קיורטוש הונגרי אמיתי: אפשר להכין גם בבית

הקיורטוש, מאפה הונגרי פריך ומתוק, עשה עלייה לפני כמה שנים והשתלט במהירות על החך הישראלי. השף מגלה שלא חייבים לקנות אותו במאפייה. כל מה שצריך זה מערוך

נשים
אמיר בטיטו, מגזין 'נשים' | 31/10/2013 9:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים לבצק:
שווה את ההשקעה. קיורטוש ביתי
שווה את ההשקעה. קיורטוש ביתי צילום: ענבל בר-עוז
(ל-4 קיורטוש)
3 ו-1/4 כוסות קמח
25 גרם שמרית
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
כוס חלב
50 גרם חמאה
עוד 50 גרם חמאה מומסת למריחה על הקיורטוש

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר מערבבים בעזרת וו לישה את כל חומרי הבצק במשך כרבע שעה, עד שהבצק אחיד, חלק ורך.
2. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה וחצי.
3. מחלקים את הבצק לארבע חלקים שווים.
4. מרדדים את הבצק על שולחן מקומח לעובי של חצי ס"מ (דק מאוד).
5. מורחים או מפזרים על חצי משטח הבצק שכבה דקה של המלית שבחרתם, ומקפלים את הצד הלא מרוח של הבצק על הצד המרוח.
6. מרדדים בשנית לעובי של חצי ס"מ וחותכים את הבצק לרצועות בעובי של שניים עד שלושה ס"מ.
7. עוטפים מערוך מעץ בנייר כסף (גם את הידיות. אם אין מערוך, אפשר להשתמש בגליל הקרטון של נייר הכסף. ניתן לעטוף אותו ולתקוע לאורכו שיפוד כדי שייראה כמו מערוך).
8. מורחים חמאה מומסת על המערוך.
9. מלפפים את רצועות הבצק על המערוך כך שהבצק יכסה את כולו (לא כולל הידיות).
10. מורחים את הבצק בחמאה מומסת ומפזרים מעליו סוכר בנדיבות, אפשר לפזר גם כל תוספת נוספת שתרצו.
11. שמים את המערוך על תבנית עמוקה כך שהקיורטוש ירחף באוויר
12. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כעשר דקות עד אשר הקיורטוש מזהיב. מוציאים מהתנור ולאחר שתי דקות של צינון, מורידים את הקיורטוש מהמערוך.
13. חוזרים על התהליך עם שאר חתיכות הבצק. אל תפחדו מהכנסת מערוך העץ לתנור. אם עטפתם אותו כראוי, הוא יחזור אליכם שלם ובריא.

אפשרויות למליות:
• אבקת נוגט
• ממרח נוגט
• ממרח נוטלה
• ממרח שוקולד
• ממרח לוטוס
• ממרח שוקולד לבן
• קינמון וסוכר (4 כפות קינמון + 4 כפות סוכר)

אפשרויות לציפוי:
• סוכר
• קוקוס
• ברס אגוזי לוז
• פקאן סיני גרוס
• אגוזים גורסים
• קינמון וסוכר

צילום: ענבל בר-עוז
והריח בחינם. קיורטוש הונגרי תוצרת בית צילום: ענבל בר-עוז

***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק