בקלי קלות: מתכון פשוט לעוגיות חמאה מעלפות
קבלו מתכון של עוגיות חמאה ושקדים מעלפות שתוכלו לאפות בלי הרבה מאמץ וגם לגוון ולשדרג בעצמכם. מה שיישאר לכם לעשות זה לשמור עליהן טוב טוב מגנב העוגיות
לאחרונה העוגיות חוזרות לאופנה ומקבלות שוב מעמד של כבוד במעמדי אירוח, כשיש אפילו ספרי אפייה שמוקדשים כולם למתכוני עוגיות מפונפנות. כבר לא בושה להגיש עוגיות לאורחים, אפילו חשובים.
ואם זה עדיין נשמע לכם מסובך, ואתם מעדיפים לקנות את העוגיות שלכם ולא ללכלך את השיש במטבח, הנה מתכון של עוגיות חמאה ושקדים מעלפות שתוכלו לאפות בלי הרבה מאמץ וגם לגוון ולשדרג בעצמכם.
חומרים (לכ-50 עוגיות):
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 גרם חמאה רכה
7 (70 גרם) כפות גדושות שקדים מולבנים טחונים
לקישוט - שקדים מולבנים שלמים
אבקת סוכר
אופן הכנה:
1. מערבבים את הקמח, השקדים הטחונים, החמאה, הסוכר והווניל עד לקבלת בצק אחיד.
2. יוצרים כדורים קטנים, מניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ונועצים שקד בכל כדור.
3. אופים 20-15 דקות בחום בינוני (180 מעלות). מוציאים ומצננים. העוגיות אמורות להישאר בהירות. מגישים עם אבקת סוכר מלמעלה.
גיוונים:
· אוהבים וניל? המירו חלק מהסוכר בסוכר וניל.
· מחפשים קצת תחכום חמצמץ? הוסיפו לתערובת מעט גרידת לימון צהוב.
· אכלתם בשר? החליפו את החמאה במרגרינה (בטעם חמאה) לקבלת עוגיות פרווה.
· לא מסתדרים עם הכִדרור? צרו 'נקניק' אחד ארוך מהבצק וחתכו אותו לעיגולים.
· אם בדיוק נגמרו לכם בבית השקדים הטחונים השתמשו במקומם בחצי כוס קמח והוסיפו כמה טיפות תמצית שקדים או ליקר אמרטו.
טיפים:
· העוגיות הללו עדינות ורכות ולא מומלץ לגעת או להזיז אותן בעודן חמות.
· בקופסה אטומה העוגיות תשמרנה טעימות עד עשרה ימים.
· חמאה רכה? הכוונה היא לחמאה ששהתה כשעה בטמפרטורת חדר (25 מעלות). מצד אחד היא אינה נוזלית ומצד שני אם לוחצים עליה קלות עם האצבע ייווצר שקע.
· השאירו את הכדורים שלמים ואל תתפתו 'להשטיח' אותם לפני האפייה. במהלך האפייה זה יקרה ממילא.