לא על הלחם לבדו או: על ארבעה מקומות מתוקים בניו-יורק

לחכות בתור לפיתות חמות באבולעפיה ביפו זה הכי ישראלי. אם אתם בניו-יורק ונפשכם חשקה בחתיכת בצק תפוחה ומתוקה, הנה כמה מקומות שכדאי להגיע אליהם במיוחד. הדייל ליאור סורוקה ממליץ בחום

ליאור סורוקה | 9/6/2011 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יחצ
שוקולד צ'יפס בלווין בייקרי. יחצ
Levain Bakery: לכו בעקבות הריח

את המאפייה הפצפונת הזו, שנמצאת באפר ווסט סייד, רחוב 74 פינת אמסטרדם, ושמסתתרת מתחת לגובה פני הרחוב, הייתי מחמיץ בקלות אלמלא המלצה של חברה טובה. אם אתם באזור, לכו בעקבות הריח – הוא יעזור לכם למצוא את המקום.

לוויין בייקרי מתמחים בעוגיות שוקולד-צ'יפ, שסוד קסמן הוא המרקם הנימוח של הבפנוכו שלהן. אלו ללא ספק העוגיות הטובות ביותר שטעמתי בחיי. בתוך המאפייה עצמה יש דלפק קטן לישיבה, ובחוץ, ברחוב, יש ספסל

מעץ שנעים לשבת בו לאכול. העוברים והשבים נכנסים לקחת קפה בבוקר, וחלקם חוטאים בעוגיה. העוגיות עולות בערך ארבעה דולר, ואם אתם חוסכים בקלוריות, הן גדולות מספיק בכדי לחלוק אותן.

ליאור סורוקה
מגנוליה. ליאור סורוקה
מגנוליה: שוקו חם וקאפקייקס

מגנוליה, שמתמחה בקאפקייקס יפהפיים וצבעוניים, הפכה מזמן למוסד ניו-יורקי. לפני עשר שנים בערך, קרובת משפחה שלי הובילה אותי ואת משפחתי אל הסניף הראשון של מגנוליה ברחוב בליקר שבוויליג'. אני זוכר את התור שהשתרך מחוץ לחנות הקטנה, ואת התחושה המחתרתית משהו שאפפה את המקום, מחתרתיות כזו ששמורה למקומות קטנטנים שרק מעטים מכירים.

קאפקייקס במגנוליה.
קאפקייקס במגנוליה. צילום: biskuit, cc-by

אני משער שבאותם ימים בעלות המקום לא דימיינו שהמקום הקטן הזה עתיד לתפוח ולהתפרס לעוד כמה סניפים ברחבי מנהטן, ושהתור שהשתרך אז מול הקונדיטוריה ימשיך להשתרך עד היום. למען האמת, אני פחות ממליץ על הקאפקייקס, שהם לדעתי יותר יפים מטעימים, ואני בדרך כלל בוחר באחת העוגות המעולות שלהם.

גם כאן המחירים נעים בין 5-3 דולר לפרוסת עוגה או לקאפקייק, וכיאה לאמריקאים - הפרוסות ענקיות. 

תדעו שהגעתם למקום הנכון כשתראו ברחובות הסמוכים אנשים אוחזים בקופסאות קרטון לבנות עם עוגה שרכשו בטייק-אווי. כאמור, למגנוליה יש כמה סניפים בעיר, ואפשר למצוא אותם באינטרנט. אם אתם הולכים להופעה בלינקולן סנטר, אפשר לסיים את הערב בשוקו חם בסניף שבקולומבוס ו-69, ולצפות במראה המהפנט של הקונדיטורים העמלים על ציפוי הקאפקייקס בקרם צבעוני.

Le Pain Quotidien ("הלחם היומי"): מאפים נפלאים וממרח שוקולד אלוהי

רשת בינלאומית שהחלה את דרכה בבלגיה, והיום אפשר למצוא סניפים שלה ברחבי מנהטן כפטריות אחרי הגשם. אמנם כל מקום שהופך לרשת מיד מאבד מקסמו, אבל המקום הזה, שמתהדר בתפריט אורגני ובשולחנות עץ רחבים לישיבה משותפת, עדיין שומר על אווירה ייחודית ונחשב שם נרדף לאיכות. הראיה לכך היא המאפים הנפלאים והקפה הטוב שמוגש במאג רחב ומפנק ללא ידית.

כשאני שם, אני דבק במאפינס. אם אתם יושבים במקום, בקשו גם את הממרחים והריבות, וטעמו את ממרח השוקולד האלוהי שמיובא היישר מבלגיה.

יחצ
עוגיות מקרון ונוף עוצר נשימה. בושון בייקרי. יחצ
Bouchon Bakery: עוגיות מקרון ונוף עוצר נשימה

המלצה אחרונה, וגם היא בניחוח אירופאי, היא עוגיות המקרון המעולות של בושון בייקרי. הקונדיטוריה נמצאת בקומה השלישית של מרכז הקניות והתרבות Time Warner Center המשקיף על כיכר קולומבוס.

אם אתם הולכים לשמוע ג'אז או לראות מופע מחול בג'אז לינקולן סנטר, שנמצא בתוך הבניין, או אפילו סתם מסתובבים במרכז ההומה, עצרו רגע לקפה ועוגיית מקרון בבושון, והשקיפו על הנוף עוצר הנשימה של הסנטרל פארק והכיכר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הדייל שצ'יפר אותי

הדייל ליאור סורוקה מעופף בערי העולם ומצ'פר אתכם בסודות שרק דיילים יודעים

לכל הכתבות של הדייל שצ'יפר אותי

עוד ב''הדייל שצ'יפר אותי''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ -->