת שני הלימונים ומוסיפים
לתערובת.
4. מוסיפים את העגבניה החתוכה, שמן הזית, מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
5. מערבבים את התערובת עם גרגירי החומוס והבורגול.
6. מחממים במחבת את תערובת הבורגול עם מעט שמן זית תוך כדי ערבוב עד שהבורגול מתחמם.
הרכבת המנה:
1. מניחים טחינה גולמית על הצלחת, עליה מזליפים שמן זית ומניחים את תערובת הבורגול החם. 2. מסדרים את הברבוניות מעל התבשיל. בצד הצלחת אפשר להוסיף לימון טרי.
באדיבות השף נתי איבגי, מסעדת פורט קפה, נמל קיסריה.