מתכון פשוט וקל ללחם חם: מושלם ליום חורף
בחוץ יורד שלג, או גשם. אתם תקועים בבית, משעמם לכם וקופא לכם האף. כדי להעלות את הטמפרטורות ולשמח את הלב והבטן למה שלא תאפו לחם? כל אחד יכול

חבל שאי אפשר לצלם ריח. לחם ביתי
צילום: דניאל לילה
החומרים לכ-3 כיכרות לחם בינוניים:
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית שמרית או קוביית שמרים טריים
1 שקית משפר אפייה טבעי
1/4 כוס שמן זית (50 מ"ל)
1 כף מלח
עד 2 כוסות מים (500 מ"ל)
1 ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל החומרים פרט למים לתוך קערת המיקסר עם וו לישה. לשים במשך שתי דקות במהירות נמוכה.
2. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש היטב עוד שש דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים למגע. אם הבצק עדיין "קשה", ניתן להוסיף כף מים וללוש עוד כדקה. נותנים לבצק לנוח מכוסה לפחות חצי שעה.
3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומעצבים לצורת כיכרות לחם עגול או אובאלי.
4. מניחים על תבנית אפייה (מגש) מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לC -°200 כ- 30 דקות.

תופח מצוין מתחת לשמיכת פוך. גם לבצק מגיע חימום
צילום: דניאל לילה
גיוונים:
· ניתן להכין במקום לחם לחמניות, במקרה זה משך האפייה יתקצר לכ-15-12 דקות.
· ניתן לפזר על הלחם לפני האפייה שומשום, קצח, מלח גס או גרעינים מסוגים שונים.
· לשיפור הטעם והריח ניתן להבריש מעט שמן זית איכותי על הלחמים מיד בתום האפייה.
· רק בריאות? המירו את הקמח הלבן בקמח מלא, רק אל תשכחו להוסיף שלושת רבעי כוס נוזלים/ מים (200 מ"ל).
טיפים:
· כישרוניים בעיצוב? סמנו על הלחם חיתוכים לא עמוקים או צורות בעזרת סכין לפני האפייה.
·ארוחה חלבית? במקום מים השתמשו בחלב.
***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'