ט"ו בשבט טעים: מתכונים עם פירות יבשים

ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות ולפיצוחיות. זה הזמן להכין קינוחים עם פירות יבשים. ואל תשכחו, זה לא פחות משמין

נשים
אמיר בטיטו, מגזין 'נשים' | 16/1/2014 9:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגיות שקדים ולימון

אפשר לדלג על הכלי, העוגיות ייגמרו מהר מאוד. עוגיות שקדים ולימון
אפשר לדלג על הכלי, העוגיות ייגמרו מהר מאוד. עוגיות שקדים ולימון צילום: ענבל בר-עוז
החומרים:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
500 גרם שקד מולבן פרוס

אופן ההכנה:
1. מקציפים חלבונים, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף חזק ויציב.
2. מוסיפים אבקת אפייה, גרידת לימון ומיץ לימון ומערבבים קלות.
3. מוסיפים שקדים ומערבבים בתנועות קיפול לבלילה אחידה.
4. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה גבעות קטנות מהבלילה בעזרת ידיים רטובות. יש לשמור על מרווחים יחסית גדולים בין גבעה לגבעה (בכל פעם שהבלילה נדבקת לידיים יש להרטיב אותן שוב).
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות עד אשר העוגיות מזהיבות.
6. מצננים ושומרים בכלי אטום.
ביסקוטי פירות יבשים

החומרים:
3 ביצים
2/3 כוס קמח תופח
7 כפות סוכר
100 גרם שקדים שלמים
100 גרם אגוזי לוז שלמים
8 יחידות משמשים מיובשים פרוסים לרצועות
4 יחידות תאנים מיבשות פרוסות לרצועות
3/4 כוס חמוציות מיובשות (אפשר ללא סוכר)
 

צילום: ענבל בר-עוז
ד''ש למוכר בפיצוחיה. ביסקוטי פירות יבשים, אמיר בטיטו צילום: ענבל בר-עוז

אופן ההכנה:
1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה ביצים, קמח וסוכר עד לקבלת בלילה חלקה.
2. מוסיפים שקדים, אגוזים ושאר פירות יבשים ובעזרת מרית מערבבים את כל החומרים יחד.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-50 דקות או עד שהעוגה מתייבשת לגמרי וכשנוגעים בה היא מאוד חזקה.
4. מוציאים מהתנור ומצננים למשך לילה.
5. לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי מוציאים אותה מהתבנית ובעזרת סכין לחם פורסים לפרוסות דקות.
6. אפשר לאכול את הביסקוטי לאחר הפריסה וניתן גם לסדר אותן על מגש מרופד בנייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, לייבוש של 10 דקות.
7. שומרים את הביסקוטי בכלי אטום.

עוגת קליפות הדרים ושוקולד

החומרים:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס ברנדי
1/2 2 כוסות או 250 גרם קליפות הדרים מסוכרות (אפשר ומומלץ לגוון בכמה סוגים)
125 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
1/2 1 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
3/4 כוס חלב
150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
1.  מערבבים בקערה את מיץ התפוזים והברנדי, מוסיפים קליפות הדרים ומשרים למשך לילה, עד אשר רוב הנוזלים נספגים בקליפות ההדרים.
2.  בקערת המיקסר מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קרם חלק.
3.  מוסיפים תוך כדי עבודת המיקסר את הביצים אחת אחת (יש להקפיד לא להוסיף את הביצה השנייה לפני שהביצה הראשונה מתערבבת היטב בקרם).
4.  לאחר שהביצים נטמעו, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
5.  מוסיפים לקרם את החלב וממשיכים לערבב עד שהחלב נטמע בו.
6.  מוסיפים קליפות הדרים, את הנוזלים והשוקולד ומערבבים היטב.
7.  מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות, עד אשר מכניסים קיסם שיוצא יבש ונקי.

צילום: ענבל בר-עוז
יותר פרי, פחות יבש. עוגת קליפות הדרים ושוקולד, אמיר בטיטו צילום: ענבל בר-עוז
שקדים פיקנטיים

חומרים:
500 גרם שקדים טבעיים שלמים.
1/2 3 כפיות מלח.
4 כפות סוכר חום.
2 כפיות רוזמרין יבש.
2 כפיות כמון.
2 כפיות פלפל אדום יבש גרוס.
1 חלבון.
1/4 כוס סוכר.

אופן הכנה:
1.  מפזרים את השקדים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.
2.  מוצאים את השקדים מהתנור ומצננים מעט.
3.  במעבד מזון טוחנים היטב את המלח, הסוכר החום, הרוזמרין, הכמון, והפלפל האדום.
4.  בקערת המיקסר מקציפים את החלבון והסוכר עד לקבלת קצף חזק ויציב.
5.  בקערה גדולה מערבבים את תערובת התבלינים הטחונה ושתי כפות מקצף החלבונים.
6.  מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב עד שכל השקדים עטופים בשכבה אחידה של הקצף והתבלינים.
7.  מחזירים לתבנית האפייה ואופים במשך 20 דקות עד אשר השקדים מקבלים גוון זהוב.
8.  מצננים ומנשנשים.
 

צילום: ענבל בר-עוז
מתפצחים. שקדים פיקנטיים, אמיר בטיטו צילום: ענבל בר-עוז

הכלים באדיבות: גולף אנד קו

***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים' 

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק