ילדי שמנת: פטוצ'יני אלפרדו קלאסי
האוכל האיטלקי כבר ביסס את מעמדו כז'אנר החביב על הישראלים. אם אתם רוצים לממש את האהבה הגדולה הזאת בבית, קבלו מתכון קליל לפטוצ'יני אלפרדו טעים ומגוון
המטבח האיטלקי הצליח להטביע את חותמו בכל מקום בעולם המערבי, וגם בישראל פיתחנו חיבה מיוחדת למטבח הנהדר הזה, עם המון מסעדות איטלקיות שכבר ביססו את מעמדן בשוק המקומי. בכל עיר בעולם תוכלו למצוא מסעדות איטלקיות, חלקן מצוינות וחלקן קצת פחות, אך הן תמיד שם. שפים רבים מגיעים לאיטליה להתמחות ארוכה ברזי המטבח המקומי, שנחלק לפי אזורים, כשכמעט כל ילד יודע מהו מקורן של הפיצות והפסטות.
"למה דווקא פסטה?", שאלתי פעם ידידה איטלקיה שסיפרה שאצלם בבית אוכלים פסטה לפחות פעם ביום. "בדיוק מאותן סיבות שאוכלים כל כך הרבה אורז בסין", היא ענתה. "זה זמין, זול וזה נשא נהדר לכל סוגי הרטבים". ואכן, פסטה הולכת נהדר עם ירקות, בקר, עוף, גבינות, רטבי חמאה ושמנת, רטבים על בסיס עגבניות, פסטו או שמן זית והאפשרויות אינן נגמרות. גם סוגי הפסטות עצמן הם רבים ועל המדפים ניתן למצוא פסטות מקמח מלא, על בסיס ביצים, ללא גלוטן, טריות, יבשות, מבושלות למחצה ועוד. כל אלו הופכים את חדוות הבישול בבית למהנה וקלילה.
היות שגם אני ובני ביתי חובבי פחמימות לא קטנים הפסטה היא אורחת כמעט קבועה בארוחות הצהריים או הערב. את רב המנות קל מאוד להכין ומצרכי הרוטב זמינים ופשוטים. הפעם בחרתי בפטוצ'יני אלפרדו, מנה קלאסית בעלת גרסאות רבות. הרוטב מורכב מחמאה, שמנת ופרמז'ן, ומכאן כל אחד יכול לבחור מה להוסיף. אנחנו מוסיפים עוף, אך שומרי הכשרות או הצמחוניים יכולים להוסיף ירקות (ברוקולי הולך מצוין) או להשאיר את המנה ללא תוספת נוספת. רצוי להשתמש בפסטה ארוכה כמו ספגטי, ספגטיני, לינגוויני או פטוצ'יני כיוון שאלו "כולאים" נהדר את רוטב השמנת, אך גם פסטות קצרות כמו פנה יעבדו. אני נוהגת להשתמש בשמנת קלה להכנת הרוטב פשוט בגלל שהוא יוצא מספיק עשיר, אך אין כל בעיה להשתמש בשמנת רגילה. בתאבון!

450 גרם פסטה יבשה מסוג פטוצ'יני
2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
1 בצל בגודל בינוני, קצוץ דק
1 חזה עוף, נקי ופרוס
2 כוסות שמנת קלה (10% או 18%)
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית אגוז מוסקט
1 כף פטרוזיליה או עירית קצוצה
ההכנה:
1. בסיר בינוני מרתיחים מים חמים עם מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה. כשהפסטה מוכנה (בערך 25-20 דקות בישול) מוציאים מהסיר ומסננים. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
2. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית והחמאה במחבת בעלת דפנות גבוהות. מוסיפים בצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את רצועות העוף וממשיכים לטגן כחמש דקות נוספות. מוסיפים את השמנת ומורידים את האש לחום נמוך. מבשלים עד שהשמנת הצטמצמה בחצי (בערך 10 דקות).
3. מורידים מהאש ומוסיפים פרמז'ן, מלח, פלפל ומוסקט. שופכים את הרוטב מעל הפסטה המוכנה והמסוננת ששמרנו בצד, מערבבים היטב ומפזרים פטרוזיליה או עירית מלמעלה. מגישים חם!