מתכון פשוט וקל ללחם חם: מושלם ליום חורף

בחוץ יורד שלג, או גשם. אתם תקועים בבית, משעמם לכם וקופא לכם האף. כדי להעלות את הטמפרטורות ולשמח את הלב והבטן למה שלא תאפו לחם? כל אחד יכול

נשים
איטה ורונן פרלמוטר, מגזין 'נשים' | 12/12/2013 9:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הייתם פעם במאפייה בדיוק כשהוציאו את הלחמים או החלות מהתנור? אז אתם מכירים בדיוק את ההרגשה. אין כמו ריח של לחם טרי. אין מי שיכול לעמוד בפני הריח הזה. הפעם החלטנו, בעזרתו של ידידנו השף קונדיטור סטפן לייק, להכניס את הניחוחות האלה אליכם הביתה. המתכון הבא הוא כל כך פשוט, שאין לנו ספק שהמאפייה השכונתית אצלכם תיפגע כלכלית ממנו. אתם פשוט תפסיקו לבקר שם. זהירות, זה ממכר!
 
צילום: דניאל לילה
חבל שאי אפשר לצלם ריח. לחם ביתי צילום: דניאל לילה

החומרים לכ-3 כיכרות לחם בינוניים:
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית שמרית או קוביית שמרים טריים
1 שקית משפר אפייה טבעי
1/4 כוס שמן זית (50 מ"ל)
1 כף מלח
עד 2 כוסות מים (500 מ"ל)
1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:
1.  מכניסים את כל החומרים פרט למים לתוך קערת המיקסר עם וו לישה. לשים במשך שתי דקות במהירות נמוכה.

2.  מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש היטב עוד שש דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים למגע. אם הבצק עדיין "קשה", ניתן להוסיף כף מים וללוש עוד כדקה. נותנים לבצק לנוח מכוסה לפחות חצי שעה.

3.  מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומעצבים לצורת כיכרות לחם עגול או אובאלי.

4.  מניחים על תבנית אפייה (מגש) מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לC -°200 כ- 30 דקות.
צילום: דניאל לילה
תופח מצוין מתחת לשמיכת פוך. גם לבצק מגיע חימום צילום: דניאל לילה

גיוונים:
· ניתן להכין במקום לחם לחמניות, במקרה זה משך האפייה יתקצר לכ-15-12 דקות.

· ניתן לפזר על הלחם לפני האפייה שומשום, קצח, מלח גס או גרעינים מסוגים שונים.

· לשיפור הטעם והריח ניתן להבריש מעט שמן זית איכותי על הלחמים מיד בתום האפייה.

· רק בריאות? המירו את הקמח הלבן בקמח מלא, רק אל תשכחו להוסיף שלושת רבעי כוס נוזלים/ מים (200 מ"ל).

טיפים:
· כישרוניים בעיצוב? סמנו על הלחם חיתוכים לא עמוקים או צורות בעזרת סכין לפני האפייה.

·ארוחה חלבית? במקום מים השתמשו בחלב.

***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק