
חרדים, אנגלים, צרפתים וסורים בדרום רמת הגולן
זאת כמובן נשמעת כמו בדיחה אך מדובר בטיול לאחד האזורים המעניינים בארץ, בכל עונות השנה. טיול בשתי רמות קושי שונות - קצר ומשפחתי או אתגרי למיטבי לכת
עוד טיולים ב"צבע ירוק" עם nrg סגנון:
- מנהרות או לא להיות - מסע אל בטן האדמה
- טיולים במקום טילים: האר"י, פיסטוקים, מינכן ויין
אל המצפה נגיע מכביש 92, עוקף כינרת. נפנה בצומת סמך לכיוון בני יהודה. השלט: "מצפה אופיר" יפנה אותנו לדרך עפר קצרה, בין כרמי הזיתים והענבים, עד המצפה.

כשנגיע, לוח אבן הקבוע במקום “יעשה סדר” במראה המקסים שנשקף לעיננו. המקום נקרא על שם אופיר, בנו של ג'ימי מבני יהודה, אשר נפטר בגיל צעיר ואביו החליט להנציחו בדרך מכובדת זו.
מכאן יש לנו שתי אפשרויות: מסלול הליכה קצר, הלוך חזור על השביל עד לבונקרים הסורים, או מסלול ארוך, לא מעגלי, אורכו כ-7 ק"מ, עד לקיבוץ עין גב (כ-4 שעות של הליכה), יש להשאיר מראש רכב אחד בקיבוץ.
השביל (עבור שני המסלולים) מוביל אותנו דרומה לאורך הרמה (משמאל לתצפית אם פנינו אל הכנרת) ולאחר הליכה קצרה נראה לפנינו תותח ישן. מה עושה תותח במקום פסטורלי זה? בין 1948 ל- 1967, לא היה המקום פסטורלי כל כך. הסורים, אשר שלטו ברמה, נהגו לתקוף מפעם בפעם את היישובים היהודים אשר מתחתינו . הדור הצעיר אשר גדל ביישובים אלו כונה "דור המקלטים” – שם אשר עד לימנו נמצא בשימוש, למרבה הצער.
היסטוריית גבול זו מחזירה אותנו לתום מלחה"ע הראשונה, כאשר המעצמות צרפת ובריטניה חילקו את השטח העות'מני (לשעבר) ביניהן. נציגי המעצמות - סיקס הבריטי ופיקו הצרפתי, החליטו כי חוף מזרח הכנרת ואף אזור חמת גדר בדרום יהיה בריטי. מכאן, עם תום המנדט הבריטי על ארץ ישראל - הפך איזור זה לחלק מהמדינה הצעירה. הסורים לא הסכימו למצב שנוצר והתקיפו מפעם בפעם את הישובים. הייתה זו גיזרה "חמה" ותקיפות סוריות הפכו כמעט לעניין שבשגרה. התותח הוא עדות אילמת, אם נרצה, לאירועים אלו, ואם אין הוא מספיק כעדות, 10 דק' של הליכה יובילו אתכם לבונקרים הסורים, אשר שלטו על סביבתם.
למטיילים במסלול הקצר- ניתן להסתובב ולחזור בחזרה לכיוון המצפה. למסלול הארוך, נמשיך עם השביל המסומן בכחול עד לתחנה הבאה היישוב היהודי שננטש- בני יהודה, ומעיין ביר א שכום.
המושבה הוקמה ב- 1886 על ידי אגודת "בני יהודה" – אגודה יהודית ציונית שחבריה היו בעיקר מצפת, חלקם חרדים . חברי האגודה רכשו מתושבי הכפר הערבי ביר א-שכום אדמות במטרה להקים מושבה חקלאית. תחשבו לרגע: מושבה חקלאית, חרדית וציונית, לא דבר מובן מאליו.
אך קשיים רבים נכונו לציונים האמיצים. המרחק מישובים אחרים, הסביבה העוינת, היעדר מוסדות חינוך לילדים וקרקע חקלאית לא פשוטה הפכו את ההתיישבות במקום לאתגר שלא יכלו לעמוד בו, והמקום נעזב וניטש.
קבוצה נוספת התיישבה באתר מספר שנים לאחר מכן, אך שבע משפחות מתוך עשר נטשו תוך זמן קצר יחסית.
במאורעות תר"פ 1920 רצח שכן ערבי את אם משפחת ברנשטיין, פרומה, ואת אחד הבנים. בעקבות כך עזב הבן שנותר שרגא את בני יהודה. בית המשפחה עדיין עומד על תילו, מעט מעל החורשה.
52 שנים מאוחר יותר ולאחר שתי מלחמות, הוקם יישוב קהילתי כשני קילומטרים מזרחה ממקום המושבה ההיסטורית, ונקרא בשם- בני יהודה.
לאחר הסיור בין הבתים והמנוחה בצל, נמשיך בהליכה על השביל המסומן והיפה עד לטיפוס לקרן עין גב – שפיץ לבן המזדקר מעל הקיבוץ. נרד בזהירות בירידה האתגרית ומשם השביל המסומן יוביל אותנו עד לבית הקברות של הקיבוץ ולכביש הראשי.
• המסלול למיטבי לכת אינו מעגלי - יש להשאיר רכב בעין גב או בבית הקברות של עין גב.
• הירידה מקרן עין גב חלקה, אנא השתמשו בידיות המתכת.
• אין לצאת מהשביל המסומן, סכנת מוקשים.
• יש להצטייד במים, נעלי הליכה, כובעים ומפה מעודכנת.
אלעד ונעמי בר אילן, "תרמיל ומקל" - טיולים בישראל

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg