שדות פרג לנצח: מתכונים עם פרג
הוא מזוהה עם חג הפורים, הוא טעים ועסיסי וכן, גם קצת נתקע בין השיניים. טל יעקב בשלושה מתכוני פרג לחג שמח ומבדח
יותר מכל, מזכיר לי הפרג את חג הפורים, חג כיפי ואהוב כל כך, בו אנשים מסתובבים עם חיוך על הפנים, וכל הארץ נצבעת באושר גדול.
פרג עבורי הוא כלי חשוב ודומיננטי בהכנת מתוקים וקינוחים. הוא מתאים למגוון עצום של מתוקים, עוגיות, עוגות, מוסים ועוד. אני מכירה את הפרג כשהתחלתי ללמוד קונדיטוריה, פרג נחשב כתבלין שצריך לדעת איך לעבוד איתו ובאיזו צורה להשתמש. בו אם לא משתמשים בו כראוי הוא פשוט נהרס ויכול להרוס את כל ההכנה של המתוקים. הבאתי לכם כאן מספר מתכונים עם פרג וכמובן טיפים של איך לעבוד עם פרג בצורה הכי נכונה וטובה שאפשר.
1. רצוי מאוד להכניס את הפרג הטחון להקפאה, כיוון שעל הפרג עצמו ישנו חיידק שגורם למרירות של הפרג.
2. מומלץ לבשל את הפרג בסיר עם תחתית כפולה על להבה בינונית תוך כדי בחישה, כדי שהפרג לא יישרף.
3. כשמכינים מלית מבושלת של פרג, עדיף להכניס דבש שנותן לחות למסה ולאחר אפייה המסה יוצאת טיפה רטובה ולא יבשה.

החומרים (20 יחידות בינוניות):
הבצק:
180 גר' קמח
100 גר' חמאה
כף דבש
60 גר' אבקת סוכר
1 ביצה.
המלית:
100 גר' סוכר
3 כפות צימוקים
3 כפות רום
70 גר' שמנת מתוקה
50 גר' פרג טחון
חצי קליפת תפוז מגוררת
ההכנה:
1. הבצק: מעבירים את הקמח החמאה אבקת סוכר והדבש למעבד מזון. מעבדים לפירורים, מוסיפים את הביצה עד שהמסה הופכת לבצק. יש להימנע מלערבב את הבצק יותר מדי כדי שלא יתקשה. מניחים בקירור כשעתיים בניילון נצמד.
2. המלית: מעבירים לסיר את השמנת רום צימוקים והסוכר. מבשלים על להבה בינונית כדקה וחצי עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הפרג ומבשלים תוך כדי עירבוב בערך 2 דקות. כשנוצרת מסה סמיכה מורידים מהאש. מוסיפים את קליפת התפוז ומערבבים.
3. הרכבת אוזני המן: מחממים תנור לחום של 160 מעלות, מניחים את הבצק ומרדדים לעובי של 2 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס ובמרכז כל עיגול מניחים את המלית ומצמידים בכדאי שיווצרו פינות וצורת אוזן המן. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שנמצא בטמפרטורה המתאימה. אופים כ-20-25 דקות או עד ההזהבה.

החומרים:
לבצק:
250 גר' קמח
150 גר' שמנת חמוצה
160 גר' חמאה
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סוכר
מעט מלח
למלית הפרג:
100 גר' סוכר
120 מל' חלב
100 גר' פרג טחון
1 חלמון
גרידה של 1/4 לימון
25 גר' צימוקים מושרים ברום למשך לילה.
ההכנה:
1. לשים את כל חמורי הבצק למסה אחידה ומקררים 3 שעות.
2. מרתיחים את חומרי המלית ללא החלמון. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה מוסיפים את החלמון.
3. מרדדים את הבצק ומורחים את המלית. מגלגלים לרולדה וסוגרים משני הצדדים. מברישים בביצה ואופים ב-180 מעלות עד להזהבה.

החומרים:
לבצק:
280 גר' קמח
4 כפות סוכר
130 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
למלית:
300 גר' סוכר
1.5 כוסות חלב
300 גר' פרג טחון
2 חלמונים
קליפת לימון מגורדת
50 גר' צימוקים
5 כפות פירורי ביסקוויטים
ההכנה:
1. מכניסים למעבד מזון את הקמח הסוכר והחמאה. מעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק, לא יותר מידי כי זה פוגע בגמישות הבצק.
2. מכניסים לקירור של שעתיים לפחות.
3. מרתיחים את החלב עם הסוכר. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים את הבישול עד כדי בעבוע ומקררים.
4. מוציאים מהמקרר את הבצק ומניחים על משטח עבודה. חותכים 1/4 מהבצק ומניחים בצד את שאר הבצק. מרדדים ומניחים על תבנית.
5. משטחים את המלית על הבצק. את יתרת הבצק מרדדים לרצועות ומניחים אותן על המלית בצורה של שתי וערב. מורחים על הבצק ביצה. ניתן גם לפזר שטרוייזל. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-30 דקות.