אל תקרא לי שחור: מקנחים בשוקולד לבן
רבים נוטים לזלזל בשוקולד הלבן, אבל אחרי שתנסו את הקינוחים שהקונדיטורית טל יעקב הכינה, תשנו את דעתכם ותרצו עוד
אני משתמשת באופן קבוע בשוקולד "ולרונה", שנחשב לשוקולד הטוב בעולם. הוולרונה הוא שוקולד צרפתי איכותי בעל מרקם ממכר, שסביר להניח שרובכם לא מכירים, כיוון שלרוב רק קונדיטורים ושפים משתמשים בו. אך כשכבר שמשתמשים בו, זוכים לחווית שוקולד מטריפת חושים.
כשביקרתי בצרפת במפעל ולרונה, הרגשתי כמו צ'רלי בממלכת השוקולד הלבן. המפעל ממוקם בעיר קטנה טן-ל'ארמיטאז' בארמיטאז', אזור גידול יין הסמוך לליון. קשה לתאר את התחושה של קונדיטורית שמגיעה למפעל ענק שכל כולו הוא שוקולד. שוקולד בכל הטעמים, בכל הצבעים, שוקולד נוזל, בלוקים של שוקולד, והכל במקום אחד.
משום מה, אנשים פחות מתלהבים להשתמש בשוקולד הלבן בקינוחים, ולכן הייתי חייבת להביא לכם מספר מתכונים שיוכיחו לכם עד כמה השוקולד הלבן יכול להיות ממכר ופשוט כל כך.

החומרים:
סלסילת תותים
150 גר' שוקולד לבן
250 גר' שמנת מתוקה
תבנית שקעים סיליקון או גביע
ההכנה:
1. על סיר בן מארי ממיסים שוקולד לבן. מוסיפים את הקצפת לשוקולד המומס ומערבבים בעדינות את השוקולד והקצפת.
2. פורסים את התותים לפרוסות דקות אותן מסדרים בתחתית הגביע/כוס ומזלפים מעל את המוס.
3. אם משתמשים בסיליקון, יוצקים ללא התותים את המוס ומכניסים להקפאה של 3 שעות.
4. לאחר ההקפאה, מוציאים מהסיליקון, מורחים מעט מהמוס שנישאר בצד ומעל שמים את חתיכות התותים.
5. את התותים מסדרים רק בטרם ההגשה כי אחרת הוא מאבד מטריותו. ניתן להשתמש בנפג', ששומר על התותים ומעניק מראה "פרשי" וניתן לרכוש אותו בחנויות מתמחות. מכניסים למיקרוגל כף וחצי נפג' על 3 כפות מים ל-10 שניות. לאחר מכן מורחים על התותים וכך אוטמים אותם ומונעים מהם להתחמצן.

החומרים:
150 גר' שוקולד לבן
150 גר' קמח
100 גר' חמאה
1/2 כוס חלב
1 כף קליפת לימון
2 ביצים
ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד על בן מארי, מערבבים את כל החומרים יחד, כולל השוקולד המומס, עד לקבלת תערובת חלקה.
2. בתבנית מרובעת מניחים את המסה, משטחים על נייר אפייה.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד להזהבה. מוציאים מהתנור וחותכים בגודל ובצורה הרצויה.
4. כאשר העוגה עדיין חמה חותכים בסכין לקוביות או לקרוץ בקורצני עוגיות.

החומרים:
תבנית אינגליש קייק, או תבניות סיליקון חצי כדור
1/2 כוס צימוקים
5 כפות רום
12 גר' ג׳לטין, לרכך אותו עם 5 כפות מים
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
1/4 כוס חלב
5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
ההכנה:
1. משרים את הצימוקים ברום במשך לילה.
2. ממיסים את הג׳לטין במיקרוגל 12 שניות.
3. ממיסים על בן מארי שוקולד לבן עם חלב ומערבבים למסה אחידה.
4. מוסיפים את הג׳לטין ומערבבים היטב.
5. לאחר שסוננו משאריות הרום מוסיפים את הצימוקים.
6. מקציפים חלמונים עם סוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
7. מקציפים שמנת לקצפת רכה.
8. מאחדים את תערובת השוקולד עם הביצים ולבסוף מוסיפים את השמנת.
9. מעבירים למקפיא ל-5 שעות מינימום.