שעת התה: מכינים סקונס

חוץ מתבשילי קדירה, נזידים עשירים או סתם מרק עוף, כדאי גם להכין לכבוד הסערה מאפה טעים שיילך עם כוס תה, או במילים אחרות: סקונס

הילה גוטמן | 1/3/2012 13:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
סקונס גבינה צהובה ובצל ירוק
סקונס גבינה צהובה ובצל ירוק הילה גוטמן

סוף שבוע, מזג אויר סגרירי ואפילו סוער. כולנו מרגישים קצת עצלים ולאף אחד לא באמת מתחשק לצאת לחיק הטבע לטיול בעקבות השטפונות. קנקן תה חם וצלחת מאפים טריים וריחניים נשמעת אטרקטיבית בהרבה. לכן החלטתי לאפות סקונס, שכל בריטי אמיתי יספר לכם, שמדובר בפריט חובה בשעת התה (ועל כן מכונות הלחמניות העגלגלות האלה גם “סקונס של תה”).

את הסקונס, מאפים זהובים וחמימים, נהוג להגיש עם חמאה וריבה, ולעיתים גם עם קצפת. בשנים האחרונות הפופולריות של הסקונס המלוחים, המוגשים עם סוגי גבינות שונים ועם בצל, שום, צמחי תבלין טריים וכדומה, נמצאת בעלייה.  כמעט בכל מסעדה בה תשבו לאכול את ארוחת הבוקר (או הבראנץ’, בסופי שבוע) באירופה, קנדה וארצות הברית, יגישו לכם בשמחה סלסלה מלאה במאפים הנהדרים הללו.

למרות שהם נותנים את הרושם כאילו עבודה רבה כרוכה בהכנתם, הסקונס פשוטים למדי להכנה. ביקשתי מחברתי הקנדית (שזה מספיק קרוב לכתר הבריטי בשבילי) את המתכון הנהדר שלה לסקונס עם גבינה צהובה ובצל ירוק. חברתי נתנה את המתכון בשמחה ושאלה אם גם בישראל אנו נוהגים לשבת יחדיו לתה של חמש. "בוודאי!", עניתי לה מבלי להסס, "זוהי גם השעה בה אנו מתאמנים על המבטא הבריטי לכשתגיע לפה ידידתינו אליזבת השנייה".
הילה גוטמן
סקונס הילה גוטמן
סקונס גבנ”צ ובצל ירוק

פרט חשוב הוא לא ללוש את הבצק יותר מדי על מנת שלא יתקשו ויאבדו מהאווריריות שלהם. הכמות הבאה מניבה 12-14 מאפים. בתיאבון!

החומרים:

1/4 2 כוסות קמח
2.5 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות סוכר
3/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
125 גרם חמאה קרה, לא מלוחה, חתוכה לקוביות
1.5 כוסות גבינה צהובה, מגוררת (רצוי להשתמש בגבינה בעלת טעם חזק כגון צ’דר או קשקבל, אבל אפשר גם להשתמש בגבינה צהובה רגילה, לקבלת טעם יותר נייטרלי)
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1 כוס רוויון

ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומערבבים בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת מרקם חולי.
2. מוסיפים את הגבינה, הבצל והריוויון ומערבבים עד שמתקבל בצק רך.
3. בעזרת ידיים מקומחות, יוצרים 12-14 כדורים בגודל בינוני ומסדרים במרווחים של שני ס”מ בתבנית עם נייר אפייה.


4. טיפ ליצירת הכדורים: ניתן גם לשטח את הבצק לגובה של 2.5 ס”מ ולקרוץ את הסקונס בעזרת טבעת מתכת או כוס. היזהרו שלא לסובב את הטבעת בזמן הקריצה כדי לא לפגוע ביכולת התפיחה של המאפה.
5. אופים בחום של 200 מעלות במשך 18-20 דקות (עד שהסקונס מזהיבים).

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הפרולטריון

צילום: עמית קמינר

השפית הילה גוטמן, בוגרת לימודי אמנות קולינרית בקולג’ צרפתי-קנדי, מלמדת איך להפסיק לפחד ולהתחיל לאהוב את המטבח עם מתכונים פשוטים וזולים שיקצרו מחמאות

לכל הכתבות של הפרולטריון

עוד ב''הפרולטריון''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים