האם הממתק פררו רושה עומד להיעלם מהעולם?

שנה קשה למגדלי אגוזי לוז בטורקיה מעמידה בסכנה את ייצור הממתק הותיק פררו רושה

nrg סגנון | 8/12/2014 12:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
העם היושב בציון אוהב לאכול את ממתקי השוקולד פררו רושה בכל השנה, כל שאר העולם אוהבים במיוחד לאכול את השוקולד דווקא בחג המולד. השנה, כך חוששים חוגגי החג וחובבי הממתק, תהיה בעיה גדולה לכל מי שירצה לאכול פררו רושה מתחת לעץ האשוח, ובעיה גדולה יותר ליצרני השוקולד.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
א. קניסל
למישהו יש מתכון להכנה ביתית? פררו רושה א. קניסל

אחד המרכיבים החשובים ביותר בממתק השוקולדי הוא אגוז הלוז שנמצא במרכזו. 70 אחוז מאגוזי הלוז מגיעים מטורקיה, אבל השנה, בעקבות מזג אוויר סוער, סופות קשות וקרה, הושמדו יבולים רבים של האגוז המדובר.
העולם נותר במחסור עצום באגוזי לוז. בעקבות מצב היבולים מחיר האגוזים עלה בצורה משמעותית מ-3900 ליש"ט לטון בפברואר של השנה שעברה ל-6300 ליש"ט כעת.

חברת פררו האיטלקית קונה רבע מיבול אגוזי הלוז של טורקיה מדי שנה בשביל המוצרים שלהם, ביניהם ממתק השוקולד המסורתי של חג המולד וגם ממרח נוטלה. מאחר ולא רק ענף הלוז במשבר אלא ענף הקקאו, אפשר להבין למה חוגגי חג המולד במתח. חברת פררו מסרה לעיתון הסאן שאפשר להפסיק לחשוש ולא צפויות בעיות בייצור השוקולד לקראת חג המולד. לא נמסר מהם דבר לגבי מחיר השוקולד.

אז סנטה קלאוס רגוע, אבל אנחנו התחלנו לדאוג: מה יהיה עם הנוטלה?
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק