טעים וחגיגי: ריזוטו אפונה ובייקון

את השנה החדשה קיבלה השפית הילה גוטמן בחברת מנה חגיגית, טעימה וזולה בצורת ריזוטו אפונה ובייקון. עכשיו תורכם לחגוג

הילה גוטמן | 4/1/2012 10:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השבוע קיבלנו את השנה האזרחית החדשה, וכמו תמיד היה זה תירוץ נהדר לחגיגות שכמותן לא נראו מאז שמחת בית השואבה! קשה היה להתעלם ממטר הטיפים שנחתו עלינו מכל עבר-- החל ממה  ללבוש (עם שאיבת השראה מתמונות מהשטיח האדום), איך להתאפר (הדגמות שניתנו על ידי מיטב המומחים בעזרתן של דוגמניות מצודדות), איפה לחגוג, עם מי להתנשק, והכי חשוב- מה ואיפה לאכול.
  
סקירת מסעדות זריזה חשפה מנות אטרקטיביות למדי של מיטב השפים, כגון ניוקי כמהין עם אנטריקוט קובה או לובסטר וטורטליני שחור. ארוחה זוגית נעה בין 1,000 ל-1,500 שקל, כך שנכון לכתיבת שורות אלו אני עדיין מחשבת כמה חיתולים אפשר לקנות באלף שקל (התוצאה: די הרבה).

אז החלטנו על ארוחה ביתית שכללה מנה קלה ומשביעה שהולכת נהדר עם כוס יין לבן: ריזוטו בייקון ואפונה. הסוד הגדול בריזוטו הוא צורת הבישול. חשוב להוסיף את המים בהדרגה ולערבב כל הזמן על מנת שהעמילנים שנמצאים בגרגירי האורז יתפרקו והאורז יקבל מרקם קרמי. וכך, עם טריינינג וגופייה, כוס יין ומנת ריזוטו נפלאה קיבלנו את פני השנה האזרחית החדשה. מומלץ לנסות את זה בבית.
הילה גוטמן
ריזוטו אפונה ובייקון הילה גוטמן
ריזוטו אפונה ובייקון

החומרים:

2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ
4 רצועות בייקון (אפשר גם “בייקון הודו”), חתוכות לריבועים
1 כוס אורז ארבוריו (אורז לריזוטו)
4 כוסות ציר עוף או ירקות (או מים + 2 כפיות א. מרק עוף)
1/2 כוס אפונה ירוקה, קפואה
1/2 כוס פרמזן
מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:

1. בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את הבייקון וממשיכים לטגן עד שהוא משחים.
2. מוסיפים את האורז, מערבבים ומנמיכים את האש. מוסיפים את ציר העוף בהדרגה: בכל פעם מוסיפים 1/2 כוס ומערבבים היטב. כשהאורז סופח את כל הנוזלים מוסיפים עוד 1/2 כוס וכך הלאה. כעבור 30 דקות בערך האורז אמור להיות רך וקרמי.


3. מוסיפים אפונה ומערבבים היטב.
4. מורידים מהאש, מוסיפים פרמזן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הפרולטריון

צילום: עמית קמינר

השפית הילה גוטמן, בוגרת לימודי אמנות קולינרית בקולג’ צרפתי-קנדי, מלמדת איך להפסיק לפחד ולהתחיל לאהוב את המטבח עם מתכונים פשוטים וזולים שיקצרו מחמאות

לכל הכתבות של הפרולטריון

עוד ב''הפרולטריון''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים