לעבור את הצום בקלות: טיפים לצום קל
צום יום הכיפורים הוא תענית לגוף ולנפש. למרות זאת, ישנן דרכים להפוך את 25 שעות ההימנעות ממזון ונוזלים לידידותית יותר

צריך להתכונן בבוקר עם פירות, ארוחת בוקר קלה, סלט ירקות, ושתייה של הרבה מים. במשך היום יש לאכול ירקות ולא להגיע לארוחה המפסקת מורעבים. איכלו לאט וכוונו אתהארוחה המפסקת ל-45 דקות לפני הצום כיוון שזהו הזמן האידיאלי. חלקו את הארוחה למנות קטנות יחסית ואל תמהרו בזמן האכילה.
התחילו עם מרק, רצוי מרק דליל, עם יותר נוזלים וירקות ופחות מוצקים. על המנות העיקריות לא להיות מבוססות על טיגון ויש לשתות רק מים ולהימנע משתייה ממותקת ומוגזת. בארוחה עצמה כדאי להשתמש בתוספת של פחמימות
חשוב לשתות הרבה כדי לא להגיע מיובשים לצום. בכלל, איכלו כמה שיותר דברים מלאים עם סיבים תזונתיים: חיטה מלאה, שיבולת שועל. כמו כן, אין לאכול דברים מלוחים מדי שיגרמו לתחושת צמא. כל הקטניות למיניהן מומלצות כמו שעועית, אפונה, עדשים. סיימו עם פירות שיש בהם הרבה מים אבל הימנעו מפירות מתוקים מדי כמו ענבים. רגע לפני שמתחיל הצום הכינו לעצמכם כוס תה של חליטת צמחים ללא סוכר.
אל תעמיסו באוכל לאחר הצום: סיימו אותו עם חליטה טובה של תה צמחים מתקתק שיתחיל לפתוח את הקיבה ויפתור את היובש בלשון, עם עוגת דבש קלה, כדי לא להכביד את הגוף, להרגיל אותו מחדש לאחר שלא התבצעה בו פעולת עיכול במשך 25 שעות.
איכלו מזונות עתירים בשומן כמו אבוקדו, אגוזים, שקדים, גרעינים. רק כעבור שעה אכלו קצת יותר כבד, אבל גם אז אל תגזימו. אכלו פחות פחמימות ויותר פירות וירקות. רק לאחר כ-40 דקות איכלו בשר, אבל בתור התחלה השיבו לגוף את הנוזלים והוויטמינים החסרים לו. גם שתייה מסייעת אבל פחות, מפני שלפירות וירקות יש ערך תזונתי והם מקנים תחושת שובע. קודם להחזיר את נוזלים לגוף המיובש ואחר כך להתחיל באכילה של אוכל כבד יותר.
באדיבות השף סמי בולליס, שף מסעדת נחלה, תל יצחק