בלי יסורי מצפון: קינוחים דלי קלוריות לסוכות
על קינוח בסוכה אף אחד לא רוצה לוותר, אבל על ההשמנה דווקא כן. קבלו שני קינוחים מושלמים, גם פשוטים להכנה, גם טעימים וגם לא נורא משמינים
עוד כותרות ב-nrg:
שלב אחרי שלב: כל אחד יכול להכין פסטה ביתית
מתכון ללחמניות מיני מושלמות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

תופחת ואז צונחת. עוגת גבינה דלת קלוריות
מצרכים:
3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה ללא תוספת מלח
1 גביע (200 גרם) יוגורט bio תנובה 3%
1/2 כוס + כף גדושה (120 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות (30 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
1/2 חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים.
2. מכינים את העוגה: שמים בקערה גבינה, יוגורט, סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה.
4. אופים כשעה וחצי עד שהעוגה תפוחה ויציבה בשוליה ורוטטת מעט במרכז.
5. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. מעבירים סכין בדופן התבנית לשחרור העוגה (הפעולה הזו מונעת מהעוגה להיסדק) ומצננים לטמפ’ החדר (העוגה תשקע קצת וזה בסדר). מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
למראה מדויק יותר: לפני ההגשה משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה בזהירות על גבי צלחת הגשה, כך שהצד החלק שלה פונה כלפי מעלה.
למראה חגיגי יותר (כמו בתצלום):
מגישים את העוגה עם רוטב פירות יער. מביאים לרתיחה 250 גרם פירות יער קפואים (פטל, דuמדמניות, אוכמניות), 1/4 כוס סוכר ו-1/4 כוס מים. מבשלים 7-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה והנוזלים מצטמצמים מעט. מסירים מהכיריים, מוסיפים 2 כפות רום ומצננים. מסננים את הרוטב מהפרי. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על העוגה ומפזרים עוד פירות יער טריים או קפואים ומופשרים. אפשר גם לצפות בריבה.
שלגון יופלה קטיפתי
במתכון הזה יש שני פטנטים: משתמשים ביוגורט פירות מוכן ומשלבים בתערובת מחית בננות, שלא קופאת גם בפריזר ולכן מפיקה שלגונים במרקם מושלם. אין צורך להוסיף סוכר ואפשר להסתפק בתוספת קטנה של סילאן טבעי, שמשביח את הטעם ואת המרקם. אפשר לגוון בצבעים ובטעם על ידי שימוש ביוגורט בטעמי פירות שונים.

מהיר אבל צריך לשבת בפריזר. שלגונים
8 שלגונים | 10 דקות הכנה | לפחות 8 שעות הקפאה | תבניות ארטיקים או כוסות חד-פעמיות | מקלות ארטיק.
מצרכים:
2 בננות בשלות
3 גביעים (450 גרם) יוגורט "יופלה פרי" לפי בחירה (תות/פטל/אפרסק וכו)
1 גביע (150 גרם) יוגורט יופלה לבן במתיקות מעודנת 1.5%
2 כפות (40 גרם) סילאן טבעי (ללא תוספת סוכר)
1. טוחנים בננות, יוגורט ודבש במעבד מזון (או בלנדר מוט) עד לקבלת מרקם נוזלי וחלק.
2. יוצקים את הבלילה לתבניות ארטיקים או לכוסות קטנות חד-פעמיות ומניחים מקלות ארטיק במרכז (להשיג בחנויות ליצירה).
3. מקפיאים למשך הלילה ומחלצים מהתבניות או הכוסות לפני ההגשה.
מכינים פרפה יופלה: מכפילים את הכמויות שבמתכון המקורי ויוצקים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד. מקפיאים למשך הלילה, מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות דקות. מגישים עם רוטב פירות יער או סירופ מייפל.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg