אש על הגולש: גלשנו בסקי בגלבוע
סער פלס יצא לבדוק את אתר הסקי שבמורדות הגלבוע והתעמת בדרך עם פוביית הסקי שלו
אז ברור שאם העורך של העיתון מבקש ממני לכתוב על סקי בגלבוע, אני לא אפספס את ההזדמנות הנפלאה הזו לתקן את העוול שנעשה, או לפחות לנסות. וכך יצאנו לדרך, חבר ואני, מתל אביב צפונה בבוקר. שעה וחצי בערך של נסיעה אל תוך עמק ירוק ומלא באוויר צח, למרגלות הר הגלבוע.

סקי בגלבוע הינו אתר הסקי המלאכותי (סקי יבש) הראשון מסוגו בישראל. המקום נולד כחזון של בעלי חברת יעקב יעקב ובניו – מחברות פיתוח הנדל"ן המובילות בישראל, שביקשו לשלב את אהבתם לסקי עם אהבתם לבילוי בטבע באמצעות הקמת עוגן תיירותי אזורי באווירה אירופית – חזון שהגשמתו ארכה כעשר שנים ועלותו מוערכת ב-40 מיליון דולר.
כשהגענו לאתר פגש אותנו בכניסה בן יעקב, אחד מהבנים של היזמים, ומיד נכנסנו לחדר שבו מתאימים את מגפי הסקי, מאחסנים את הנעליים והחפצים האישיים בארוניות ומקבלים מגלשיים. משם המשכנו היישר אל תוך מסלול הגלישה, בעודנו מנסים להתרגל לאחיזת המגף ברגל. נטליה, המדריכה שלנו, העמידה אותנו בשורה עם
מסלולי הגלישה במקום עשויים מעין דשא סינתטי צבוע לבן ומחליק, בעוד ממטרות פנימיות לאורך המסלולים משפריצות נתזים של מים לכל עבר כדי לשמור על המשטחים. קצת תרגולים בעמידה ועוד דגשים על בטיחות ועצירה נכונה והנה אני כבר גולש לאיטי במורדות הגלבוע. בסוף המסלול משחררים את מגלשי הסקי ועולים על מסוע מיוחד, בעמידה, בדרך חזרה למעלה. בפעם הראשונה קצת היססתי, אבל גיליתי שהשד לא נורא כל כך. בפעם השנייה נטליה כבר שלחה אותנו לעבר הרמפה שבמעלה המסלול המקוצר והורתה לנו לכופף את הברכיים וגם שם צלחתי את המסלול בכבוד.
>>> ולמי שבכל זאת מעדיף את הדבר האמיתי

הרגליים כאבו, אבל האדרנלין שבגוף סירב לוותר והמשכנו למסלול הארוך יותר – הפרימיום - באורך 280 מטר. במסלול הזה קיים כבר שדרוג משמעותי מפני שיש שם רכבל לעלייה למעלה, בדיוק כמו באתרי הסקי האמיתיים. עמדתי שם, עם הזיכרון של הילד המפוחד שבי, ויצאתי לדרך. כשהחלקתי למטה באלגנטיות מפתיעה הרוח ליטפה את הפנים, העמק הירוק שימש כתפאורה מושלמת, טיפות המים הרטיבו את הבגדים, ואני הפלגתי בתוך כל האושר הזה עם חיוך ענקי על הפנים. ואז עוד פעם ועוד פעם אחרונה וזהו, טראומת הסקי חלפה ואני נרפאתי.
לארוחת הצהריים לקח אותנו יעקב למסעדה שבאתר, קימל בגלבוע, של השף שאול בן אדרת. למנות הראשונות הזמנו ריזוטו עם פטריות, תרד, שבבי פרמזן וכמהין, סלט סלק טרי בוויניגרט בלסמי, צנוברים וגבינת סנט מור ברולה ופטה כבד עם ריבת גזר מתובלת. בין טעימה לטעימה התחיל בן לספר את הסיפור של המקום.
'אבא הוא חובב סקי המון שנים והחליט להקים את האתר יחד עם האחים שלו ולתת מענה לכל הגולשים בארץ מכיוון שאין באמת שלג בישראל, חוץ מבחרמון. זה ברור שאין כמו שלג אמיתי, אבל כאן הקמנו אפשרות אחרת ללימוד סקי ולחוויה שמסביב. מה שטוב במקום הזה הוא שאנחנו בעצם מייצרים גולשים והם חוסכים את העלות של ההדרכה הראשונית בחופשת הסקי הראשונה שלהם'. יעקב התחיל לגלוש כבר בגיל צעיר ומאז דבק בו החיידק הספורטיבי. לדעתו, 'היתרון של המקום הזה הוא בחודשי הקיץ, כשאין אפשרות אחרת'.
המנות העיקריות הגיעו וכללו כבדי עוף עם בצל מטוגן, מרווה ויין אדום, מניפת פילה בקר וכבד אווז בפלפל ופירות יער ונתח קצבים בגריל ברוטב פלפל. בן סיפר על בחירת המקום והסביר שאף על פי שברור לו שבמרכז הארץ יכולה הייתה להיות אפילו היענות גדולה יותר של מנויים יומיים, הם שמחים שבחרו במורדות הגלבוע מכיוון שאין דבר שישתווה לנוף ולמיקום הזה.
למנות אחרונות קיבלנו אצבעות שוקולד רושה עם קראנץ' אגוזים, פבלובה עם קצפת ברוטב פירות יער וטארט טאטן של תפוחים מקורמלים. עברנו למרפסת המסעדה, הצופה אל עבר העמק המדהים הזה, לתה עם עלי נענע, כדי לעכל לכמה דקות את כל החוויה הזו. משם יצאנו לסיור ברחבי האתר ואז יצאנו לדרכנו, עייפים אך מרוצים, חזרה אל הבועה העירונית שבמרכז.
>>> ביקור בקימל בגלבוע

סקי בגלבוע הוא באמת אתר ייחודי ואף על פי שזה לא נראה כך ממבט ראשון, המקום הזה טומן בחובו חוויה מרגשת. במקום אפשר להתאמן ולשפר את ביצועי הסקי שלכם ללא תלות במזג האוויר או בשעה וכמו כן האתר מציע גם לימוד וגלישה בסנואובורד ופעילויות מגוונות אחרות, כגון קרבות לייזר בטבע, טיולי אופניים בשבילי הגלבוע, מתקני לונה פארק ומתנפחים ייחודיים לילדים ואת האומגה הארוכה ביותר בארץ. במקום גם מציעים הפעלות וסדנאות לכל המשפחה בנושאי טבע, בריאות ואיכות חיים במתחם תבלין בטבע. בנוסף למסלולי הגלישה ישנו מסלול מיוחד למזחלות, שבו ילדים בני 4-12 יכולים לגלוש במזחלות פלסטיק.
אם כל זה עדיין לא מספיק לכם אז תוכלו גם ליהנות ממגוון פעילויות, אירועים ופסטיבלים אזוריים המתקיימים באתר ומשפע של שמורות טבע, אתרי נופש ואטרקציות הממוקמים במרחק דקות נסיעה מהאתר. המלצה שלי: מכיוון שהאתר פועל גם בשעות החשיכה, אם אתם מגיעים ללא ילדים כדאי מאוד לגלוש בשעות הערב.
הנה קצת מידע מעשי: סקי בגלבוע ממוקם על מורדותיו הצפוניים של הר הגלבוע. אל האתר אפשר להגיע מכביש 6 (מחלף עירון) או מכביש החוף (מחלף קיסריה) ולהמשיך לכיוון עפולה עד כביש התענכים. האתר ממוקם כקילומטר אחרי צומת יזרעאל מצד ימין.
מחירים: באמצע השבוע מסלול בייסיק יעלה 140 שקל לשעתיים ומסלול פרימיום 190 שקל. בסופי שבוע וחגים תשלמו 160 שקל למסלול הבייסיק לשעתיים גלישה ו-210 שקל למסלול הפרימיום. כדאי לבדוק אפשרות של הנחה דרך אתרי הקופונים השונים.
