הכי

הכי טובים 2011: הסמארטפונים הכי שווים בשוק

הסמארטפונים הם כבר מזמן לא רק נחלתם של חובבי הגאדג'טים: כמעט כל אחד מאיתנו לא מבין איך עד עכשיו הסתדר בלי מסך מגע ענק, גישה נוחה לפייסבוק ומשחקים. שמנו את האצבע - תרתי משמע - על הסמארטפונים ועל הטאבלטים הטובים ביותר בשוק

שגיא כהן | 24/4/2011 9:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשנה האחרונה הפכו הסמארטפונים לחלק בלתי נפרד מחייהם של עשרות אלפי ישראלים. עד לא מזמן הם היו צעצועים יוקרתיים שרק חובבי הגאדג'טים המושבעים מצאו בהם שימוש, אבל המבצעים הנרחבים והקמפיינים האגרסיביים הפכו את הסמארטפונים לנחלתם של אינספור משתמשים נוספים, מכל גיל ומכל שכבת אוכלוסייה.

פתאום הם לא מבינים כיצד הסתדרו אי פעם בלי מסך מגע ענק, גישה נוחה מכל מקום לדואר אלקטרוני, פייסבוק ואינטרנט וכמובן משחקים צבעוניים וממכרים שאשמים, כנראה, באובדנם של אלפי שעות עבודה ולימודים.

החדירה של הסמארטפונים לשוק לא היתה אחידה. לאחר שהחלו להימכר בארץ באופן רשמי, בדצמבר 2009, הפך האייפון של אפל למלך הבלתי מעורער של שוק הסלולר הישראלי. אך שלטון היחיד של האייפון דעך בהדרגה, והיום התמונה שונה בתכלית. יצרניות הסלולר ברחבי העולם הדביקו מזמן את הפער שאפל יצרה והצליחו לייצר דגמים מוצלחים ומצליחים של סמארטפונים מתוחכמים, שביצועיהם לא נופלים אפילו מביצועי צעצועיו של המייסד סטיב ג'ובס.

לא קל לקבוע מהם הסמאטרפונים הטובים בארץ כרגע. הדגמים רבים וההבדלים ביניהם כבר לא ברורים כבעבר. ובכל זאת, איך קובעים מהו סמארטפון טוב? הוא צריך להתאים גם לפנאי וגם לעבודה - ולהכיל הכל: מיכולות משרדיות כמו סינכרון מיילים וקריאת קבצים ועד צילומים, אפליקציות מתקדמות, גלישה נוחה באינטרנט ומשחקים.

אלמנט חשוב נוסף הוא החומרה: מעבדים חזקים שהופכים את הטלפון למהיר ללא קשר לכמות המידע שנעמיס עליו, מצלמה איכותית שתפיק צילומי סטילס ווידיאו ברמה מקצועית, תצוגה מפוארת וחדה כתער - וזה ממש לא הכל.

אך עם כל הכבוד למפרט, לא חסרות לנו דוגמאות למכשירים שהתהדרו בחומרה חזקה ומתקדמת ביותר אך נכשלו לחלוטין במבחן הביצוע הסופי. הסיבה היא שמה שקובע לבסוף את איכות הסמארטפון היא חוויית השימוש: האינטואיטיביות של הממשק, הנוחות של ביצוע פעולות שונות במכשיר, ולא פחות חשוב, תחושת ההנאה שמתקבלת כשלוקחים את המכשיר ליד ופשוט מתעסקים בו.

מסיבות אלה ואחרות ייתכן שההשוואה האמיתית שנדרשת היא לא בין דגמים שונים של סמארטפונים, אלא בין מערכות ההפעלה השונות. הקרב האמיתי בשוק הסמארטפונים לא מתחולל בין היצרניות השונות, אלא בין מפתחות מערכות ההפעלה הסלולריות: אפל עם i Os, גוגל עם אנדרואיד, RIM עם מערכת ההפעלה של הבלקברי, מיקרוסופט עם וינדוס פון HP ,7 עם WebOS וזה לא הכל.

חברה אחת בולטת בהיעדרה מרשימת מערכות ההפעלה שנפקדת לחלוטין גם מרשימת הסמארטפונים הכי טובים - היא כמובן נוקיה. החברה הפינית ששלטה ועדיין שולטת במידה רבה בשוק המכשירים הסלולריים העולמי לא הצליחה בשנים האחרונות להשיג דריסת רגל הגונה בתחום הסמארטפונים.
את כל הסמארטפונים שנסקרים כאן ניתן להשיג כיום בארץ, אף שלא כולם משווקים באופן מסודר על ידי חברות הסלולר.

צריך להביא בחשבון שסניפי השירות של החברות הן בהחלט לא המקום היחיד שבו ניתן להשיג סמארטפונים, וישנם דגמים שמשווקים באופן בלעדי ברשתות ובחנויות הפרטיות. מכשירים אחדים, שחלקם מופיע גם ברשימה זו, ניתן להשיג רק בחנויות הפרטיות המתמחות בגאדג'טים ובסלולריים, שמייבאות באופן פרטי את המכשירים זמן קצר לאחר השקתם בחו"ל.
אייפון 4: מגע הקסם

האייפון הוא מכשיר שנוי במחלוקת: מצד אחד, הוא גיבש סביבו עדת מעריצים נלהבת, שמכריזה בכל הזדמנות כי הוא המכשיר הטוב בעולם ללא תחרות. מנגד, לא חסרים כאלה שיסבירו לכל מי שרק מוכן לשמוע שאין בו הרבה חוץ ממיתוג ושיווק. לא משנה מי צודק, אי אפשר להתעלם מכך שהאייפון היה שם לפני כולם והוא עדיין אחד הסמארטפונים הטובים בעולם.

לאייפון 4 יש שני יתרונות ברורים שמשאירים את רוב מתחריו הרחק מאחור. הראשון הוא הבשלות, היציבות והשלמות של מערכת ההפעלה, שמשתלבות ברגישות ובדיוק המדהימים של מסך המגע. הקומבינציה הזו מביאה לכך שהאייפון מעניק את חוויית השימוש הטובה והאינטואיטיבית ביותר.

קצת קשה לתאר את הקסם שמצליח לייצר האייפון, אבל כל מי שאי פעם החזיק אותו ביד הבין זאת במהירות. האייפון 4 עושה זאת טוב יותר מכולם - והוא עדיין הטלפון הכיפי והמגניב ביותר.

היתרון הבולט השני הוא כמובן שוק האפליקציות. זו לא רק הכמות (האפ-סטור מכילה יותר מ-350 אלף אפליקציות),

אלא בעיקר העושר והבשלות של האפליקציות. "החנות" של אפל מציעה אפליקציות מכל סוג המיועדות לכל אחד: החל מיישומים עסקיים מלוטשים ועד יישומים מטופשים וחסרי תועלת, שמצטיינים בעיקר בהשמעת קולות של נפיחה.

גם בתחום החומרה אייפון 4 לא צריך התבייש. מבחינת הרזולוציה, המסך שלו הוא הטוב ביותר בסביבה והוא מצטיין גם במצלמה שמסוגלת לצלם וידיאו HD - אפילו הסוללה מספקת ביצועים טובים.

אך לאייפון 4 יש גם חסרונות. החיסרון העיקרי נכון גם לדגמים הקודמים ולרוב מכשירי אפל: הסביבה הסגורה של המכשירים, שמאלצת אתכם תמיד לשחק לפי הכללים של סטיב ג'ובס. כך למשל, באייפון לא תמצאו חריץ לכרטיסי זיכרון SD ולכן אי אפשר להגדיל את נפח הזיכרון של המכשיר שקניתם.
דוגמה נוספת לבעיה היא היעדר תמיכה בפלאש בדפדפן: אפל מתגאה שהאייפון מקנה את חוויית הגלישה הטובה ביותר, אך אם תרצו לגלוש איתו לאתרים שמכילים סרטונים, משחקים או רכיבי פלאש אחרים קרוב לוודאי שתתאכזבו.

AFP
אייפון 4. יש גם חסרונות AFP
סמסונג גלקסי S: לא כמו כולם

הגלקסי S של סמסונג הגיע לישראל בנובמבר 2010 ומאז הפך למתחרה החזק ביותר של האייפון, ויש הטוענים בעקשנות שכבר מתעלה עליו.

הגלקסי S נחשב לסמארטפון האנדרואיד המוביל כיום בארץ, אך יש להודות כי המכירות הטובות הן לא רק בזכות החומרה המצוינת ומערכת ההפעלה המלוטשת, אלא גם בשל סיבות פסיכולוגיות: הוא קורץ לקונים רבים שחושקים בסמארטפון משובח, אבל לא רוצים לקנות אייפון "כמו כולם".

המסך של הגלקסי S הוא מה שעושה את כל ההבדל. מדובר במסך Super Amoled, שגודלו 4 אינץ', מרשים ואיכותי ביותר. המסך מרהיב, בהיר וחד יותר משאר המכשירים (כולל האייפון, אף שהרזולוציה של המכשיר מבית אפל עדיין גבוהה יותר).

המכשיר קל, דק ונוח לאחיזה, והמעבד החזק הופך אותו למהיר כשד. בכל הקשור למערכת ההפעלה מדובר בטלפון אנדרואיד במיטבו: בסמסונג עשו עבודה נהדרת בהתאמתה של מערכת ההפעלה למכשיר, והגרסה החדשה של אנדרואיד היא חלקה ונוחה לשימוש יותר מתמיד.

יתרון של האנדרואיד הוא מסך הבית, התצוגה שאליה נחשף המשתמש כשהוא מדליק את המכשיר: בעוד האייפון מציג מסך מלא באייקונים שמובילים לאפליקציות השונות, האנדרואיד מציג וידג'טים דינמיים שמראים מידע מתוך האפליקציות והופך את מסך הבית לחיוני ומעניין יותר. עם זאת, מדובר בעניין של טעם וריח, וקשה לקבוע אם מסך וידג?טים עדיף על מסך אפליקציות.

אך למרות השבחים, האנדרואיד בגלקסי S היא עדיין לא "זה". קשה לשים על זה את האצבע - תרתי משמע - אבל האנדרואיד לא מספיק בשלה ושלמה, וגם מבחר האפליקציות עדיין לא מתקרב לזה שבאפ-סטור של אפל.

עם זאת, משתמשים רבים בוחרים בגלקסי S מתוך ההנחה ההגיונית שהאנדרואיד היא "הדבר הגדול הבא", והיא רק תלך, תתרחב ותשתפר. המשמעות היא שטלפון כמו גלקסי S הוא הימור בטוח למדי, שכן הגרסה הבאה כבר צפויה להגיע לרמות ליטוש גבוהות ולהשתוות לזו של האייפון.

מי שרוצה לקנות אותו, כדאי שיביא בחשבון שהגלקסי S2 כבר ממש מעבר לפינה ואמור לצאת בחודשים הקרובים לשוק.

יח''צ
סמסונג גלקסי S. הימור בטוח למדי יח''צ
בלקברי בולד 9780: המבוגר האחראי

ישנם דגמים רבים של מכשירי בלקברי, ואנחנו בחרנו בבולד 9780 החדש - מכשיר הדגל של היצרנית הקנדית RIM - לנציג של ליין המוצרים כולו. ה-9780 נחשב למכשיר הפרימיום המוביל כיום מבין כל דגמי הבלקברי השונים, אף שאין בו מסך מגע.

הבלקברי מוגדר באופן מסורתי כטלפון עסקי, ולאור זאת הוא נחשב פחות גאדג?ט מתוחכם ומהנה ויותר סוס עבודה שיתרונותיו הגדולים הם נוחות ונגישות לדואר אלקטרוני, ניהול משימות יעיל ולמעשה כל דבר שמשמש אתכם במהלך יום עבודה. במילים אחרות: אם האייפון הוא הצעצוע האולטימטיבי של עולם הסמארטפונים, הבלקברי הוא המבוגר האחראי.

למרבה הצער של RIM, זה כנראה לא מספיק למשתמשים רבים - והבלקברי ששלט ביד רמה בשוק הסמארטפונים מאבד בהדרגה נתח שוק לטובת האייפון והאנדרואיד.

זו גם הסיבה שה-9780 צויד בגרסה 6 של מערכת ההפעלה של בלקברי - המיועדת למשוך משתמשים מהשוק הצרכני ולא רק מהעסקי - ובפיצ'רים כגון גישה נוחה לרשתות חברתיות ושדרוג רציני לדפדפן.
ועדיין, אם אתם מחפשים מכשיר מלהיב ומגוון, הבלקברי איננו בשבילכם. חיסרון נוסף הוא חנות האפליקציות שעדיין חסרה את העושר של חנויות היישומים של האנדרואיד והאייפון, ובלאו הכי עדיין אינה זמינה בישראל.

אך כל זה עדיין לא סותר את העובדה שהבלקברי הוא טלפון מעולה: משתמשי הבלקברי לא יוותרו על המקלדת הרחבה שמתאימה להקלדת מיילים וסמסים ארוכים, שעבור משתמשים רבים היא נוחה יותר מהמקלדות הווירטואליות של מסכי המגע. גם הממשק נוח ואינטואיטיבי.

יתרון חשוב נוסף שטמון בכל דגמי הבלקברי הוא מערכת המסנג'ר שלהם, ה-BBM. זו מערכת להחלפת הודעות טקסט, שמאפשרת לבעלי בלקברי לשלוח זה לזה הודעות, וידיאו ותמונות. שליחת ההודעות היא חינמית, אבל יש להביא בחשבון שנדרשת חבילת גלישה סלולרית (דאטה) כדי להשתמש בה.

זו מערכת סגורה של משתמשי בלקברי, והיא מהווה את היתרון והחיסרון שלה: מצד אחד היא אמינה ומאובטחת, ומאידך אין אפשרות לשלוח דרכה הודעות למתשמשים במכשירים אחרים. עם זאת, בלקברי כבר הודיעה שתאפשר העברת מסרים בין טלפונים שונים בעתיד הקרוב.

יח''צ
בלקברי בולד 9780. טלפון מעולה יח''צ
HTC incredible S: איכות מנצחת

מכשיריה של HTC הטאייוואנית כבר מזמן נחשבים לשם דבר בשוק הטלפונים החכמים. ה-HTC Incredible S הוא מכשיר פרימיום מהמדרגה הראשונה: מהעיצוב דרך המפרט ועד הביצועים וחוויית השימוש.

מדובר במכשיר חדש לחלוטין שהגיע ממש בימים האחרונים לארץ, ובחרנו בו כמייצג סדרה של סמארטפונים משובחים ביותר מבית HTC. ביניהם ניתן להזכיר את ה-Desire הראשון, שנחשב עד היום לאחד הסמארטפונים הטובים ביותר שהוציאה החברה, את ה-Legend המוכר לרבים בישראל ורבים אחרים.

אחד המאפיינים המוצלחים ביותר ב-Incredible S (כמו בדגמים אחרים) הוא ממשק ה-Sense של HTC. הממשק "יושב" על מערכת ההפעלה אנדרואיד ומביא עמו תוספות ושינויים רבים כמו מסכי בית דינמיים ומותאמים אישית ואינטגרציה של רשתות חברתיות, שהופכים את ה-Incredible S למכשיר שתענוג לקחת ליד.

מכשירי HTC מושכים אליהם חובבי גאדג'טים רבים בזכות איכות החומרים שמהם מורכבים: סמארטפונים רבים של החברה עשויים ממקשה אחת של אלומיניום, ונוצרת תחושה של מכשיר אמיתי וחזק ולא של צעצוע "פלסטיק".

פרט לכך, ה-Incredible S הוא טלפון מהיר, המצלמה שלו איכותית להפליא (8 מגה-פיקסל), והעיצוב החדשני ימשוך מבטים גם ממי שסמארטפונים לא בדיוק עושים לו את זה. גם המסך ענק ועוצר נשימה (4 אינץ').

האם ה-Incredible S מתעלה על מתחריו? זה כבר עניין של טעם. מדובר במכשיר איכותי ממדרגה ראשונה, אך ייתכן שזה טלפון שמיועד ל"חובבי הז'אנר": מכשירי HTC אשר פופולריים בארץ אך טרם נכנסו למיינסטרים כמו מכשירים אחרים. אבל בישראל כבר התפתחה קהילה לא קטנה של אנשים שמאמינים כי הטלפונים של HTC נחשבים לטובים ביותר בשטח ומשאירים לאייפון ולגלקסי S רק אבק.

יח''צ
HTC incredible S. העיצוב החדשני ימשוך מבטים גם ממי שסמארטפונים לא בדיוק עושים לו את זה יח''צ
LG Optimus One: תמורה למחיר

ה-Optimus One (אופטימוס וואן( הפך ללהיט באירופה ולא במקרה. להבדיל משאר המכשירים ברשימה, לא מדובר בסמארטפון איכותי מהשורה הראשונה. הוא מצויד במסך 3.2 אינץ' ממוצע באיכותו, במעבד לא מהיר במיוחד, וגם המצלמה לא תעשה עליכם רושם כביר. בכלל, קשה למצוא בו יתרון אמיתי על פני המתחרים.

הסיבה שהאופטימוס וואן מוצא עצמו ברשימה היא פשוטה: התמורה שהוא נותן עבור המחיר הנמוך יחסית (כ-2,000 שקל). אמנם הוא לא אייפון ולא גלקסי וסביר להניח שהוא לא ינקר לכם את העיניים, אבל באופטימוס וואן יש כל מה שצריך: מסך מגע, מערכת הפעלה אנדרואיד 2.2 עם כל יתרונותיה וממשק נוח ומהיר. כל אלה הופכים אותו לגאדג'ט נהדר במחיר אטרקטיבי.

יח''צ
Optimus One של LG. גאדג'ט נהדר במחיר אטרקטיבי יח''צ
Motorola Atrix: הדבר הבא

המכשיר החדש של מוטורולה יוצא דופן בנוף הסמארטפונים, שרובם נוטים להיות דומים זה לזה באורח מבלבל למדי. הסיפור האמיתי של האטריקס הוא לא הטלפון עצמו אלא עמדות העגינה הייחודיות שלו.

האטריקס עצמו מהווה כנראה את פסגת הטכנולוגיה שאליה הצליח ענף הסלולר להגיע. הוא מצויד במעבד כפול ליבה רב עוצמה, ובזכותו מערכת ההפעלה רצה במהירות הבזק ללא השהיות. האריזה לא מאכזבת גם היא, ויש כאן כל מה שצריך: מערכת הפעלה אנדרואיד, מצלמת 5 מגה-פיקסל, חיבור HDMI שמאפשר לחבר אותו למסכי HD, שתי מצלמות ומסך באיכות גבוהה. רק טלפונים בודדים בעולם משתווים לאטריקס מבחינת עוצמות העיבוד והמהירות שלו.

החגיגה האמיתית מתחילה כשמחברים את האטריקס ל"אביזר הלפטופ" (מעין מחשב נייד מתוצרת החברה שמצויד רק במסך ומקלדת ואינו זמין בישראל). בבת אחת הופך האטריקס למוח ולמעבד של המחשב הנייד - ומאפשר לכם להמשיך לעבוד על הסלולרי שלכם ובו בזמן ליהנות מהיתרונות של מסך גדול ומקלדת נוחה. האטריקס יכול להתחבר בנפרד גם למקלדת ולעכבר בחיבור USB וגם למסך הטלוויזיה - ובכך להפוך למעין סטרימר (מזרים מדיה) ששולט בתכנים שעל המסך.

האטריקס הוא סנונית ראשונה בתהליך, שבו ההפרדה בין טלפונים לשאר המכשירים שסביבנו - ובראשם המחשב האישי - עשויה להיטשטש בהדרגה. כבר לא נצטרך מחשב אישי כבד בתיק אלא רק סמארטפון עם יכולות עיבוד מתקדמות, שמהווה את "המוח? ששולט בכל המכשירים שסביבנו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הכי טובים 2011

צילום שער

הרופאים, הצימרים, המלונות, המסעדות הכי טובות, הרחובות הכי יפים והסמארטפונים הכי שווים. מעריב מדרג את ה"הכי טובים", זו השנה העשירית ברציפות

לכל הכתבות של הכי טובים 2011

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/homepage -->