מפס הייצור אל הפה: הדרך הכי טובה לשתות בירה

הבירות הישראליות הולכות ותופסות מקום של כבוד בשוק האלכוהול המקומי, אבל עדיין לא הצליחו לערער את מעמדה של בירה היינקן הוותיקה. רוצים ממש ליהנות ממנה? שתו אותה הישר מפס הייצור

מקור ראשון
אריאל פלקסין | 21/10/2014 9:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: בירה,הייניקן
הנה משהו שלא בטוח שידעתם על היינקן: על פי משווקיה בפאבים השונים ובסופרמרקטים, מדובר בבירה המסווגת כבירת "סופר פרימיום". חשוב להזכיר שאנחנו נמצאים פחות או יותר אחרי השיא המבורך שהחל לפני כארבע שנים, שבמהלכו יצרו חובבי בירה בישראל שלל בירות, שהחלו כביתיות ועברו מפה לאוזן לסופרים ולפאבים המקומיים (אף אחד הרי לא באמת נסע במיוחד לגולן כדי לטעום את ה"עוג" המופלאה שמיוצרת שם). בהמשך הפכו הבירות האלו למוצר צריכה בסיסי אצל לא מעט צרכנים בארץ ולאחרונה גם בחו"ל.

עוד כותרות ב-nrg:
לא תאמינו כמה כסף מוציא בריטי על אלכוהול
צפו: כך מתנהג גבר שיוצא לדייט עם בחורה שמנה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

תוסיפו לכך את השיווק המחודש והבלתי מסונן (תרתי משמע) של הגולדסטאר, אחת מהבירות האהובות בישראל ושל בירה נשר הוותיקה, והנה לכם מצב נתון שבו כמות הולכת וגדלה של שתיינים בישראל מבקשים בלי בושה בירה תוצרת מקומית.
 
סופר פרימיום. שישיית הייניקן

הקוקה קולה של הבירות

בירה בינלאומית שעוד איכשהו שומרת על מקום מכובד ומחזיקה בכ–10 אחוזים מהשוק (שזה המון), היא היינקן הוותיקה. למי שזה עתה חצה את הגיל המותר ונסגר עד כה במנזר בו לא שמעו על פורים, נספר שמדובר על בירה הולנדית

עם נתון סולידי של 5% אלכוהול ועוד נתון קצת פחות סולידי: היא משווקת ב–190 מדינות, ומיוצרת בכ–140 מבשלות ב–71 מדינות ברחבי הגלובוס. אם תרצו, מדובר בקוקה קולה של הבירות מבחינת תפוצת הייצור. מפעילי ברים אקטיביים שונים בישראל גם אוהבים לספר שמדובר באחת מהבירות הנפוצות דווקא בחתונות ושאר שמחות בארץ הקודש. למה? לא ברור.

בכל הנוגע לטעם, המדור ממליץ בחום לנסות את הבירה במצב צבירה מיוחד: אם להיינקן יש טעם סולידי ועמוק יחסית (בצוותא עם טובורג המצוינת, אגב), הרי שמי שיתאם סיור עם מרכז המבקרים של טמפו יזכה לקבל דוגמית מבירה שעוברת התססה חלקית כבר בדרך לפס הייצור הגדול יותר. שזה כמו לקבל את הפלאפל שלך לפיתה ישר מסיר הטיגון, לעומת לקבל אותו ארוז בפיתה אחרי שעה וחצי. בכל מקרה תקבלו טעם עמוק עם הרבה דגנים בפה (מהבירה. לא מהפלאפל. אלא אם כן מדובר בפלאפל טבעוני. אי אפשר לדעת מה הם עוד יהרסו לנו פה), אבל במפעל זה יהיה הרבה יותר טעים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק