צמחוני ותהני: לזניה תרד ופטריות

מה עושים כשמגיעים אורחים צמחוניים שגם שומרים על המשקל? מכינים לזניה צמחונית בקלי קלות שנעלמת מהצלחת בתוך דקות

הילה גוטמן | 18/1/2012 15:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הילה גוטמן
לזניה תרד ופטריות הילה גוטמן

"נקפוץ לארוחת ערב”, הודיעה חברתי מצדו השני של הקו בטון שאינו משאיר לי מקום להחלטה שאינה תואמת את שלה. “כולנו, כולל הקטנה! אה, ואנחנו שומרים על המשקל, אז תתחשבי!”.

זה אולי נשמע כמו משימה פשוטה לארגן איזו ארוחת ערב חביבה לכמה סועדים, אך במקרה זה מדובר במשפחה צמחונית שסופרת קלוריות באדיקות. בנוסף, המילה “קטנה”, מתייחסת לבתם בת השנה שגם היא תסב עימנו לשולחן ועל כן הארוחה הצמחונית דלת הקלוריות צריכה להתאים גם לחך העדין שלה.

פשפוש קל בארון ובמקרר, הערכת מצב, התלבטות אם לקפוץ לסופר, ולבסוף החלטה הרת גורל בדבר המנה העיקרית. הרעיון הראשון נפסל בשל חשש מעודף משקל (פסטה ברוטב שמנת ופטריות זה באמת מאוד צמחוני - אבל גם מאוד משמין), הרעיון השני נפסל בשל חשיפת יתר (כמה פעמים בשבוע אפשר לאכול פשטידת ברוקולי?), ואת תואר חביבת הקהל קטפה הלזניה הצמחונית.



בנוסף להיותה ידידותית לשומרים על משקלם, הלזניה מתאימה גם ל”קטנה” ולילדים מגיל שנה ומעלה בכלל. היא טעימה מאוד, פשוטה להכנה, וניתן להשתמש באיזה ירקות שרוצים (או במילים אחרות - במה שתמצאו במקרר). הפעם בחרתי בתרד ופטריות והלזניה נטרפה בשניות ספורות! אפילו קרניבור מושבע אחד שהצטרף לארוחה נהנה מאוד.

לאור ההצלחה המסחררת של הלזניה הצמחונית החלטתי להכינה שנית כעבור מספר ימים, אך הפעם בחרתי בקישוא וחציל במקום תרד ופטריות. התגובות בביתי היו צוננות למדי ולא נרשמה התלהבות מיוחדת ועל כן החלטתי לחזור למקורות ולחלוק עמכם את המתכון המקורי. מומלץ לאוהבי הירקות שביניכם (או לאלו שלא אוהבים פטריות) לנסות לשלב ירקות נוספים. פשוט צולים את הירקות בתנור ומוסיפים במקום התרד והפטריות.

בתאבון!

הילה גוטמן
לזניה תרד ופטריות הילה גוטמן
לזניה תרד ופטריות

החומרים:

1 חבילת דפי לזניה מוכנים לאפייה
1 סלסילה קטנה של פטריות שמפיניון, פרוסות
3 כוסות עלי תרד טריים (רצוי בייבי)
2 כפות שמן זית
500 גרם גבינת ריקוטה 5%
2 ביצים
300 גרם גבינה צהובה לייט, מגוררת
1 קופסת שימורים קטנה של עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל

ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את הפטריות. משחימים מספר דקות ומורידים מהאש. מוסיפים את התרד למחבת המכובה ומערבבים.
2. בקערה קטנה מערבבים את גבינת הריקוטה, הביצים, המלח והפלפל.
3. בכלי פאיירקס בגודל בינוני “מרכיבים” את הלזניה: בעזרת כף מפזרים קצת עגבניות מרוסקות בתחתית כך שתיווצר שכבה דקה (שלב זה חשוב על מנת למנוע מהלזניה להידבק לכלי), מעל מניחים שכבה אחת של דפי לזניה, מפזרים חצי מכמות תערובת הריקוטה ומעל זה מסדרים בשכבה אחידה חצי מכמות תערובת התרד והפטריות.
4. מניחים עוד שכבה של דפי לזניה, מפזרים עגבניות מרוסקות ועליהן חצי מכמות הגבינה הצהובה. כעת חוזרים על כל התהליך פעם נוספת: דפי לזניה, ריקוטה, תרד ופטריות, דפי לזניה, עגבניות מרוסקות וגבינה צהובה.
4. אופים בחום בינוני במשך 30 דקות.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הפרולטריון

צילום: עמית קמינר

השפית הילה גוטמן, בוגרת לימודי אמנות קולינרית בקולג’ צרפתי-קנדי, מלמדת איך להפסיק לפחד ולהתחיל לאהוב את המטבח עם מתכונים פשוטים וזולים שיקצרו מחמאות

לכל הכתבות של הפרולטריון

עוד ב''הפרולטריון''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים