קינוח של אמצע הקיץ: מלבי עם שטרויזל וחמוציות
הצטרפנו אל סדנת הקונדיטוריה של השף אורן בקר ולמדנו להכין מלבי עם שטרויזל וחמוציות. קינוח קייצי קליל ומרשים בצבעי ורוד-אדום
המצרכים ל-5 כוסות:
4 כפות שטוחות קורנפלור
40 מ"ל חלב
250 סמ"ק שמנת מתוקה (1 מיכל)
2/3 כוס מים
2 כפות מי ורדים
70 גר' סוכר
2 כפות חמוציות
1 כף סירופ גרנדין
המצרכים לשטרוייזל:
120 גר' חמאה
80 גר' אבקת סוכר
30 גר אבקת שקדים
160 גר' קמח
1 כפית גרידת לימון
הכנת השטרוייזל:
1. מקרימים את החמאה במיקסר על מהירות גבוהה, מוסיפים מיד את אבקת הסוכר, אבקת השקדים, הקמח וגרידת לימון עד שנוצר בצק פירורי.
2. מניחים מעל נייר אפיה ואופים כ-12 דקות ב-170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
3. לאחר שהבצק התקרר, טוחנים לפירורים.
ההכנה:
1. מדללים הקורנפלור עם חלב.
2. שמים בסיר שמנת מתוקה מים מי ורדים, גרנדין וסוכר ומבשלים עד לרתיחה.
3. מוסיפים תוך כדי עירבוב את הקורנפלור המדולל. מערבבים היטב עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה, מעבירים לכוסות הגשה ומצננים היטב.
4. מפזרים מעל המלבי את השטרוייזל והחמוציות.
באדיבות שף-קונדיטור אורן בקר, Oren Becker Chef Workshop, כיתת אומן לקונדיטוריה, אפייה ומתוקים, הנציב 30, שכונת מונטיפיורי, תל-אביב. 076-5423033.
