פסח באדום-לבן: היינות המומלצים לפסח 2011
שי אילן טעם בשבילכם את היינות החדשים. קבלו את הבחירה הרישמית שלו לפסח 2011. עכשיו זה כבר תלוי בכם
אז אני לא מתיימר לפתור לכם את הדילמה, אבל לפחות יש לי אינפורמציה נזילה ובשל העובדה שפסח קרוב מאוד, אנסה, לפחות במשהו, להקל עליה. אני כבר שתיתי. עכשיו אתם תחליטו. ובמילים אחרות: אלו היינות שהושקו לאחרונה ותוכלו להעמיס על העגלה לקראת הפסח.
בגלל העומס, אנחנו ממליצים לעקוב בשבועיים הקרובים ואולי יהיה גם פלייאוף בסוף.

נתחיל בלבן, בשביל כל המתאוננים על מגרנות וגם בגלל שלבן זה נהדר:
אסיף הייתה הפתעה נהדרת. אתה לא מצפה ליין כל כך נכון ומדויק מיקב צעיר כל כך, ובמיוחד אם הוא נמצא בערד, מנוהל על ידי חובשי כיפות ועושה יינות לבנים באקלים מדברי. להלן שניים:
שרדונה 2009 נטול עץ: יופי של יין. ארומטי, מדיף ניחוחות פרחוניים בצד הניחוחות האופייניים של בננה ווניל והריח החלבי של שרדונה סטנדרטי. יין רענן, עם חומציות טובה, נקי ומאוזן. בפה סמיכות טובה, פירות טרופיים
אוונגרד 2009 נטול עץ. בלנד מעניין של גוורצטרמינר, סוביניון בלאן, שרדונה, ויונייה וסמיון. למרות עושר הזנים, גם הוא נותר נקי ומדויק. ארומטי, מתובל אבל לא עמוס. בעל גוף בינוני-קל, רענן, קצת קל מדי לטעמי האישי. יש בו גם מרכיב מינרלי נאה ולמרות האפשרות להיות "טעם הקהל", הוא בכל זאת בעל אופי ייחודי. נעים ונחמד, לחובבי גוורצטרמינר מתון. 79 שקל, עדיין סביר.
נעבור לאדום. נתחיל ביקב ששוב, אני אומר, לא זוכה למספיק כבוד והערכה, מלבד מצד שודדים מנוולים שרוקנו את מחסניו פעמיים בשנים האחרונות. אבל מעבר לזה, דלתון הוא יקב גדול יחסית, שמעבר ליינות הזולים, שהם כשלעצמם טובים מאוד, יוצא גם להרפתקאות.
פטיט סירה 2009 של דלתון: ומה יותר הרפתקני מפטיט סירה זני?
זו הפעם הראשונה שדלתון עושים פטיט סירה, והצליח להם. יין כהה, גם במראה וגם בטעם. מתובל, סמיך, בטעמי פירות שחורים ועם טאניות רכה. כל הכבוד ועסק מצוין מבחינת המחיר, 65 שקל. לשתייה מיידית ועד 2014.
זינפנדל 2009: גם הוא נושא את אותו חותם יינני. מיצוי מדויק של פרי והבנה של הזן הקליפורני הנפלא והקשה לגידול הזה. הגפנים עדיין צעירות, ואולי משום כך היין לא מגיע לאותה בשרניות של הזינפנדל הקליפורני, ולאותו עומק, אבל הוא עדיין יין מרשים, שמלבד הפירותיות יש בו גם ניואנס מעושן, טאניות איתנה אך לא קשה וסיומת ארוכה. שוב, מציאה ב-65 שקל. ניתן לשתות עכשיו ובשנתיים הקרובות.
שוב באגף הבוטיקים. יקב "ברבדו" משיק השנה בלנד חדש, "קופאז'" שמו. העינב הבולט בו, קברנה פרנק, נותן גם את הטון העיקרי בטעם. הקופאז' זקוק לחדרור ארוך. באופן כללי מדובר ביין מורכב, עם טעמי פרי שחור, חבית חרוכה ובמקביל גוון ירוק, תפוחי, שלא כל כך אהבתי. עוצמת הנוכחות של החבית ביין הזה גדולה מדי לטעמי, והאיזון בין מרכיבי הטעם יכול להשתפר. בעניין זה אולי הזמן יסייע. נסו לפתוח אותו בעוד שנה-שנתיים.
לעומתו, קברנה סוביניון 2008 שומר על מקומו כאחד המוצלחים בארץ. קברנה בעל מאפיינים זניים אופייניים, ניחוח עמוק ומתובל, עם גוון של טבק בתוספת פירות שחורים. הוא אולי מעט רך יותר מהקברנה של שנה שעברה ופחות שרירי, אבל מיצוי טוב של פרי הניב יין עם אופי וגם נעים מאוד לשתייה והדוניסטי. גם איתו אפשר לחכות מעט, אבל הוא נגיש כבר עכשיו. שני היינות של ברבדו ב-130 שקל.