שבועות: 3 קינוחים שהם לא עוגת גבינה

נמאס לכם מעוגת הגבינה הקלאסית שאפשר למצוא על כל שולחן חג? פחזניות קייציות, קעריות קדאיף ומילפיי - מתכונים קלים להכנה

דניאל אלפנדרי | 14/5/2013 13:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החג האהוב עלי בשנה הגיע. מלא גבינות, חציר, טרקטורים, שמלות לבנות וילדות עם זרי פרחים. כל מה שביקשתי היה ארוחת ערב טעימה אצל אמא בקיבוץ (גילוי נאות: אני צמחונית). אבל לא. מישהו שם באוניברסיטה החליט שסמינרים צריכים להיות מוגשים בסופ''ש שאחרי החג. ובשל תסמונת הדחיינות הנפוצה, אני מוצאת את עצמי בשבוע האחרון לפני המועד המיוחל מבלה כל שעה פנויה בקריאת מאמרים על מפלגות ימין קיצוני ביוון. כיף. כדי לא להרוס לעצמי לגמרי את החג החלטתי לקחת יוזמה ולהכין לחברים בתל אביב ארוחת שבועות למופת. למזלי, אחת מחברותי הטובות היא קונדיטורית שהציעה לי מספר קינוחים קלים להכנה וממש טעימים.
פחזניות במילוי קרם פטיסייר קייצי

מרכיבים לבצק:
120 גרם חמאה
150 מ"ל מים
150 מ"ל חלב
כפית שטוחה מלח
כפית וחצי סוכר
180 גרם קמח (כוס+4 כפות)
6 ביצים

למלית (קרם פטיסייר):
100 גרם מחית פרי (פטל, תות, פסיפלורה וכו'), ניתן להמיר בחלב על מנת לקבל טעם ווניל רגיל
140 מ"ל חלב
140 מ"ל שמנת
80 גרם סוכר (קצת פחות מחצי כוס)
חצי מקל וניל/ מחית וניל
36 גרם קורנפלור (4 כפות)
5 חלמונים

אופן הכנת המלית
1. בסיר מביאים לרתיחה את מחית הפרי, חלב, שמנת וסוכר ווניל.
2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והקורנפלור לתערובת אחידה ללא גושים.
3. כאשר החלב והשמנת מגיעים לרתיחה שופכים אותם לאט על תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה. לאחר ששפכנו את כל החלב והשמנת מעבירים דרך מסננת חזרה לסיר על אש בינונית.
4. מערבבים במהירות בעזרת המטרפה וכאשר התערובת מגיעה לרתיחה ממשיכים לערבב עוד כ-2 דקות.
5. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד (הניילון צריך לגעת בפני הקרם) ומעבירים למקרר עד לצינון מלא.

אופן הכנת הפחזניות:
1. בסיר מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח.
2. כאשר המרכיבים מגיעים לרתיחה מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב במשך 2 דקות בעזרת כף עץ. מחממים תנור ל-190 מעלות.
3. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית עד שהבצק מתקרר ונעים למגע.
4. מוסיפים את הביצים אחת אחת (ייתכן ולא יהיה צורך בכולן).
5. כדי לבדוק אם הבצק מוכן מעבירים אצבע, אם הוא מבריק ונשאר "שביל" של האצבע הבצק מוכן. אם לא מוסיפים עוד ביצה.
6. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 9 ומזלפים כפתורים בגודל הרצוי על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. אופים 15-20 דקות (תלוי בגודל) עד שהפחזניות משחימות. חשוב מאוד לא לפחות את התנור לפני שעברו 15 דקות אחרת הפחזניות ייפלו, אם הפחזניות השחימו מהר ניתן להוריד את הטמפרטורה ל-180.
8. מצננים, חותכים לחצי וממלאים בעזרת שק זילוף בקרם בפטיסייר.
9. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

סלסלת קדאיף עם יוגורט, טחינה וסילאן

מרכיבים:
300 גרם שערות קדאיף
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר דמררה
250 גרם יוגורט בטעם טבעי
רבע כוס טחינה גולמית
רבע כוס סילאן

לקישוט: צנוברים קלויים, שערות חלבה

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה ומוזגים על שערות הקדאיף.
2. מפזרים סוכר חום ומערבבים את הכל יחד עד אשר כל האיטריות מכוסות חמאה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מסדרים את הקדאיף בתבנית שקעים או ברינגים לצורת קערה ואופים כ-20 דקות עד שמזהיב, מצננים.
4. מערבבים יחד את היוגורט, הטחינה והסילאן (אפשר להוסיף יותר טחינה וסילאן לפי הטעם).
5. מוזגים את היוגורט אל קערות הקדאיף, מפזרים מעל צנוברים ומקשטים בפרי העונה.

מילפיי (קרמשניט) וניל מסקרפונה

מרכיבים:
1 גליל בצק עלים (ניתן לקנות בצק עלים אפוי ומוכן)
100 גרם אבקת סוכר

לקרם:
500 גרם קרם פטיסייר (כפי שהכנו במתכון הפחזניות אך במקום מחית פרי, חלב)
500 גרם גבינת מסקרפונה
100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. אופים את בצק העלים: מחממים תנור ל-200 מעלות. פורסים את הגליל על נייר אפייה וחותכים ל3- רצועות שוות בגודלן, מרדדים לעובי 3 מ"מ, עושים חורים בבצק בעזרת מזלג ומפזרים אבקת סוכר.
2. אופים 20 דקות, מוציאים מהתנור, מניחים על הבצק נייר אפייה ומגש נוסף ולוחצים בכח על הבצק על מנת להוריד את נפחו. מחזירים לאפייה נוספת לעוד כ-20-30 דקות עד שהבצק זהוב.
3. מצננים את הבצק ומתחילים בהכנת הקרם.
4. מכינים קרם פטיסייר כמו שהכנו במתכון הפחזניות, אך במקום מחית פרי, חלב - באותה כמות. מצננים.
5. כשהקרם קר פותחים אותו היטב במיקסר עם מקצף, מוסיפים את המסקרפונה ואת אבקת הסוכר ומערבבים לקרם אחיד וחלק.
6. מרכיבים את העוגה: מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה חתיכה ראשונה של בצק, על הבצק מורחים שכבה נדיבה של הקרם וחוזרים על הפעולה עד שיש שלוש שכבות בצק ושתי שכבות של קרם.
7. מעבירים למקרר לשעה עד להתייצבות.
8. מפזרים אבקת סוכר, פורסים ומגישים.

גבי טרייביץ היא הקונדיטורית של מסעדת "לינק" הירושלמית

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק